Publicaties gemeente Gennep week 45

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 45 – 2019

Raad stelt begroting voor 2020 vast

Op maandag 4 november heeft de gemeenteraad de begroting voor 2020 vastgesteld. In dit bericht treft u een speciale pagina aan over dit onderwerp: Begroting 2020 in één oogopslag. Daar ziet u wat de inkomsten van de gemeente zijn en waaraan we het geld uitgeven. Ook kunt u zien wat zoal de ambities zijn voor 2020. Kijk voor de gehele begroting op www.gennep.nl/begroting.

Euregio subsidie voor mini-projecten

De Euregio Rijn-Waal ondersteunt projecten in het kader van „People to People” met middelen uit het EU-programma INTERREG VA Duitsland-Nederland. Naast de grotere projecten worden zogenaamde mini-projecten in dit programma met maximaal 1.000 euro gesubsidieerd. Grensoverschrijdende scholierenuitwisselingen, sporttoernooien, muziekevenementen, tentoonstellingen, seniorenuitwisselingen of andere gezamenlijke activiteiten kunnen in aanmerking komen voor deze subsidie.

In de gemeente Gennep ontvangt het volgende project een subsidie van 3.000 euro:
Vrijheids- en Vriendschapsconcert in het kader van 75 jaar vrijheid op 15 februari 2020 in Gennep, georganiseerd door Stichting Gennep-Niers-Goch samen met Heimatverein Goch

Heeft u plannen voor dergelijke activiteiten of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Svenja Arntz (tel. 0049-2821-793012) of Astrid Hubbers (tel. 0049-2821-793019) of kijk op www.euregio.org/peopletopeople.

Fietstunnel geopend

Op vrijdag 1 november openden wethouder Janine van Hulsteijn en Marcel Grit van Roelofs Wegenbouw de fietstunnel onder de Weverstraat in Gennep. Hierbij vroegen ze aandacht voor de fietsverlichtingsactie van de ANWB en deelden ze fietslampjes uit aan de eerste passanten. In het voorjaar van 2020 wordt de tunnel officieel geopend.

Documenten aanvragen

Het is niet mogelijk om voor dinsdag 12 november een afspraak te maken bij de balie. Deze dag wordt de apparatuur bij burgerzaken vervangen. Hierdoor is het niet mogelijk documenten als rijbewijzen en reisdocumenten aan te vragen. Wel kunt u eerder aangevraagde documenten ophalen bij de balie.

Mantelzorgcomplimentenpas vervalt

De mantelzorgcomplimentenpas, die mantelzorgers korting geeft bij lokale winkels, wordt weinig gebruikt. Dit blijkt uit onderzoek onder mantelzorgers en ondernemers. Het college heeft daarom besloten om de pas per 1 januari 2020 te laten vervallen. Mantelzorgers kunnen tot 31 december nog gebruik maken van de pas. Het geld dat de gemeente hiermee bespaart, blijft beschikbaar voor mantelzorgers, maar wordt op een andere manier besteed.

Een nieuwe visie op dienstverlening

De samenleving verandert in een rap tempo. Internet en sociale media worden steeds belangrijker. Maar veel mensen hechten ook waarde aan persoonlijk contact. De gemeente wil met haar dienstverlening goed blijven aansluiten op de wensen en behoeften van de Gennepse samenleving. Daarom werken we aan een nieuwe visie op dienstverlening.

Voor de nieuwe visie gaan we zoveel mogelijk ideeën ophalen
Dat doen we bij inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties. Een aantal leden van de gemeenteraad heeft tijdens een bijeenkomst op 28 oktober al de eerste input gegeven voor de visie. Aan de hand van vier vragen bedachten de raadsleden hoe onze dienstverlening er in 2030 uit moet zien. Een kleine selectie van de antwoorden:

Wat blijven we doen in 2030?
 Goed bereikbaar, ook via de telefoon.
 Aandacht voor ouderen, laaggeletterden en hulpbehoevenden.
 Gemeente eerste aanspreekpunt voor inwoners.

Wat moet er echt anders in 2030?
 Sneller beantwoorden van vragen.
 Geen ambtelijke taal meer.
 Digitale werkplekken voor inwoners in het gemeentekantoor.
 Geen gemeentekantoor meer, alleen een representatieve ruimte.

Hoe werken we in 2030?
 Veel digitale communicatie, maar ook goede ‘hulploketten’.
 Medewerkers van de gemeente werken vooral buiten het gemeentekantoor.
 De gemeente spreekt de taal van de inwoners.

Wat verwachten we van inwoners in 2030?
 Vertrouwen om een kwetsbare vraag of situatie voor te leggen aan de gemeente.
 Ook zelf normen en waarden respecteren.
 De weg kunnen vinden in de informatie van de overheid.

De ideeën van de raad gebruiken we voor de nieuwe visie
Maar we zijn ook benieuwd wat anderen vinden van onze dienstverlening. Daarvoor gaan we de komende tijd op pad in de gemeente. Heeft u ideeën of wensen voor de dienstverlening van de gemeente? Laat het ons weten via een mail aan dienstverlening@gennep.nl. Want samen werken we aan een klantgerichte gemeente!

Onthulling kunstwerk De Vuurvogel Milsbeek

Op vrijdag 1 november onthulde Wethouder Rob Peperzak het kunstwerk De Vuurvogel in Milsbeek. Dat deed hij samen met de eigenaar, Mart Jansen. De Vuurvogel was vroeger een handwijzer naar de gelijknamige pottenbakkerij, die nu niet meer bestaat. Stichting Cultuurbehoud Milsbeek zette zich in voor restauratie van het beeld en gaf het een mooie nieuwe plek. De Vuurvogel is vanaf nu te bewonderen bij de kruising Achterbroek en Ovenberg.

Verwen- en ontmoetingsmarkt voor mantelzorgers

Gemeente Gennep wil graag alle mantelzorgers bedanken en een moment van ontspanning bieden. Daarom nodigen we hen uit voor een speciale verwen- en ontmoetingsmarkt. Deze vindt plaats op vrijdag 29 november in zaal Pica Mare in Gennep.

Aanmelden
Bent u mantelzorger voor iemand die in gemeente Gennep woont? Dan kunt u zich tot 15 november aanmelden voor de markt via www.gennep.nl/mantelzorgwaardering. Hier vindt u ook meer informatie en alle spelregels.

Dag van de Mantelzorg
Op zondag 10 november is het de nationale Dag van de Mantelzorg. Dan worden de mantelzorgers in het zonnetje gezet tijdens een feestelijke middag met activiteiten in wijkcentrum ‘t Hökske. Op vrijdag 8 november organiseert Synthese samen met Pantein ook een theatervoorstelling over de wereld van dementie in het Atrium van Norbertushof.

Samenwerkingsovereenkomst cultuurregio

Tien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg bundelen hun krachten als cultuurregio. Op 31 oktober ondertekenden zij een samenwerkingsovereenkomst en wordt officieel gestart met het project ‘Samen ontwikkelen door te doen’. De gemeenten willen culturele en maatschappelijke partners in staat stellen om de culturele kracht, die we als regio al hebben, ook landelijk en euregionaal op de kaart te zetten.

door | nov 5, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 03

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 03

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 03 - 2020 Afgelopen periode is er onderhoud uitgevoerd aan de brug in de Witteweg. De werkzaamheden waren vooral toegespitst op het vernieuwen van het wegdek en het conserveren van de...

Publicaties gemeente Gennep week 03

Publicaties gemeente Gennep week 03

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 03 - 2020 Heeft u interesse om mee te doen met het gebruik van een elektrische auto? Meld u dan aan bij de stand van de gemeente Gennep tijdens de Duurzaamheidsmarkt, zaterdag 1 februari in zaal Pica...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 02

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 02

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 02 - 2020 Tijdens een drukbezochte gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in Mook heeft burgemeester mr. drs. Willem Gradisen zijn traditionele toespraak gehouden. Een toespraak waarin terug werd...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht