Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 08

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 08 – 2020

Een alcoholpauze tijdens de vastenperiode?

Van 26 februari tot en met 5 april laten weer heel veel mensen de alcohol een tijdje staan en doen mee aan de landelijke actie IkPas.

IkPas is een uitdaging aangaan met uzelf. U drinkt 5,5 week geen alcohol om te ervaren wat het met u doet. U wordt bewuster van de keuze die u kunt maken om wel of niet te drinken, u doorbreekt vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.

Maar dat zijn niet de enige effecten van meedoen met IkPas. Veel deelnemers ervaren ook lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Klinkt goed toch?

IkPas helpt bij de uitdaging. U kunt bij IkPas terecht voor vragen, tips, artikelen, recepten, … alles om uw uitdaging te volbrengen! Daarnaast is een coach als vraagbaak beschikbaar die advies kan geven tijdens moeilijke momenten. Wat ook helpt is als u de uitdaging aangaat samen met anderen; uw gezin, familie, vrienden of collega’s!

De zorgverleners aangesloten bij Gezondheidscentra Samen Gezond bevelen de actie van harte aan!
We vragen niet om nooit meer alcohol te drinken, maar om uw alcoholgebruik even op pauze te zetten en te ervaren wat het met u doet. Veel mensen die meededen aan eerdere acties drinken ook na de actie minder alcohol dan ervoor.

Zelfs na een jaar is er dat effect. Misschien heeft u getwijfeld om mee te doen bij de actie van IkPas tijdens ‘dry January’. Of is het u zo goed bevallen dat u weer mee doet? Of is het inmiddels traditie geworden om mee te doen aan de vastentijdactie ‘40 dagen zonder alcohol’ van 26 februari tot en met 5 april?
Ga de uitdaging aan en schrijf u in op www.ikpas.nl

Kom jij ook naar de startbijeenkomst van de Cultuurregio Noord-Limburg?

Op vrijdag 13 maart wordt een inspiratiedag georganiseerd voor en door de Cultuurregio Noord-Limburg. Cultuurmakers, doeners, medewerkers en bestuurders zijn van harte welkom. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht. Aanmelden kan via deze link: https://bit.ly/3bt3YLt

De Cultuurregio Noord-Limburg is een samenwerking van de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Roermond, Venlo, Venray en Weert, ondersteund door de Provincie Limburg.

Ook interessant

Publicaties gemeente Gennep week 15

Publicaties gemeente Gennep week 15

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 15 - 2020 Stichting IKL en gemeente Gennep gaan samen aan de slag om het buitengebied te verfraaien. Afgelopen jaren was het een groot succes en daarom wordt ook dit jaar weer bloemzaad uitgegeven om te zorgen voor...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 14

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 14

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 14 - 2020 Beste inwoners van onze mooie gemeente Mook en Middelaar, Het coronavirus beheerst op dit moment ons dagelijks leven en dat zal helaas nog wel enige tijd duren. Dit merken alle inwoners van...

Publicaties gemeente Bergen week 14

Publicaties gemeente Bergen week 14

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 14 - 2020 Afkoppelen loont, vraag subsidie aan Beperk uw bezoek aan het milieupark Bergen, hart van Nationaal Park De Maasduinen Dijkversterking Well Infographic Noodverordening corona Nestkastjes voor mezen voor...

door | feb 21, 2020 | Gemeente Mook, Publicaties

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht