Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 05

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 05 – 2020

Een oproep aan inwoners!

Vrijwillige ouderenadviseurs gezocht

Lijkt het u leuk om contacten te leggen met ouderen? Vindt u het belangrijk om mensen informatie te geven hoe ze prettig en gezond ouder kunnen worden? Zoekt u flexibel vrijwilligerswerk zonder vaste tijden? Dan zijn we op zoek naar u!

Wat is een vrijwillige ouderenadviseur?
Inwoners die 75, 80, 85, 90 of 95 jaar oud worden krijgen een brief vanuit de gemeente met een felicitatie en het aanbod om met een vrijwillige ouderenadviseur te praten. De vrijwillige ouderenadviseurs bellen inwoners om te vragen of zij interesse hebben in een gesprek en voeren deze gesprekken. De gesprekken gaan over verschillende thema’s, zoals (het gevoel van) veiligheid, zelfredzaamheid, fysieke mogelijkheden of beperkingen, vervoer, financiën, hobby’s, sociale contacten, daginvulling of mantelzorg.

Waar moet u rekening mee houden?
De gesprekken zijn flexibel in te plannen. Vrijwilligers krijgen zo’n 9 adressen per half jaar om ouderen te bellen en mogelijk te bezoeken. Vrijwilligers krijgen hiervoor een kleine vergoeding, worden bijgepraat over verschillende thema’s en komen tweemaal per jaar bij elkaar om ervaringen uit te wisselen.

Waar kunt u zich opgeven?
Als u interesse heeft kunt u een e-mail sturen naar gemeente@mookenmiddelaar.nl of bellen met het KlantContactCentrum via telefoonnummer (024) 696 91 11.

Herinrichting centrumstraten Mook van start

Op dinsdag 14 januari heeft wethouder Wienhoven het officiële startsein gegeven voor de werkzaamheden aan het project “Herinrichting Centrumstraten Mook”.

Het opknappen van de centrumstraten sluit aan op de bouwontwikkelingen in het centrum van Mook en het eerder aangepakte Raadhuisplein. Met deze renovatie is het de bedoeling om de functionaliteit en de ruimtelijke kwaliteit van het centrum van Mook te verbeteren en een groter centrumgevoel te creëren.

Wethouder Wienhoven heeft op 14 januari plaatsgenomen in de rupskraan om een nieuwe rioolbuis in de rioolsleuf te plaatsen. Hoewel wethouder Wienhoven dit perfect heeft gedaan, laten wij de overige werkzaamheden toch over aan de aannemer Gebroeders van Venrooij. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van de huidige riolering, rijbanen, voetpaden en parkeerplaatsen.

Heeft u vragen over de werkzaamheden kijk dan op onze website www.mookenmiddelaar.nl of neem bij dringende vragen contact op met de hoofduitvoerder van Gebroeders van Venrooij: Ronnie Tsaganos (info@vanvenrooij.nl, (06) 53 22 53 14).

Ook interessant

Publicaties gemeente Bergen week 08

Publicaties gemeente Bergen week 08

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 08 - 2020 Word e-sporter van de gemeente Bergen Bedrijfsbezoek 't Kienderbènkske Berichten Over uw buurt Bob ook met carnaval Gewijzigde openingstijden carnaval Gezocht schoolgidsenivn Honden aan de lijn Hulp bij...

Publicaties gemeente Gennep week 08

Publicaties gemeente Gennep week 08

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 08 - 2020 In 2019 is een start gemaakt met het Netwerk Positieve Gezondheid Gennep. Op donderdag 5 maart wordt hier een vervolg aan gegeven met een netwerkbijeenkomst in Pica Mare in Gennep. Bent u zorgprofessional...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 07

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 07

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 07 - 2020 Herkent u dit als mantelzorger van uw naaste met dementie: Buren, vrienden, familieleden; allemaal willen ze graag helpen en zeggen: ‘Ik doe graag iets voor je hoor, laat maar weten als je wat...

door | jan 31, 2020 | Gemeente Mook, Publicaties

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht