Publicaties gemeente Gennep week 41

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 41 – 2017

wk 41 g Week van de Veiligheid – diverse items en beeld

Bladbakken voor herfstafval >>>>

In week 41 en 42 worden op verschillende plekken in de gemeente weer bladbakken geplaatst. In de bladbakken kunt u bladeren van gemeentelijke bomen kwijt. De exacte locaties van de bladbakken vindt u op www.gennep.nl. In week 50 en 51 worden de meeste bladbakken weer opgehaald.

Kern met Pit beloont buurtinitiatieven

Een goed idee voor de buurt? Meld dan uw initiatief aan bij Kern met Pit. Inschrijven voor editie 2018 kan tot en met 31 oktober 2017. Al 40 jaar ondersteunt Kern met Pit bewonersgroepen bij hun projecten: van moestuin tot basketbalveld en van
repaircafé tot dorpsfeest. Door deelname aan Kern met Pit kunnen bewoners rekenen op gratis advies, kennis, een uitgebreid netwerk en de expertise van ingenieursbureau Arcadis.
Kans op 1000 euro
Lukt het de bewoners om hun buurtproject binnen 1 jaar te realiseren? Dan krijgen zij het predicaat Kern met Pit en 1000 euro. Kijk voor meer informatie op www.kernmetpit.nl.

Gratis DriveXperience voor jonge autorijders

De gemeenten Gennep, Bergen en Mook-Middelaar organiseren op zondag 22 oktober gezamenlijk The DriveXperience; een gratis praktijkdag voor autorijders tot en met 24 jaar, die maximaal drie jaar hun rijbewijs hebben. De praktijkdag is van 9.00 tot uiterlijk 16.00 uur bij het gemeentehuis in Gennep, ingang Torenstraat. Autocentrum Gennep stelt 3 auto’s beschikbaar voor de Xperience, je hoeft geen eigen auto mee te nemen. Er is een veelzijdig programma met autorijden, remproeven, noodstops, ervaringen uitwisselen en elkaar beoordelen. Een gratis lunch en een certificaat van deelname is ook inbegrepen.
Road Xperience (praktijkrit)
Elke deelnemer rijdt met twee andere jongeren in een praktijkrit van anderhalf uur door de omgeving. Je wisselt elkaar af aan het stuur en beoordeelt de eigen en elkaars rijstijl; onder begeleiding van een coach.
Track Xperience (rem- en slipbaan)
Op een gladde rem- en slipbaan voel je zelf hoe het is om op verschillende soorten glad wegdek onverwacht een noodstop te maken.
Xperience Xchange (groepsdiscussie)
In een groepsdiscussie voeren deelnemers een discussie, onder begeleiding van een deskundige. Je praat over je eerste tijd als zelfstandig autorijder, over de werking van alcohol en drugs in het verkeer en over de omgang met mobiele apparatuur in de auto.
Online verkeerstest
Voorafgaand aan en na deelname, krijgen deelnemers per e-mail een link van CitoDrive om interessante tests te doen.
Schrijf je in via www.thedrivexperience.nl. Laat je vrienden, kennissen en collega’s van 18 t/m 24 jaar zich ook aanmelden. Dat maakt de dag nog gezelliger en leerzamer! Aan deze praktijkdag kunnen maximaal 48 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden dus!

Kledingdag voor minima

Ook dit najaar ontvangen inwoners met een laag inkomen weer een uitnodiging voor de Kledingdag. Zij kunnen op 8 november een gratis set goede tweedehands winterkleding uitzoeken, plus nieuw ondergoed. De uitnodiging voor de Kledingdag is op naam, en komt per post.
Kledingbank Limburg
De Kledingdag wordt georganiseerd door de Kledingbank Limburg in samenwerking met Intos en de gemeente. Inzameling van kleding gebeurt via de kledingcontainers. De inhoud gaat naar het uitgiftepunt in Limburg waar de kleding gesorteerd wordt. Goede en moderne kleding wordt hergebruikt en de overige kleding wordt verkocht om nieuw ondergoed, sokken en ontbrekende maten te kopen.
Digitale berichtenbox
De gemeente maakt steeds meer gebruik van de digitale berichtenbox. Inwoners die zijn aangemeld voor de berichtenbox én ook zijn uitgenodigd voor de Kledingdag, ontvangen hierover een bericht in hun berichtenbox. De daadwerkelijke uitnodiging ontvangen ze nog wel per post.

Bespaar samen energie en win tot €5.000

Op 10 oktober 2017, de Dag van de Duurzaamheid, is de tiende editie van het HIER Klimaatstraatfeest gestart. Gemeente Gennep is deze editie partner van het Klimaatstraatfeest, daarom starten inwoners de energiebesparingswedstrijd met een voorsprong van maar liefst 500 punten. Wethouder Jan Welles: “We gaan op een speelse manier aan de slag met energiebesparing! Het Klimaatstraatfeest is goed voor het milieu, de portemonnee én de contacten in de buurt.”
Over het HIER Klimaatstraatfeest
Het HIER Klimaatstraatfeest is al tien jaar lang de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Deelnemers verdienen klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen; van 10 oktober 2017 tot en met 31 maart 2018. Het team dat de meeste punten heeft verzameld door energiebesparende acties uit te voeren wint prijzen met een waarde tot wel 5.000 euro.
Wonen zonder aardgas
De jubileumeditie van het Klimaatstraatfeest staat in het teken van aardgasvrij wonen. Deelnemers komen alvast voorzichtig in aanraking met de eerste stappen naar een aardgasvrij huishouden en leren meer over de verschillende duurzame alternatieven voor verwarmen, koken en warm water. Het Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau en Buurkracht en werkt het samen met verschillende Nederlandse gemeenten. Kijk voor aanmelden en meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl.

Nieuwe Sjors Sportief en Creatief activiteiten weer van start!

Sjors Sportief en Creatief bieden ook dit jaar weer interessante, inspirerende, maar vooral leuke naschoolse sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen tussen 4 en 13 jaar. Het activiteitenaanbod biedt kinderen de mogelijkheid om activiteiten te volgen op sportief en creatief gebied en zo hun talenten en interesses te ontdekken.
Sjorsboekje
Alle kinderen uit groep 1 tot en met 8 van de basisscholen in de gemeente Gennep ontvangen het nieuwe Sjorsboekje met daarin alle activiteiten. Vorige week reikte wethouder Jan Welles de eerste Sjorsboekjes persoonlijk uit aan leerlingen van BS De Ratel in Gennep. In dit boekje staan weer heel veel gave sportieve en creatieve activiteiten van Stichting Doejemee en lokale verenigingen en aanbieders. Kinderen kunnen bijvoorbeeld Minecraften in de gymzaal, op zoek gaan naar het geheim
van Jack Sparrow, ponyrijden, meedoen met Taekwon-Do of een kijkje nemen bij de scouting.
Inschrijven voor activiteiten kan vanaf woensdag 11 oktober om 15:00 uur via
www.sjorssportief.nl.
Nieuw: De Sjors Club
Vanaf dit schooljaar is speciaal voor alle Sjors-fans De Sjors Club opgericht. De Sjors Club is een plek waar kinderen elkaar ontmoeten, inspireren en enthousiasmeren. De kinderen zullen de inhoud van De Sjors Club bepalen, daarvoor wordt op verschillende manieren interactief met de kinderen aan de slag gegaan. Volg De Sjors Club op www.facebook.com/SjorsClub om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Maaiwerkzaamheden Rijkswaterstaat

In de week van 16 t/m 22 oktober voert Rijkswaterstaat maaiwerkzaamheden uit, waarbij kortdurende omleidingen van maximaal 1 uur worden ingesteld. De werkzaamheden vinden plaats op de A77, A73 en de A12. Meer informatie op
www.rijkswaterstaat.nl.

Gratis buitensportlessen in beweegtuin Gennep West

Ben je als 45-plusser op zoek naar een buiten-beweegactiviteit in Gennep West? Grijp dan nu je kans! In en om de beweegtuin van Gennep West worden deze winter gratis buiten-beweeglessen georganiseerd voor niet-actieve volwassenen. Voorafgaand aan deze gesubsidieerde lessen is er een gratis lezing van de sportarts Willemien van Teeffelen (vrijdag 3 november, 19.30 uur, atrium Norbertushof). Op zaterdag 4 en maandag 6 november is er een gratis Fit-test en meetmoment, in respectievelijk Norbertushof en Pica Mare. Daarna volgen 10 gratis buiten-beweeglessen, verzorgd door een docent of fysiotherapeut.
Kijk voor informatie en aanmelden op www.gennepvitaal.nl of www.gennepdoetmee.nl.
Inschrijfformulieren zijn ook op te halen in de hal van de Norbertushof, Fitland of het gemeentehuis. Meer informatie bij beweegcoach Marian Schijf; tel. 06 13260571.

[rns_reactions]
SLAGER DE BEST
Weys - speciaal

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest