Publicaties gemeente Gennep week 37

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 37 – 2019

Aanleg fietstunnel Weverstraat

Op vrijdag 13 september wordt de nieuwe fietstunnel met een hijskraan onder de Weverstraat geïnstalleerd. De werkzaamheden zijn via een webcam te volgen, kijk hiervoor op www.roelofsgroep.nl/weverstraat. In verband met deze werkzaamheden zijn de Brabantweg en Weverstraat afgesloten tot en met (uiterlijk) 14 september.

Omleiding
Vervolgens is de Weverstraat in verband met herinrichtingswerkzaamheden nog afgesloten tot en met 11 oktober. De omleidingsroute gaat via de Brugstraat, Zandstraat, Spoorstraat en Brabantweg en vice versa. Ook voor fietsers geldt de bestaande omleidingsroute via Voorhoevepark, Burgemeester Woltersstraat en Weverpark en vice versa. Naar verwachting is de fietstunnel vanaf 2 november toegankelijk. In het voorjaar van 2020 wordt de tunnel voorzien van een kunstwerk, gemaakt door een lokale kunstenaar. Dan zal ook de officiële opening van de fietstunnel en het Weverpark plaatsvinden.

Actuele kostenbegroting voor KEC

Voor het gebouw en de naaste omgeving van het Kind Expertise Centrum (KEC) is een voorlopig ontwerp gemaakt. Op basis daarvan heeft de gemeente een actuele kostenbegroting opgesteld. De gemeenteraad bepaalt waaraan het geld van de gemeente wordt besteed. De raadsleden nemen tijdens de behandeling van de begroting in november een besluit over het benodigde bedrag voor het KEC. Er is veel geld gemoeid met de realisatie van de nieuwe school, maar het gaat dan ook om een grote en belangrijke ontwikkeling voor de toekomst van Gennep.

Hoger bedrag
De actuele kostenbegroting valt een stuk hoger uit dan het bedrag dat de gemeenteraad in 2017 beschikbaar heeft gesteld voor de nieuwe school. Hiervoor zijn verschillende oorzaken. Zo is in de tussentijd besloten dat het gebouw wat groter wordt, zodat er voldoende ruimte is voor de huidige leerlingenaantallen. Ook de omvang van de buitenspeelruimte wordt groter. De gemeente
moet ook rekening houden met strengere eisen, die het Rijk tegenwoordig stelt aan de duurzaamheid van gebouwen. Daarnaast maken de extra verkeers- en parkeermaatregelen die nodig zijn én de hoge bouwkosten dat de kosten flink zijn gestegen.

Informatiebijeenkomst
De voorbereidingen voor het KEC gaan de komende tijd zoveel mogelijk door. Binnenkort is er een informatiebijeenkomst om de raadsleden bij te praten over de stand van zaken. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Meer informatie over datum en plaats van de bijeenkomst volgt.

Het KEC is een nieuw onderwijsgebouw, dat gerealiseerd wordt aan de Picardie in Gennep. Het KEC gaat onderdak bieden aan de scholen Maria Goretti, Elckerlyc, De Piramide en Mikado en aan Spring Kinderopvang.

Dijkgraaf en wethouder over Lob van Gennep

Patrick van der Broeck (voorzitter van de stuurgroep Lob van Gennep, tevens dijkgraaf Waterschap Limburg) en Rob Peperzak (wethouder gemeente Gennep) waren te gast bij Maasduinen Centraal. Ze gaveneen toelichting over het hoe en waarom van de Lob van Gennep, over de oplossingsrichtingen die op tafel liggen en over het verdere proces tot aan besluitvorming eind 2020. Pas dan neemt de stuurgroep met bestuurders van het Rijk, drie provincies, twee waterschappen en twee gemeenten besluiten over de Lob van Gennep. Het interview vond plaats voorafgaand aan de informatieavonden begin september. De volgende informatiebijeenkomsten worden verwacht in november.

Nieuwsgierig? Luister de opname dan terug via www.maasduinencentraal.nl/dijkgraaf-en-wethouder-over-de-lob-van-gennep/

Veelgestelde vraag
Waarom werken gemeenten mee aan het project Lob van Gennep?
Om het gebied veiliger te maken dan dat het nu is. Door maatregelen te nemen in de Lob van Gennep kan het gebied een stuk beter beschermd worden tegen overstromingen, dan de bescherming die in de huidige situatie aanwezig is. De gemeenten zien erop toe dat de beste oplossing wordt gekozen die zorgt voor waterveiligheid van het hele gebied, waarbij in ieder geval aan de wettelijke norm wordt voldaan. Om die rol te vervullen, zijn de gemeenten Gennep en Mook en Middelaar lid van de stuurgroep.
Wethouder gemeente Gennep Rob Peperzak: “Mijn inzet is om te zorgen voor maximale hoogwaterbescherming voor de bewoners. Want daar heeft iedereen recht op. Momenteel inventariseren we eerst welke mogelijke oplossingen er liggen. Er liggen er nu drie, maar er is zeker ruimte voor een vierde of vijfde oplossing. Ik sta echt voor het belang van de mensen in de gemeente Gennep. Het allergrootse belang is waterveiligheid en de oplossing kiezen die optimaal recht doet aan het gebied.”

Op www.lobvangennep.nl vindt u andere veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Laat het ons weten via info@lobvangennep.nl.

Blijf op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en het nieuws? Abonneer u dan op de nieuwsbrief via www.lobvangennep.nl of volg ons via sociale media: Facebook @Lobvangennep en Twitter @Lobvangennep.

Fietsevenement Limburgs Mooiste Noord

Zaterdag 28 september 2019 vindt de 4e editie van Hago Limburgs Mooiste NOORD plaats. Zowel voor wielrenners, mountainbikers als gezinnen zijn tochten uitgezet die je brengen naar de mooiste plekjes in Noord-Limburg en het Duitse grensgebied, Nettetal. De start en finish is bij de Kasteeltuinen Arcen. Op het evenemententerrein is een fietsmarkt en vermaak. Kijk voor meer informatie op www.limburgsmooiste.nl/noord.

Inloopavond reconstructie Prinses Margrietstraat

Maandag 14 oktober start Gebra Infra met de werkzaamheden voor de reconstructie van de Prinses Margrietstraat, Roggestraat, Steendalerstraat en Groene Kruisstraat . De reconstructie richt zich op het verbeteren van de verkeersveiligheid, waterhuishouding en parkeermogelijkheden. Volgens de voorgenomen planning duren de werkzaamheden tot begin maart 2020, afhankelijk van weersomstandigheden en andere factoren.

Inloopavond
Voor omwonenden en andere geïnteresseerden organiseert de gemeente in samenwerking met Gebra Infra een inloopavond. Medewerkers geven u graag een toelichting op de planning en de fasering. Ook kunt u uw vragen stellen over de bereikbaarheid en de situatie tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Op www.gennep.nl/prinsesmargrietstraat vindt u meer informatie.
Datum    : donderdag 19 september
Tijdstip   : tussen 19.00 en 20.30 uur kunt u binnenlopen 
Locatie   : ’t Hökske, Prinses Margrietstraat 22 te Gennep

Inzamelactie Taxus Taxi zeer succesvol

De jaarlijkse inzamelactie van stichting Taxus Taxi in onze gemeente is zeer succesvol verlopen. In totaal is dit jaar ruim 346.000 kilogram taxussnoeisel ingezameld, goed voor ruim 3.000 chemotherapieën. Hiervan werd 10.389 kilogram in de gemeente Gennep ingezameld. “We zijn erg verheugd met de opbrengst van dit jaar”, vertelt Werner Toonen van stichting Taxus Taxi.

De massaal aangeboden taxusnaalden bevatten een belangrijke grondstof voor chemotherapieën tegen verschillende soorten kanker, zoals eierstok-, borst- en longkanker, maar ook tegen kanker van de slijmvliezen en in sommige gevallen voor chemotherapieën tegen alvleesklier- en slokdarmkanker.

Reden voor succes
Volgens Werner is het succes van de inzamelactie te danken aan meerdere factoren. “Zo weten steeds meer mensen van de inzameling en hebben we met Den Ouden Groep, Boerenbond, Intratuin en Welkoop een aantal goede partners waar mensen tijdens het seizoen een Taxus Taxi Tas kunnen halen voordat zij gaan snoeien.” Kijk voor meer informatie op www.taxustaxi.nl.

Open Monumentendag

In het weekend van 14 en 15 september is het weer Open Monumentendag! Platform Cultuurhistorie Maas en Niers heeft een folder gemaakt met alle locati es die dit weekend in onze gemeente te bezichtigen zijn. De folder is verkrijgbaar bij de VVV, bibliotheek, in winkels en te downloaden op www.gennep.nl.

Renovatie stadhuis

Sinds vorige week staat het oude stadhuis in de steigers. Na de verbouwing van de raadzaal begin 2019 is nu de buitenzijde aan de beurt. De renovatie omvat vervanging van het natuurstenen leiendak, restauratie van natuurstenen elementen, reparatie en deels vernieuwing van de houten luiken en het volledig schilderen van het houtwerk. Trouwen in de raadzaal is tijdens de renovatie mogelijk, maar bruidsparen moeten er rekening mee houden dat het stadhuis in de steigers staat.
Ook is het stadhuis in deze periode niet toegankelijk voor rolstoelen. In overleg met de gemeente kunnen bruidsparen – net als altijd – ook voor een andere trouwlocatie kiezen. De verwachte afronding van de werkzaamheden is in december 2019.

Sportgala Gennep: nomineren kan nu!

Wie is uw lokale topper, of welke sportvereniging verdient het volgens u om in het zonnetje gezet te worden? Gennep News, Gennep Doet Mee en gemeente Gennep organiseren op vrijdag 13 december het Sportgala! Voorafgaand aan het Sportgala is er voor de jeugd het Sportgala Junior.

Iedereen kan in zeven verschillende categorieën nomineren: Junior van het jaar (t/m 15 jaar), Junior team van het jaar, Talent van het jaar (vanaf 16 jaar), Individuele sportprestatie van het jaar, Sportprestatie ploeg/team van het jaar, Coach van het jaar en de Sportwaarderingsprijs. Deze laatste prijs kan uitgereikt worden aan iedereen met een groot hart voor de sport en/of de vereniging.

Draait hij of zij veel kantinediensten, organiseert deze clubheld veel voor de jeugd van de vereniging of is deze persoon er vanaf het begin al bij? Laat het ons weten!

Vul uiterlijk 31 oktober het formulier in op www.sportgalagennep.nl. Vanaf 20 november kunt u per categorie stemmen op uw favoriet. Uw stem en die van de vakjury bepalen de winnaars die op 13 december in Pica Mare hun prijs in ontvangst mogen nemen. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op www.sportgalagennep.nl.

door | sep 10, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Publicaties gemeente Bergen week 08

Publicaties gemeente Bergen week 08

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 08 - 2020 Word e-sporter van de gemeente Bergen Bedrijfsbezoek 't Kienderbènkske Berichten Over uw buurt Bob ook met carnaval Gewijzigde openingstijden carnaval Gezocht schoolgidsenivn Honden aan de lijn Hulp bij...

Publicaties gemeente Gennep week 08

Publicaties gemeente Gennep week 08

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 08 - 2020 In 2019 is een start gemaakt met het Netwerk Positieve Gezondheid Gennep. Op donderdag 5 maart wordt hier een vervolg aan gegeven met een netwerkbijeenkomst in Pica Mare in Gennep. Bent u zorgprofessional...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 07

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 07

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 07 - 2020 Herkent u dit als mantelzorger van uw naaste met dementie: Buren, vrienden, familieleden; allemaal willen ze graag helpen en zeggen: ‘Ik doe graag iets voor je hoor, laat maar weten als je wat...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht