Publicaties gemeente Gennep week 41

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 41 – 2018

Wandelt u mee?

Een prachtige route, begeleid door een IVN-gids

Ter ere van het nieuwe wandelboekje ‘De eindjes aan elkaar knopen’ wordt op vrijdag 19 oktober een gezamenlijke wandeling georganiseerd vanuit Hoeve Carpe Diem in Heijen. U bent van harte welkom om gezellig mee te wandelen met wethouder Janine van Hulsteijn en een gids van het Instituut voor Natuur, Educatie en Duurzaamheid (IVN).

Programma
Het programma start om 13.45 uur met een warming-up van de beweegcoaches. Vervolgens wordt het nieuwe wandelboekje gepresenteerd en kunt u uw drinkfles laten vullen met een sapje van de Smaakparels. Met nog een appel voor onderweg gaat om 14.05 uur de wandeling van start. Het is een prachtige, afwisselende route van 7,5 km met onder andere een stukje Pieterpad. Bij terugkomst (omstreeks 16.00 uur) staan er een kop soep en een drankje op u te wachten.

Aanmelden
Zin om mee te wandelen? Aanmelden kan tot en met woensdag 17 oktober via www.gennep.nl/wandeling. Deelname is gratis!

Wandelboekje
Gemeente Gennep kent een uitgebreid wandelroutenetwerk, dat met knooppuntenbordjes wordt aangegeven. In het wandelboekje staan acht wandelingen van 3 tot 8,5 km via de knooppunten beschreven. Van een stadswandeling tot de Looierheide en van ’t Genneperhuis tot een route in Heijen. Als u met dit boekje op stap gaat, zult u erachter komen hoeveel de gemeente Gennep te bieden heeft. Uitgestrekte heidevelden, rivierduinen, gevarieerde bossen, open akkers, beekdalen,
vennen, plassen en een rivierdal met Maasheggen vormen samen een bijzonder afwisselend landschap. In het boekje vindt u ook een beschrijving van alle cultuurhistorische bezienswaardigheden langs de routes. Het wandelboekje en de routekaart zijn gratis verkrijgbaar bij het VVV-kantoor en bij diverse horecagelegenheden.

Begroting 2019

Samen onderweg naar een Veilige gemeente

  • uitbreiden inzet voor openbare veiligheid
  • meer aandacht en ondersteuning voor personen met verward gedrag
  • verkeersveiligheid verbeteren, o.a. aan Schaafsebosweg en Zwarteweg
  • nieuw integraal veiligheidsplan uitvoeren
  • hulpdiensten in de buurt
  • bescherming tegen hoogwater combineren met verbeteren van toeristisch-recreatieve infrastructuur

Op 5 november 2018 neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting voor 2019 en daaropvolgende jaren. In de aanloop naar dit besluit brengen we elke week alvast één van de zes ambities uit de begroting onder uw aandacht.

Bladbakken

In week 41 en 42 worden op verschillende plekken in de gemeente weer bladbakken geplaatst. In de bladbakken kunt u bladeren van gemeentelijke bomen kwijt. De exacte locaties van de bladbakken vindt u op www.gennep.nl. In week 50 en 51 worden de meeste bladbakken weer opgehaald.

Kermis in Gennep

De kermiswagens zijn Gennep vorige week al binnen gereden. Dat betekent: de kermis komt eraan! Van zaterdag 13 tot en met woensdag 17 oktober en in het weekend van 20 en 21 oktober zijn er op het Europaplein diverse attracties en kramen met lekkers te vinden. Op het Jan Lindersplein kunnen de jongste bezoekers zich vermaken in de draaimolen, vliegtuigjes, golfbaan en ballenfontein. Op zaterdag 20 oktober is er van 14.00 tot 16.00 uur een prikkelarme kermis. De attracties op het Europaplein zijn geopend van 14.00 tot 24.00 uur, de kinderkermis op het Jan Lindersplein sluit eerder. We wensen iedereen een fijne kermis toe!

Maandag 15 oktober vervalt, zoals elk jaar, de avondopenstelling tijdens de Gennepse kermis. Het gemeentekantoor sluit die dag om 17.00 uur.

Ontdek de historie van het Genneperhuis

Excursie op 13 oktober

Het Platform cultuurhistorie Maas en Niers, Museum Het Petershuis, IVN, stadsgidsen Stichting Monarch, gemeente Gennep en Staatsbosbeheer nodigen u uit om op zaterdag 13 oktober samen met hen de geschiedenis van het Genneperhuis te ontdekken. Boswachter Andy Liebrand gaat samen met deskundigen op het gebied van Gennepse archeologie op zoek naar het verhaal achter de enorme bult in het natuurgebied.

De tocht begint om 13.00 uur met een korte introductie in de raadzaal van het oude stadhuis in Gennep. Daarna wandelt u via Museum Het Petershuis door de Nieuwpoort naar het Genneperhuis, waar de boswachter de deskundigen het hemd van het lijf vraagt.

Ga mee en ontdek samen waarom het Genneperhuis zo’n strategische plek was in het landschap en hoe het komt dat het uiteindelijk is uitgegroeid tot de ‘Poort van Holland’.

Op www.staatsbosbeheer.nl/erfgoedgenneperhuis vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden voor de gratis excursie.

VIA Gennep niet ontvangen?

Heeft u de VIA Gennep niet ontvangen? Dat vinden we erg vervelend, maar het komt helaas wel eens voor. Als u de krant niet heeft ontvangen, dan kunt u dit melden bij Axender via telefoonnummer 046 – 411 7050 of via de website www.via-limburg.nl. Ook stellen we het op prijs als u dit aan de gemeente doorgeeft via communicatie@gennep.nl, zodat wij de kwaliteit van de bezorging in de gaten kunnen houden.

Op de website www.via-limburg.nl kunt u altijd de krant digitaal lezen. Toch liever een papieren exemplaar in de hand? In de gemeente zijn diverse afhaalpunten waar u een krant kunt meenemen als u er geen ontvangen hebt.

Afhaalpunten VIA Gennep
Center Parcs Receptie, Hommersumseweg 43, Heijen
Camping de Schaaf, Brem 11, Heijen
Troefmarkt, Nieuwwijkstraat 4, Heijen
Bakker Arts, St. Jansstraat 21, Ottersum
Spar Willemsen, Kerkstraat 1a, Milsbeek
Gemeente Gennep, Ellen Hoffmannplein 1, Gennep
Dichterbij DAC, Stiemensweg 11,Gennep
Libermannhof, Spoorstraat 157, Gennep
Primera Speulman, Spoorstraat 91, Gennep
Norbertushof, Kleermakersgroes 20, Gennep
Bruna, Zandstraat 56b, Gennep
Jan Linders, Het Straatje 1, Gennep
Albert Heijn, Wilhelminaplein 4, Gennep

door | okt 9, 2018 | Gemeente Gennep, Publicaties

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest