Publicaties gemeente Gennep week 41

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 41 – 2019

College op bedrijfsbezoek bij ESP

Op dinsdag 1 oktober heeft het college een bezoek gebracht aan het bedrijf ESP. ESP is gevestigd op bedrijventerrein De Heij, maar heeft ook vestigingen in Heijen en Siebengewald. Erwin Jansen, mede-eigenaar en ook zelf actief als fysiotherapeut, gaf een presentatie over het bedrijf.

ESP richt zich met ruim 35 medewerkers op activiteiten als (bedrijfs)fysiotherapie, medische fitness en middels andere bedrijfsnamen ook op het geven van cursussen in binnen- en buitenland, waaronder in Kenia. Het bedrijf zoekt continu naar vernieuwing en volgt daarbij de ontwikkelingen in de gezondheidszorg op de voet. Met name de verschuiving van curatief – het beter maken – naar preventief – het voorkomen van gebreken – is een belangrijke trend. Gedurende de discussie tijdens de presentatie werden diverse mogelijkheden uitgewisseld waar gemeente en ESP elkaar kunnen versterken in activiteiten gericht op de gezondheid binnen de Gennepse gemeenschap.

Dag van de Mantelzorg

Op zondag 10 november is de nationale Dag van de Mantelzorg. Op deze dag worden overal in het land activiteiten georganiseerd om waardering te uiten naar mantelzorgers. Ook in gemeente Gennep worden er activiteiten georganiseerd.

Theatervoorstelling
Op vrijdag 8 november organiseert Synthese samen met Pantein een theatervoorstelling over de wereld van dementie in het Atrium van zorgcentrum Norbertushof in Gennep.

Feestelijke middag met lunch en activiteiten
Zondag 10 november worden de mantelzorgers in het zonnetje gezet tijdens een feestelijke middag met activiteiten in wijkcentrum ‘t Hökske in Gennep.

Aanmelden
Bent u mantelzorger, maar heeft u geen brief ontvangen? Dan kunt u zich tot 2 november aanmelden via de website www.synthese.nl. Daar vindt u ook meer informatie over de georganiseerde activiteiten.

Op vrijdag 29 november organiseert de gemeente de Verwen- en Ontmoetingsmarkt voor mantelzorgers in Pica Mare. Daarover volgt binnenkort meer informatie.

Kermis in Gennep

De kermiswagens zijn Gennep vorige week al binnen gereden. Dat betekent: de kermis komt eraan! Van zaterdag 12 tot en met woensdag 16 oktober en in het weekend van 19 en 20 oktober zijn er op het Europaplein diverse attracties en kramen met lekkers te vinden. Op het Jan Lindersplein kunnen de jongste bezoekers zich vermaken in de draaimolen, vliegtuigjes en ballenfontein. Op zaterdag 19 oktober is er van 14.00 tot 16.00 uur een prikkelarme kermis. De attracties op het Europaplein zijn geopend van 14.00 tot 24.00 uur, de kinderkermis op het Jan Lindersplein sluit eerder. We wensen iedereen een fijne kermis toe!

Gemeentekantoor maandagavond gesloten
Zoals elk jaar tijdens de Gennepse kermis vervalt de avondopenstelling op maandag. Het gemeentekantoor is maandag 14 oktober geopend tot 17.00 uur.

Opening Weverstraat uitgesteld

De herinrichting van de Weverstraat is volop gaande. De afgelopen weken verliepen de werkzaamheden volgens de planning. Echter, omstandigheden zoals de vele regenval van afgelopen week, de voorspellingen voor deze week en de vondst van explosieven maken het onmogelijk om de asfalteringswerkzaamheden uit te voeren op 9 oktober. Hierdoor is de opening van de Weverstraat, oorspronkelijk gepland op 12 oktober, uitgesteld.

Nieuwe planning
De asfalteringswerkzaamheden staan nu gepland voor maandag 21 en dinsdag 22 oktober. Naar verwachting kan de Weverstraat vrijdag 25 oktober aan het einde van de dag weer open. Ook hier geldt: onder voorbehoud van (weers)omstandigheden. De geplande afsluiting van de Brabantweg op woensdag 9 oktober gaat dus niet door.

Afsluiting Brabantweg
Op dinsdag 22 oktober is de Brabantweg tussen rotonde Spoorstraat en de op-/afrit N271 afgesloten in verband met asfalteringswerkzaamheden. De omleidingsroute gaat via de Brugstraat, Zandstraat, Spoorstraat, Heijenseweg en N271 en vice versa.

Fietstunnel
De komende weken wordt ook gewerkt aan de aanleg van het fietspad door de tunnel. Naar verwachting is deze vanaf 2 november toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Tot dan geldt nog de omleidingsroute voor deze weggebruikers via Voorhoevepark – Burgemeester Woltersstraat – Weverpark en vice versa.

Programmatische Aanpak Stikstof ongeldig verklaard

Welke gevolgen heeft dit voor gemeente Gennep?
Te veel stikstofneerslag is slecht voor de natuur. Daarom heeft u toestemming nodig voor activiteiten waarbij stikstof vrijkomt in Natura 2000-gebieden. Voorheen mocht deze toestemming worden verleend op basis van het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Op 29 mei 2019 heeft de Raad van State het PAS ongeldig verklaard. Deze uitspraak heeft gevolgen voor ruimtelijke ontwikkelingen, zoals woningbouw, de bouw van nieuwe bedrijven en agrarische activiteiten. Hiervoor moet nu op een andere manier toestemming worden verleend.

Op www.gennep.nl/pas vindt u meer informatie en leest u hoe gemeente Gennep hiermee omgaat.

Voorkom heling

Dieven verdienen geld aan de verkoop van gestolen spullen. Het illegaal kopen en verkopen van gestolen spullen noemen we heling. Hieronder vindt u tips wat u kunt doen om heling te voorkomen, waardoor inbraak en diefstal voor de dief niet meer aantrekkelijk zijn.

Registreer waardevolle spullen
De kans op succesvolle opsporing van woninginbrekers, dieven en helers wordt vergroot als mensen hun waardevolle spullen registreren. Als aangevers bij de aangifte direct een lijst met de unieke serienummers van bijvoorbeeld apparatuur en foto’s van sieraden kunnen geven, kan de politie gevonden buit sneller koppelen aan de rechtmatige eigenaar. Ook geeft het vaak aanwijzingen naar het spoor van de dader(s).

Eenvoudig via de Stopheling-app
Registreren van uw eigendommen kan door het uitgebreidere kostbaarhedenregistratieformulier van Politiekeurmerk te downloaden of de app van www.stopheling.nl gebruiken. Met deze app kunt u ook controleren of te koop aangeboden goederen als gestolen geregistreerd staan. U voorkomt daarmee dat u zelf (onbewust) aan heling doet! Op www.dnavaneensieraad.nl kunt u stap voor stap een goede, uniforme beschrijving van uw sieraden maken en uitprinten. Deze beschrijving kan de politie helpen gestolen juwelen bij u terug te bezorgen. Installeer ook track-and-trace-software op uw mobiele telefoon, laptop en/of tablet om deze makkelijker op te kunnen sporen.

Werkzaamheden Prinses Margrietstraat en omgeving

Maandag 14 oktober 2019 start Gebra Infra met de werkzaamheden voor de reconstructie van de Prinses Margrietstraat, Roggestraat, Steendalerstraat en Groene Kruisstraat in Gennep. De reconstructie richt zich op het verbeteren van de verkeersveiligheid, de waterhuishouding en de parkeermogelijkheden. De werkzaamheden worden in zeven fasen uitgevoerd, waarvan Prinses Margrietstraat tussen Picardie en Prins Hendrikstraat de eerste is. Omleidingsroutes staan ter plekke aangegeven. Meer informatie over de planning en fasering vindt u op www.gennep.nl/prinsesmargrietstraat.

VEELGESTELDE VRAAG OVER LOB VAN GENNEP

Wordt er bij de Kroonbeek al gewerkt aan de Lob van Gennep?
De afgelopen weken kreeg het projectteam Lob van Gennep vaker de vraag of de huidige werkzaamheden aan de dijk, ter hoogte van de Kroonbeek, onderdeel zijn van het project. Dat is niet het geval: het project Lob van Gennep zit nog in de verkenningsfase. Pas aan het eind van de verkenning, over meer dan een jaar, vindt besluitvorming plaats. Ten vroegste in 2024 starten de werkzaamheden aan de Lob van Gennep.

Onderdeel van Maaswerken
De dijkversterkingswerkzaamheden aan het dijktraject tussen Milsbeek en Ven-Zelderheide zijn onderdeel van het programma Maaswerken. Er wordt gewerkt op twee locaties: aan de Kleefseweg, langs de N271 ter hoogte van Milsbeek en langs de Bloemenstraat. Op deze locaties voldeed de dijk nog niet aan de waterveiligheidsnorm van 1/250 per jaar, de norm die gold tot 1 januari 2017. De huidige werkzaamheden worden naar verwachting dit jaar afgerond.

Na afronding van deze werkzaamheden voldoet het dijktraject van Mook tot aan de Duitse grens bij Ottersum aan de veiligheidsnorm van 1/250. Na oplevering van het project Lob van Gennep zal het hele gebied straks voldoen aan de nieuwe wettelijke veiligheidsnorm van 1/300.

Blijf op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Abonneer u dan op de nieuwsbrief via www.lobvangennep.nl of volg ons via Facebook of Twitter: @LobVanGennep.

Cybercriminaliteit in het mkb

De helft van de bedrijven in het mkb had in 2018 te maken met cybercriminaliteit, zoals phishing mails en digitale identiteitsfraude. Daarom is cybercriminaliteit een van de speerpunten in de samenwerking tussen de gemeente, ondernemers en bedrijventerreinen bij het keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen.

Op maandagochtend 30 september gingen ondernemers uit het MKB tijdens een ontbijtsessie in Pica Mare in gesprek over hoe je voorkomt dat je slachtoffer wordt. Deskundigen van Expertisecentrum Cyberweerbaarheid Limburg vertelden over recente ontwikkelingen en risico’s. De aanwezigen gingen goed geïnformeerd weg. Enkele reacties: “Ik ga alerter weg dan ik binnen kwam” en “Aan de voorkant dichttimmeren scheelt een hoop ellende.”

door | okt 8, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Publicaties gemeente Gennep week 23

Publicaties gemeente Gennep week 23

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 23 - 2020 Als ouder of verzorger kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van het vervoer van uw kind naar de basisschool of het speciaal onderwijs. Dit gaat om het schooljaar 2020-2021. Wanneer komt u in...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22 - 2020 Zoals ieder jaar vindt ook in 2021 de traditionele lintjesregen plaats ter gelegenheid van Koningsdag. Kent u iemand die zich al langere tijd belangeloos inzet voor de gemeenschap? Dan kunt u...

Publicaties gemeente Bergen week 22

Publicaties gemeente Bergen week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 22 - 2020 Energie Update Informatie over de eikenprocessierups Latex handschoenen en mondkapjes in grijze afvalcontainer Schaapskudde vanaf Pinksteren bij Eendenmeer Taxus taxi Verkeersplateau Well Verplichte...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad