Publicaties gemeente Gennep week 32

Publicaties gemeente Gennep week 32

door | aug 7, 2018 | Gemeente Gennep, Publicaties | 0 Reacties

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 32 – 2018

Ambulancepost in Gennep verdwenen

Op 1 augustus heeft de ambulancepost in Gennep zijn deuren gesloten. De ambulance, die was ondergebracht in de brandweerkazerne, wordt verplaatst naar gemeente Bergen. Die gaat daardoor over twee ambulances beschikken, die ingezet kunnen worden voor de regio.

Proef ambulancepost

Sinds 2014 had Gennep, bij wijze van proef, een eigen ambulancepost. Dit om beter te kunnen voldoen aan de landelijke eis, dat de ambulance in 95% van de gevallen binnen 15 minuten ter plaatse moet zijn. Deze norm werd niet gehaald in Noord- en Midden-Limburg.

Andere indeling capaciteit

Ambulance Zorg Limburg-Noord en de zorgverzekeraars hebben een plan gemaakt om de inzet van de ambulance in de gehele regio te verbeteren. Zij besloten de beschikbare capaciteit anders in te delen en de proef met de ambulancepost in Gennep te beëindigen. Inwoners van gemeente Gennep zijn voortaan aangewezen op de ambulancepost in Bergen. De kop van Noord-Limburg kan daarnaast een beroep doen op de ambulances in Haps en Berg en Dal.

Teleurgesteld

De gemeente is zeer teleurgesteld over het vertrek van de ambulancepost in Gennep. Raad, burgemeester en wethouders maken zich zorgen over de toegenomen afstand tot de ambulancedienst en de gevolgen hiervan voor de aanrijtijden. Daarom zal de gemeente de komende tijd goed vinger aan de pols houden.

Oproep

Heeft u zelf onverhoopt een ambulance nodig? Dan vragen we u, indien mogelijk, de aanrijtijd van de ambulance zelf bij te houden en deze via mail door te geven aan gemeente@gennep.nl. De gemeente zal de ervaringen uit de praktijk zeker aankaarten bij de betrokken instanties, mocht daar aanleiding toe zijn.

Internationaal bezoek Norbertijnen

Op 1 augustus verwelkomde Gennep zo’n 120 Norbertijnen uit alle delen van de wereld. Zij waren voor het eerst in Nederland bijeen voor het Generaal Kapittel, dat eens in de zes jaar wordt gehouden. Uiteraard hoorde daar ook een bezoek aan Gennep bij. In 1080 werd Sint Norbertus, de stichter van hun wereldwijde kloosterorde, hier geboren bij het Genneperhuis. In samenwerking met de werkgroep Norbertus van het Cultuurhistorisch Platform Maas en Niers werd een programma samengesteld, dat zorgde voor een onvergetelijke dag. Malou Slungers maakte hiervan een prachtige fotoreportage, die te zien is op onze Facebookpagina @GemeenteGennep.

Veilig spelen in de fontein

Met de aanhoudende hitte zoeken veel kinderen verkoeling in de fontein op het Jan Lindersplein. Lekker, maar sommige ouders vragen zich af of dit wel veilig is, vanwege mogelijke bacteriën in het water.

Het antwoord is: Ja, het water is van goede kwaliteit en wordt getest volgens de normen uit de Wet Hygiëne en Veiligheid voor zwemgelegenheden. Let wel op: het water is niet drinkbaar, omdat het chloor bevat.

Wegwerkzaamheden

Hoofdstraat Heijen

Maandag 13 augustus wordt het perceel naast Hoofdstraat 32 bouwrijp gemaakt. Vanwege de aanleg van het riool kan hier enig verkeershinder ontstaan.

Onderhoud asfalt

Afhankelijk van het weer wordt er op 15 en 16 augustus onderhoud aan het asfalt uitgevoerd op de volgende wegen in Gennep: Brabantweg, Randweg, Stiemensweg en de inrit van het Vitesse sportcomplex. Tijdens deze werkzaamheden wordt een gedeelde van de weg tijdelijk afgesloten, waardoor enig verkeershinder kan ontstaan.

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest