Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 07

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 07 – 2020

Alzheimer Café Mook en Middelaar

Herkent u dit als mantelzorger van uw naaste met dementie: Buren, vrienden, familieleden; allemaal willen ze graag helpen en zeggen: ‘Ik doe graag iets voor je hoor, laat maar weten als je wat nodig hebt’. Of misschien bent u zelf die buurvrouw die hulp wil aanbieden maar niet goed weet hoe….

Het programma ‘Hoe betrek je de buurt’ besteedt aandacht aan de impact van dementie in de samenleving. U leert in dit informatieve én luchtige programma van één uur hoe u aan uw omgeving een duidelijke hulpvraag kunt stellen. En leren hulpaanbieders hoe ze hulp concreet aan kunnen bieden. Zodat het aanbod omgezet wordt in acties; hoe klein ze ook zijn.

Het programma ‘Hoe betrek je de buurt’ vindt plaats op donderdag 5 maart 2020 in het Van der Valk Hotel de Molenhoek, Rijksweg 1, 6584 AA Molenhoek. Inloop is vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur en aanmelden is niet nodig.

Bent u mantelzorger? Vraag een buur, vriend/vriendin/familielid om mee te komen. Biedt u al gerichte hulp aan iemand met dementie of aan een mantelzorger? Vraag iemand uit uw omgeving om mee te gaan. Samen hulp bieden is immers nog leuker…
U bent van harte welkom!

Fietsbrug Cuijk - Mook; Wie verzint een mooie naam?

Weet jij een mooie naam voor de fietsbrug tussen Cuijk en Mook? Stuur dan een e-mail naar naamfietsbrug@cgm.nl. Wordt jouw naam gekozen? Eeuwige roem! Bovendien mag je bij de opening van de brug zijn en krijg je een leuke verrassing.

Gemakkelijk van Cuijk naar Nijmegen en andersom fietsen! Daarvoor wordt een snelle fietsroute aangelegd. Daarbij hoort ook een fietsbrug over de Maas tussen Cuijk en Mook. Deze brug is in september klaar. De snelfietsroute heeft al een naam: MaasWaalpad. Maar de brug zelf heeft nog geen naam.

Een nieuwe brug verdient een naam, zo vinden de gemeenten Cuijk en Mook en Middelaar. Beide gemeenten roepen iedereen op om een mooie, leuke, originele naam voor de brug te bedenken. Alle ideeën zijn welkom. Verzin je meerdere namen? Dat mag! We horen het graag.

Hoe?
Dien je naam in via het speciale e-mailadres: naamfietsbrug@cgm.nl. Doe dat vóór 10 maart 2020. Vermeld ook je naam, adres en telefoonnummer (overdag te bereiken). Na sluiting van de inzendtermijn buigt een speciale jury zich over de ingediende namen. Deze jury bestaat uit drie personen: Abe Veenstra, landschapsarchitect, Gerard Stoffels, wethouder gemeente Cuijk en Geertjan Wienhoven, wethouder gemeente Mook en Middelaar. Bij de officiële opening van de fietsroute en -brug, september 2020, wordt de winnende naam onthuld. Jij bent dan van harte welkom.

Vragen
Heb je vragen? Ook vragen kun je stellen via het e-mailadres naamfietsbrug@cgm.nl.

SLEUTELUITREIKING ZATERDAG 22 FEBRUARI

Carnaval in Mook en Middelaar 
Binnenkort breekt weer de carnavalsperiode aan. Uiteraard ook in de gemeente Mook en Middelaar. Voordat het allemaal gaat beginnen, draagt burgemeester Willem Gradisen vol vertrouwen de sleutel(s) over aan de Prinsen van Carnavalsverenigingen De Meulenwiekers, De Krölstarte en De Heikneuters.

De sleuteloverdracht vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 februari a.s. in ’t Môks Café in Mook. Door een symbolische sleutel verkrijgen de Prinsen de zeggenschap over de gemeente tijdens de dolle dagen met carnaval. De prinsen met gevolg worden door het bestuur van gastheervereniging De Heikneuters ontvangen om 15.30 uur. Dat geldt overigens ook voor de prins en zijn gevolg van De “Alde Hap”.

Tevens zal diezelfde middag burgemeester Willem Gradisen de inmiddels vertrouwde “Willemsorde van Maok-Middelar-Meulenhoek”, uitreiken aan personen die zich achter de schermen al jarenlang verdienstelijk maken voor de carnaval. De voordracht hiervoor vindt plaats vanuit de Carnavalsverenigingen zelf. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Dweilorkest De Heituters. Het feestelijke programma zal duren vanaf 15.30 tot uiterlijk 17.30 uur.

Op dezelfde locatie vindt eerder op dezelfde middag van 22 februari voor de jeugd de feestelijke sleuteloverdracht plaats aan de jeugdprinsen en -prinsessen. De jeugdprinsen en -prinsessen en hun gevolg van de drie Carnavalsverenigingen worden reeds om 13.30 uur ontvangen in ’t Môks Café in Mook. De muzikale omlijsting wordt bij de jeugd dit jaar verzorgd door Damesband Zussjan, eveneens afkomstig uit de gemeente Mook en Middelaar. Het feestelijke programma voor de jeugd zal duren van 13.30 tot uiterlijk 15.00 uur.

De feestelijkheden zijn vrij toegankelijk. U bent van harte uitgenodigd!

Sluiting gemeentehuis

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari 2020 gesloten.
Op maandag 24 februari 2020 is de burgerlijke stand van 09.00 tot 10.00 uur geopend voor aangifte geboorte en overlijden.

Ook interessant

Publicaties gemeente Gennep week 15

Publicaties gemeente Gennep week 15

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 15 - 2020 Stichting IKL en gemeente Gennep gaan samen aan de slag om het buitengebied te verfraaien. Afgelopen jaren was het een groot succes en daarom wordt ook dit jaar weer bloemzaad uitgegeven om te zorgen voor...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 14

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 14

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 14 - 2020 Beste inwoners van onze mooie gemeente Mook en Middelaar, Het coronavirus beheerst op dit moment ons dagelijks leven en dat zal helaas nog wel enige tijd duren. Dit merken alle inwoners van...

Publicaties gemeente Bergen week 14

Publicaties gemeente Bergen week 14

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 14 - 2020 Afkoppelen loont, vraag subsidie aan Beperk uw bezoek aan het milieupark Bergen, hart van Nationaal Park De Maasduinen Dijkversterking Well Infographic Noodverordening corona Nestkastjes voor mezen voor...

door | feb 14, 2020 | Gemeente Mook, Publicaties

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht