Publicaties gemeente Gennep week 26

Publicaties gemeente Gennep week 26

door | jun 27, 2017 | Gemeente Gennep, Publicaties | 1 reactie

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 26 – 2017

Grensoverschrijdende fietsdag zondag 2 juli >>>>

De Niederrheinischer Radwandertag is een uniek (gratis) fietsevenement door een grenze(n)loos groene regio, voor jong en oud! Tijdens de 26ste Niederrheinischer Radwandertag worden er in totaal 72 grensoverschrijdende fietsroutes aangeboden, vanaf 63 plekken aan de Rijn en de Maas. Bij de startlocaties en eindbestemmingen is er tussen 10.00 en 17.00 uur van alles te beleven, zoals muziek, infostands en een tombola.

Feestelijke startlocatie Markt Gennep

Ook de Markt in Gennep is een startlocatie en eindbestemming (Route 4, ca. 52,8 km). Daar is bovendien op 1 en 2 juli een historisch weekend, met een markt met oude ambachten, kostuums, muziek en spelen, als onderdeel van de viering van ‘400 jaar stadhuis Gennep’. Een perfecte uitvalsbasis dus!

Meer informatie: www.niederrhein-tourismus.de/radwandertag

Historisch weekend 1 en 2 juli >>>>

Oude tijden herleven wanneer Gennep tijdens het historisch weekend in de sfeer komt van het begin van de 17e eeuw, de tijd waarin het 400-jarig Stadhuis in gebruik werd genomen. Met authentieke marktkramen, historische kostuums, oude ambachten, vergeten groenten, laat-middeleeuwse spelen en heel veel muziek. Aanvang 12.00 uur.

Locatie: Van het Jan Lindersplein via het stadhuis tot de Niersstraat (Gennep).

Meer informatie: www.stadhuisgennep400jaar.nl

Verkeersmaatregelen Jeugdvierdaagse Ottersum (5 t/m 8 juli 2017)

Dit jaar vindt de 60e editie van de Jeugdvierdaagse Ottersum plaats! Een mooie traditie waarvan het organisatiestokje telkens trouw wordt overgenomen door nieuwe organisatoren.

Mogelijke verkeershinder

De deelnemers houden zich overal aan de ter plekke geldende verkeersregels voor voetgangers. Maar er zijn wegen waar het om veiligheidsredenen nodig is om een tijdelijk inrijverbod in te stellen. Dit is met name het geval in het buitengebied van Ottersum en Milsbeek en rondom de start en finish in het centrum van Ottersum. De afsluiting per locatie is gemiddeld een half uur. Op de website van de gemeente Gennep, www.gennep.nl staat het overzicht, per dag, van de wegen waar een inrijverbod geldt tijdens de doorkomst. De wandelroutes staan op de website van kindervakantiewerk Ottersum: www.kvw-ottersum.nl.

Omleidingsroute intocht

Van 5 t/m 7 juli wordt er gewandeld van 16.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 8 juli van 12.00 uur tot 17.00 uur, met als afsluiting natuurlijk de intocht door het centrum van Ottersum. Tijdens de intocht op zaterdag 8 juli wordt een omleidingsroute ingesteld, deze staat ook op onze website.

Namens de gemeente Gennep; veel wandelplezier gewenst!

Bent u al waterklaar? >>>>

Koppel uw regenpijp af en ontvang subsidie!

Klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten; droge dagen afgewisseld door hevige stortbuien. Waterschappen en gemeenten nemen maatregelen om wateroverlast en droogte in uw omgeving te voorkomen en om de grondwaterspiegel op peil te houden. Deze maatregelen zijn onvoldoende om het waterprobleem blijvend op te lossen; alleen met uw hulp maken we het verschil!

Subsidieregeling

Als extra stimulans hebben Waterschap Limburg en gemeenten in Noord- en Midden-Limburg een subsidieregeling in het leven geroepen voor het afkoppelen van uw regenpijp. Afkoppelen betekent dat het regenwater niet meer rechtstreeks het riool in stroomt, maar in uw tuin, een regenton, of een opvangvoorziening zoals grindkoffer of infiltratiekrat wordt opgevangen. Zo voorkomen we overstromende rioleringen, maar houden we ook water vast in geval van langdurige droogte. Naast het afkoppelen kunt u zelf ook simpele maatregelen nemen, zoals het beperken van tegels in de tuin. Meer weten over mogelijke maatregelen en over de subsidie? Kijk dan op: www.waterklaar.nl en www.gennep.nl/regenwater.

Als u een subsidieaanvraag doet, dan nemen wij contact met u op om de situatie ter plekke te bekijken en de mogelijkheden en voorwaarden te bespreken.

Maaiwerkzaamheden A77 >>>>

In de week van 10 t/m 16 juli gaat Rijkswaterstaat Oost Nederland maaiwerkzaamheden uitvoeren bij diverse wegen, waarbij kortdurende omleidingen van maximaal 1 uur worden ingesteld. De werkzaamheden vinden onder andere plaats aan de A77, waarbij voor de toerit en afrit Gennep een kortdurende afsluiting/omleiding geldt. Daarvoor worden een tekstwagen en omleidingsborden ingezet . Meer informatie: www.rijkswaterstaat.nl.

[rns_reactions]

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad