Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 05

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 05 – 2020

Een oproep aan inwoners!

Vrijwillige ouderenadviseurs gezocht

Lijkt het u leuk om contacten te leggen met ouderen? Vindt u het belangrijk om mensen informatie te geven hoe ze prettig en gezond ouder kunnen worden? Zoekt u flexibel vrijwilligerswerk zonder vaste tijden? Dan zijn we op zoek naar u!

Wat is een vrijwillige ouderenadviseur?
Inwoners die 75, 80, 85, 90 of 95 jaar oud worden krijgen een brief vanuit de gemeente met een felicitatie en het aanbod om met een vrijwillige ouderenadviseur te praten. De vrijwillige ouderenadviseurs bellen inwoners om te vragen of zij interesse hebben in een gesprek en voeren deze gesprekken. De gesprekken gaan over verschillende thema’s, zoals (het gevoel van) veiligheid, zelfredzaamheid, fysieke mogelijkheden of beperkingen, vervoer, financiën, hobby’s, sociale contacten, daginvulling of mantelzorg.

Waar moet u rekening mee houden?
De gesprekken zijn flexibel in te plannen. Vrijwilligers krijgen zo’n 9 adressen per half jaar om ouderen te bellen en mogelijk te bezoeken. Vrijwilligers krijgen hiervoor een kleine vergoeding, worden bijgepraat over verschillende thema’s en komen tweemaal per jaar bij elkaar om ervaringen uit te wisselen.

Waar kunt u zich opgeven?
Als u interesse heeft kunt u een e-mail sturen naar gemeente@mookenmiddelaar.nl of bellen met het KlantContactCentrum via telefoonnummer (024) 696 91 11.

Herinrichting centrumstraten Mook van start

Op dinsdag 14 januari heeft wethouder Wienhoven het officiële startsein gegeven voor de werkzaamheden aan het project “Herinrichting Centrumstraten Mook”.

Het opknappen van de centrumstraten sluit aan op de bouwontwikkelingen in het centrum van Mook en het eerder aangepakte Raadhuisplein. Met deze renovatie is het de bedoeling om de functionaliteit en de ruimtelijke kwaliteit van het centrum van Mook te verbeteren en een groter centrumgevoel te creëren.

Wethouder Wienhoven heeft op 14 januari plaatsgenomen in de rupskraan om een nieuwe rioolbuis in de rioolsleuf te plaatsen. Hoewel wethouder Wienhoven dit perfect heeft gedaan, laten wij de overige werkzaamheden toch over aan de aannemer Gebroeders van Venrooij. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van de huidige riolering, rijbanen, voetpaden en parkeerplaatsen.

Heeft u vragen over de werkzaamheden kijk dan op onze website www.mookenmiddelaar.nl of neem bij dringende vragen contact op met de hoofduitvoerder van Gebroeders van Venrooij: Ronnie Tsaganos (info@vanvenrooij.nl, (06) 53 22 53 14).

Ook interessant

Publicaties gemeente Gennep week 15

Publicaties gemeente Gennep week 15

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 15 - 2020 Stichting IKL en gemeente Gennep gaan samen aan de slag om het buitengebied te verfraaien. Afgelopen jaren was het een groot succes en daarom wordt ook dit jaar weer bloemzaad uitgegeven om te zorgen voor...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 14

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 14

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 14 - 2020 Beste inwoners van onze mooie gemeente Mook en Middelaar, Het coronavirus beheerst op dit moment ons dagelijks leven en dat zal helaas nog wel enige tijd duren. Dit merken alle inwoners van...

Publicaties gemeente Bergen week 14

Publicaties gemeente Bergen week 14

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 14 - 2020 Afkoppelen loont, vraag subsidie aan Beperk uw bezoek aan het milieupark Bergen, hart van Nationaal Park De Maasduinen Dijkversterking Well Infographic Noodverordening corona Nestkastjes voor mezen voor...

door | jan 31, 2020 | Gemeente Mook, Publicaties

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht