Publicaties gemeente Gennep week 47

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 47 – 2018

Leerlingen De Ratel zetten zich in voor natuur

Op donderdag 15 november staken leerlingen van basisschool De Ratel de handen uit de mouwen. Onder leiding van medewerkers van Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) Limburg werd op het heideterrein, hoek Siebengewaldseweg – Stiemensweg, flink gezaagd en gesjouwd.

De leerlingen van groep 7a en 7b vertellen enthousiast. “We vonden het erg leuk om te doen. We moesten eerst takken van dennenbomen afzagen. Daarna mochten we met z’n tweeën de boom omzagen. Dat deden we met een handzaag met aan twee kanten een handvat. En toen moesten we de boom op een hoop gooien. Dat was wel zwaar. We mochten alleen de kleine dennenbomen omzagen.”

Genneperhei
Op de vraag waarom deze werkzaamheden nodig zijn, antwoorden ze: “Om meer ruimte te geven aan de heide, zodat er diertjes zoals een zeldzame sprinkhaan kunnen leven. Die houden van zonlicht.” En dat klopt. Het gaat om de steppesprinkhaan. Deze komt voor op de Genneperhei en krijgt zo een groter leefgebied. Dat geldt ook voor struikheide en kleine fauna zoals vlinders en reptielen. Zij laten zich graag zien op deze open plek.

Leerzaam
De leerlingen vinden het leuk dat ze natuurles niet alleen op school, maar ook in de praktijk krijgen. “We hadden laatst les over spinnen en toen moesten we spinnen gaan zoeken. Het is heel leerzaam om in de natuur bezig te zijn. En de mensen van de stichting (IKL) waren blij met onze hulp. Het enige wat minder leuk was, waren de rode mieren toen we onze lunch gingen eten. Maar toch zouden we dit vaker willen doen.”

Nieuw in Gennep: survivalruntraining

De Survivalrun-sport is de snelst groeiende NOC*NSF sport binnen Nederland. Na het succes van de Niersdal Survivalrun Gennep 2018, met meer dan 1600 deelnemers, is er een Survivalrun trainingsgroep in Ottersum opgericht. Initiatiefnemer is Joey Bakker (22), meervoudig Nederlands kampioen Survivalrun. Dankzij de samenwerking tussen de Stichting Sport en Speelstraat de Brink, de Niersdal Survivalrun, Landgoed Roepaen en de Stichting Survivalrun Primates is dit initiatief binnen drie weken gerealiseerd op Landgoed Roepaen. Alle hindernissen, beschikbaar gesteld door de Niersdal Survivalrun, staan sinds een aantal weken opgesteld op het terrein van Landgoed Roepaen. Wekelijks trainen hier een aantal sportieve kinderen en volwassenen onder leiding van Joey Bakker.

Jeugd
Vorig jaar is Bakker gestart met zijn eerste vestiging van Primates in de Gelderse stad Zevenaar. Hij richt zich vooral op de jeugd. “Als sportinstructeur heb je een belangrijke taak om kinderen te stimuleren en in beweging te blijven. Het is enorm belangrijk dat de jeugd goed begeleid wordt tijdens het sporten en dat ze er vooral veel zin in hebben.“

Proeftraining
Stichting Survivalrun Primates Gennep geeft elke maandag- en vrijdagavond van 18.00-19.00 uur jeugdtraining voor jongens en meisjes van 8-14 jaar en van 19.15-20.30 uur voor (jong)volwassenen vanaf 15 jaar. Iedereen is welkom om twee keer gratis een proeftraining mee te doen. Aanmelden kan via trainingsgroep@primates.nl. Kijk voor meer informatie op www.primates.nl.

door | nov 20, 2018 | Gennep, Publicaties

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest