Publicaties gemeente Gennep week 43

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 43 – 2019

Afscheid burgemeester Peter de Koning

Burgemeester Peter de Koning neemt na zeven jaar afscheid als burgemeester van gemeente Gennep. De gemeente biedt de burgemeester als dank voor zijn inzet een tot ziens-bijeenkomst aan.

Iedereen uit onze gemeente die de burgemeester gedag wil zeggen, is van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 24 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in zaal Pica Mare, Picardie 36 in Gennep.
Cadeautip: ✉ ten gunste van de goede doelen waarvoor Rotaryclub Cuijk zich inzet.

Bladbakken

In week 43 en 44 worden op verschillende plekken in de gemeente weer bladbakken geplaatst. In de bladbakken kunt u bladeren van gemeentelijke bomen kwijt, geen snoeihout of ander afval. De exacte locaties van de bladbakken vindt u op www.gennep.nl. In week 50 en 51 worden de meeste bladbakken weer opgehaald.

Concert Projectkoor Gelderland

In het kader van 2019 Jaar van de Ontmoeting geeft het Projectkoor Gelderland op zondag 27 oktober een concert in de Sint Martinuskerk in Gennep. Het concert begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk. Projectkoor Gelderland bestaat uit musici die angst en wanhoop hebben gekend tijdens hun vlucht vanuit het geboorteland, dat zij vanwege oorlog of politieke onrust hebben moeten verlaten. Tijdens het concert worden deze verhalen verteld in de liederen die gezongen worden.

Elektrische bedrijfsauto

Elektrisch rijden draagt bij aan een schone lucht, minder geluidsoverlast en minder energieverbruik. Ook gemeente Gennep gaat meer elektrisch rijden om de CO 2 -uitstoot te verminderen en een goed voorbeeld te zijn voor ondernemers en inwoners. Eerder werd al een elektrische laadpaal geplaatst achter het gemeentehuis en begin oktober is de eerste elektrische bedrijfsauto afgeleverd. Deze auto rijdt volledig elektrisch. Medewerkers van de gemeente rijden vaak korte stukken, waardoor elektrisch rijden voor de gemeente zeer rendabel is.

Fietsen van Limburg naar Kreis Kleve

Kreis Kleve heeft een fietsknooppuntensysteem aangelegd. In opdracht van de gemeenten Gennep, Bergen en Venlo heeft het Routebureau er voor gezorgd dat het Limburgse fietsnetwerk op dit Duitse netwerk werd aangesloten. Vanaf nu kan er dus onbezorgd van Noord-Limburg naar Kreis Kleve gefietst worden.

Jubileumweekend harmonie St. Caecilia eindigt met lintje

Op zondag 20 oktober, tijdens de afsluiting van het 120-jarig jubileumweekend van harmonie St. Caecilia, ontving Harm Vullings uit Ven-Zelderheide een lintje van wethouder Peter Lucassen. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Harm Vullings ontving zijn onderscheiding onder andere voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk binnen de harmonie, waar hij al meer dan 45 jaar lid van is. Hij speelt een belangrijke rol bij de muziekkeuze en begeleidt en motiveert leerlingen om zich te blijven ontwikkelen in de muziek. Sinds 1999 is Harm dirigent van het leerlingenorkest. Daarnaast is hij (ere)lid van Joekskapel ‘Zet um de zuk d’r in’, orkest Hartekraos en blaaskapel Die Lustigen Muzikanten. Ook is hij dirigent van popkoor Con Colore en het koor van de Parochie H. Antonius. Niet alleen is Harm een muziekman in hart en nieren, ook is hij de drijvende kracht achter de werkgroep Historie Ven-Zelderheide. Hij heeft er mede voor gezorgd dat een groot deel van het cultuurerfgoed van Ven-Zelderheide vastligt.

Ontvangst nieuwe inwoners

Op zaterdag 19 oktober werden de nieuwe inwoners van de gemeente Gennep welkom geheten in het stadhuis. Tijdens deze bijeenkomst werden eerste indrukken en ervaringen van de nieuwe inwoners uitgewisseld. Nadat zij kennis hadden gemaakt met het college werden zij door de stadsgidsen meegenomen voor een wandeling door Gennep.

Informatiebijeenkomst herontwikkeling Gennepermolen

Op dinsdag 12 november geeft de Meyer Bergman Groep, samen met de architect, een presentatie over de stand van zaken en de mogelijke invulling van het gebied rondom de Gennepermolen.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om bij deze informatiebijeenkomst aanwezig te zijn. Na de presentatie is er gelegenheid om te reageren op de plannen. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 12 november 2019 om 20.00 uur in zaal Pica Mare in Gennep.

Weverstraat vrijdag 25 oktober open

Tegelijk met de aanleg van de fietstunnel is de Weverstraat volledig vernieuwd. Op vrijdagmiddag 25 oktober gaat de weg weer open; het exacte tijdstip is vooraf lastig in te schatten. Opvallende verschillen zijn de groene middenberm zoals in het verlengde op de Brugstraat, het verdwijnen van de langsparkeervakken en het kruispunt ter hoogte van de Burgemeester Woltersstraat.

Fietsers worden vanaf nu geweerd van de Weverstraat. Vanuit Gennep richting de Maasbrug worden zij vanaf 1 november door de fietstunnel geleid, of door het Weverpark voor wie uit de richting van het centrum komt. Fietsers komende vanaf de Maasbrug kunnen in het Weverpark drie richtingen kiezen: door de tunnel richting de rotonde met Spoorstraat – Brabantweg – Heijenseweg, via Kleermakersgroes – Bierbrouwersgroes richting centrum of via de kruising met de Burgemeester Woltersstraat richting het centrum.

Webcam
De webcam ter hoogte van de fietstunnel is inmiddels verwijderd. Zo’n 150 tot 200 mensen keken dagelijks naar de beelden van de aanleg van de fietstunnel. Op vrijdag 13 september, de dag waarop de tunnelelementen werden ingehesen, keken er maar liefst 2.250 mensen naar de beelden. Van de beelden is een filmpje gemaakt (timelapse) zodat je in één minuut de aanleg van de tunnel kunt zien. Het filmpje is te bekijken op www.gennep.nl/fietstunnel.

Fietstunnel
Tot 1 november wordt nog gewerkt aan de aanleg van het fietspad door de tunnel. Deze is vanaf vrijdagmiddag 1 november toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Tot dan geldt nog de omleidingsroute voor deze weggebruikers via Voorhoevepark – Burgemeester Woltersstraat – Weverpark en vice versa. Kijk voor meer informatie op www.gennep.nl/fietstunnel.

door | okt 22, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 07

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 07

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 07 - 2020 Herkent u dit als mantelzorger van uw naaste met dementie: Buren, vrienden, familieleden; allemaal willen ze graag helpen en zeggen: ‘Ik doe graag iets voor je hoor, laat maar weten als je wat...

Publicaties gemeente Gennep week 07

Publicaties gemeente Gennep week 07

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 07 - 2020 Heeft u te weinig inkomen of vermogen om van te leven? Kunt u bijvoorbeeld uw huur, zorgkosten of eten niet betalen? Dan heeft u misschien recht op een bijstandsuitkering. U kunt zich hiervoor bij de...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht