Publicaties gemeente Gennep week 46

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 46 – 2017

wk 46 g Persbericht Provincie Limburg

Informatiebijeenkomst Project ‘Ruimte voor de Maas bij Oeffelt’

Op donderdag 30 november organiseert de provincie Noord-Brabant een inloop-informatiebijeenkomst over toekomstbestendige oplossingen en maatregelen voor de flessenhalsproblematiek in de Maas ter hoogte van Oeffelt.
Hoge waterstanden
Voor velen zijn de hoge waterstanden in de Maas een bekend probleem. In het Maasheggengebied ter hoogte van Oeffelt stuwt het water op bij de smalle doorgang onder de N264 (verbindingsweg Oeffelt-Gennep). Deze ‘flessenhalsproblematiek’ vraagt om een oplossing van regiopartijen én bewoners.
Aantrekkelijke en veilige Maas
Landelijk is het nationale Deltaprogramma opgesteld met als doel ons land te behoeden voor overstromingen van de grote rivieren ten gevolge van onder andere klimaatveranderingen. Een Verkenningsfase is aangebroken waarin verschillende varianten voor de oplossing van ‘flessenhalsproblematiek’ worden onderzocht, met elkaar worden vergeleken en beoordeeld.
Inloopmiddag en -avond
U bent van harte welkom op 30 november en kunt binnenlopen tussen 16.00 en 20.00 uur in het wijkcentrum de Kleppenburg in Oeffelt. In een presentatie (starttijden 16.15 uur, 17 uur, 17.45 uur, 18.30 uur en 19.15 uur) wordt
meer verteld over het project/onderzoek, het proces, de planning en samenwerkende partijen. Zie ook: www.brabant.nl.

Uitbreiding elektrische laadpunten

In Ottersum (Raadhuisplein) en in Gennep (Ellen Hoffmannplein) zijn de afgelopen maand elektrische laadpunten met elk twee laadstations voor personenauto’s geplaatst. Met deze twee nieuwe locaties erbij hebben we nu in totaal vijf laadpunten in de gemeente. De andere laadpunten staan in Milsbeek aan het Schuttersplein (2 laadstations) en in Gennep aan het Martinushof (1 laadstation) en Europaplein (2 laadstations).
Gratis laadpas
Iedereen kan gebruik maken van deze laadpunten. U heeft daarvoor wel een laadpas nodig. Deze kunt u gratis aanvragen via de website van Nuon, zonder abonnementskosten. De laadpas van Nuon werkt op alle openbare laadpunten.
Aanvragen laadpunt
Wilt u thuis een laadpaal plaatsen? Dan kunt u hiervoor een plaatsingsverzoek indienen bij Nuon. Heeft u een elektrische auto maar zelf geen ruimte voor een laadpunt? Dan kunt u een verzoek indienen voor een nieuw openbaar laadpunt. Uiteraard zijn er voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Meer informatie leest u op www.nuon.nl.
Trendsportal
Het plaatsen van laadpalen past in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Gennep. Elektrisch rijden is duurzamer dan rijden op benzine of diesel. Met elektrisch rijden draagt u bij aan een schonere en stillere omgeving. Gemeente Gennep maakt onderdeel uit van het regionale project Trendsportal, Slimme mobiliteit voor morgen. Verschillende duurzame thema’s worden hier uitgewerkt, waaronder het stimuleren van elektrisch rijden en daarmee het plaatsen van elektrische laadpunten. Lees meer: op www.trendsportal.nl

Openingstijden VVV Gennep

Vanaf 23 oktober 2017 zijn de openingstijden van het VVV-kantoor in het stadhuis van Gennep als volgt:
Maandag, dinsdag en zondag: gesloten.
Woensdag, donderdag en zaterdag: geopend van 10.00 tot 14.00 uur.
Vrijdag: geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Duurzaam Gennep

In de raadsvergadering van 6 november 2017 is de nieuwe duurzaamheidsvisie voor de gemeente Gennep unaniem vastgesteld. Deze duurzaamheidsvisie richt zich op de steeds meer veranderende samenleving. Inwoners worden steeds mondiger en willen zelf invloed uitoefenen op hun leefomgeving door middel van meepraten, adviseren en zelf initiëren. Deze duurzaamheidsvisie biedt hier ruimte voor.
Doelstellingen halen
Om de doelstellingen te halen die internationaal, nationaal en regionaal zijn vastgesteld, willen we meer bewustwording creëren, initiatieven ondersteunen en de voorbeeldfunctie van de gemeente Gennep uitdragen. In samenspraak met de inwoners van de gemeente Gennep en de raad hebben we tijdens twee bijeenkomsten 4 thema’s benoemd waar we ons de komende 4 jaar op zullen richten. Deze thema’s zijn energie besparen en duurzaam opwekken, afval verminderen en scheiden,
duurzame mobiliteit en kwaliteit van de leefomgeving (groen, water, lucht).
Actie
Dat het college serieus is om een bijdrage te leveren aan een duurzaam energiebeleid blijkt uit een nieuw verlichtingsplan dat binnenkort wordt aangeboden aan de gemeenteraad. In dit plan staat opgenomen dat alle 3.800 straatlantaarns van LED-verlichting worden voorzien. Dit maakt dat we in 2020 minimaal 20 procent besparen op energiegebruik ten opzichte van 2013. En in 2030 besparen we zelfs 57 procent. Heeft u vragen over de duurzaamheidsvisie of het verlichtingsplan? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Gennep (0485)49 41 41. Zie ook: www.gennep.nl/duurzaam.

Derde plaats 'Kunststad van het jaar'

Gennep is op een gedeelde derde plaats geëindigd bij de ‘Kunststad van het jaar 2018’ verkiezing. Er waren 10 steden genomineerd; Blaricum is de uiteindelijke winnaar geworden. Wethouder Peter Lucassen nam zaterdag de prijs in ontvangst.
Stichting Kunstweek: “Met de verkiezing wordt de stad gekozen in de gemeente die volgens het publiek, wethouders met kunst en cultuur in hun portefeuilles, Stichting Kunstweek en een onpartijdige jury in het jaar van de verkiezing het meest uitgesproken beeldende kunst en het belang ervan, onder de aandacht van de inwoners en anderen heeft gebracht.”

Ontbijten met de burgemeester

Dertig kinderen van alle basisscholen in de gemeente Gennep schoven afgelopen vrijdagochtend aan tafel in het stadhuis om samen met burgemeester De Koning te ontbijten. Leerlingen van basisschool de Heggerank begonnen met een muzikaal optreden en natuurlijk was er tussen het eten en drinken door genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen. Door één voor één vragen te stellen, kwamen de kinderen van alles te weten over de burgemeester; van zijn lievelingsdier tot aan zijn hobby’s en
favoriete eten.
Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Elk jaar wordt er met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht geschonken aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd, of niet gezond ontbijten.

Werkzaamheden Raadhuisplein Ottersum

Op vrijdag 17 november wordt de bestrating van het Raadhuisplein in Ottersum schoongemaakt. Door deze schoonmaakwerkzaamheden kan er de hele dag niet geparkeerd worden op het plein. Voor aanvang van de werkzaamheden worden er borden geplaatst. Omwonenden worden van tevoren per brief geïnformeerd.

[rns_reactions]

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest