Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 44

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 44 – 2019

Deze week Cornelieke van den Bergh

Het raadswerk beperkt zich niet tot de raad- en commissievergaderingen, maar gaat ook buiten de raad gewoon door. Als gekozen raadslid moet je de inwoners van de gemeente zo goed mogelijk in de raadszaal vertegenwoordigen. Buiten de raadszaal ben je vaak het eerste aanspreekpunt bij klachten of problemen.

Vaak zijn dit kleine probleempjes waarbij iemand even op weg geholpen moet worden bij het vinden van de juiste kanalen. Maar veelal zijn dit ook klachten over bijvoorbeeld hinder van bedrijven, vragen over de gevolgen van een bestemmingsplanwijziging en andere onderwerpen van beleid.

Juist het contact met inwoners buiten de raad vind ik erg leuk. Horen wat er leeft en welke ideeën er zijn om de leefbaarheid van onze gemeente te verbeteren. Wat mij betreft zit het met die leefbaarheid wel goed (al kan het natuurlijk altijd beter). Dat hebben
we voornamelijk te danken aan heel veel verschillende groepen inwoners, die zich op diverse terreinen ontzettend hard inzetten om van alles te realiseren. Van kinderzomerweek tot eettafel en van duo-fiets tot Molenhoeks Makkie. En niet te vergeten, al die inwoners die zich inzetten bij de diverse verenigingen binnen en buiten onze gemeente.

Actieve inwoners zijn onmisbaar voor het behoud van de leefbaarheid in onze kernen. Zeker met alle taken die naar de gemeentes zijn gekomen en de bezuinigingen die daarmee gepaard gaan. Hierdoor staan ook in onze gemeente de financiën onder druk. Hierover wissel ik veelvuldig van gedachte met inwoners. Enerzijds om uit te leggen wat dit voor ons betekent en anderzijds om ideeën op te doen hoe hier nu mee om te gaan.

Kortom, raadslid ben je niet alleen in de raadszaal, maar vooral ook daarbuiten.

Doe mee aan de fotowedstrijd gemeentegids 2020!

Ook voor de gemeentegids van 2020 houden wij weer een fotowedstrijd. Deze keer zonder thema. Neem een mooie foto van iets sportiefs, een bijzondere plek, een mooi gebouw, iets wat dynamiek of saamhorigheid uitstraalt: alle creativiteit is welkom! Wij laten ons graag verrassen!

De drie mooiste foto’s komen op de voorkant van de gids en worden beloond met een waardebon van resp. 75, 50 en 25 euro. Een selectie van andere foto’s die zijn ingezonden wordt in de gids opgenomen, met vermelding van de naam van de maker.

De ervaring is dat ook foto’s die gemaakt worden met een mobieltje vaak aan de eisen voldoen en winnaar kunnen worden. Je hoeft dus echt geen professionele camera te hebben om in de prijzen te vallen!

Alle foto’s worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van burgemeester Willem Gradisen. De winnaars worden in maart 2020 bekendgemaakt en krijgen persoonlijk bericht. Iedereen die mee wil doen aan de wedstrijd, kan tot 15 februari 2020 per mail maximaal twee foto’s sturen naar fotowedstrijd@mookenmiddelaar.nl. Dit moet uiteraard onder vermelding van naam en adresgegevens.

Voorwaarden
De wedstrijd staat alleen open voor inwoners van de gemeente Mook en Middelaar. Per persoon mogen maximaal twee foto’s worden ingezonden en de foto’s moeten natuurlijk in onze gemeente zijn genomen. Ze moeten rechtenvrij digitaal worden aangeleverd in jpg-formaat met een minimale resolutie van 300 dpi of een minimale bestandsgrootte van 1,2MB. De gemeente kan de foto’s ook gebruiken voor promotionele doeleinden, zoals de eigen website of folders. Bij deelname aan de fotowedstrijd geeft u hier automatisch toestemming voor. Als u personen of kunstwerken fotografeert, moet u vooraf toestemming vragen voor publicatie van de foto’s.

Energiecafé organiseert avond over isolatie maatregelen

Het Energiecafé Molenhoek start een nieuwe actie voor het isoleren van gevel, vloer, dak én glas. Uw huis isoleren is nu extra aantrekkelijk door de nieuwe landelijke subsidieregeling (SEEH). Bij deze regeling moeten er minimaal twee verschillende energiebesparende isolatiemaatregelen worden genomen. Het energiecafé heeft daarin acties voor zowel gevel/vloer/dak isolatie en glasisolatie voorbereid. Daardoor kunt u met korting én subsidie energie(kosten) besparen en het comfort in uw huis verbeteren.

De nieuwe landelijke subsidieregeling (SEEH) wordt nader toegelicht door de gemeentelijk adviseur van het Loket Duurzaam Wonen.

Wanneer: 31 oktober om 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur)
Waar: De Wieken, Esdoornlaan 5 in Molenhoek

Alle inwoners van Mook en Middelaar zijn welkom en u hoeft zich niet aan te melden Meer weten? Stuur uw e-mail naar info@energiecafemolenhoek.nl

Groot onderzoek naar koopgedrag in Limburg

De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen. De provincie zet zich daarom samen met gemeenten en winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is periodiek onderzoek naar koopgedrag van groot belang.

In oktober start in Limburg daarom een grootschalig onderzoek. Dat onderzoek brengt in beeld waar inwoners van de provincie hun boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden ze zijn over de verschillende aankooplocaties. Deze informatie brengt het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden in beeld en helpt daarmee gemeenten en de provincie bij het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van de Provincie Limburg. Ook de gemeente Mook en Middelaar neemt deel aan het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research.

Deelnemers gezocht
Het veldwerk start eind oktober en loopt door tot eind november. In deze periode worden ook inwoners uit Mook en Middelaar uitgenodigd voor deelname aan het onderzoek. Zij ontvangen namens de provincie Limburg een schriftelijke uitnodiging in de brievenbus. De huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Deelnemen kan door online een vragenlijst in te vullen. Inwoners die geen brief krijgen, maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/ksol2019.
Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 50 cadeaubonnen van 25 euro verloot.

Privacy gewaarborgd
De privacy van deelnemers is gewaarborgd in overeenstemming met de nieuwe privacywetgeving (AVG). Antwoorden van deelnemers zijn niet gekoppeld aan hun woonadres en worden uitsluitend gebruikt voor het Koopstromenonderzoek Limburg 2019.

Meer informatie
Voor meer informatie over het onderzoek is er de website www.ksol2019.nl.

Ter Sprake voortaan in andere krant

Vanaf 1 november 2019 plaatsen wij onze gemeentepagina Ter Sprake niet meer in de Maasdriehoek omdat deze krant op die datum verdwijnt uit onze gemeente.

Vanaf 1 november plaatsen wij Ter Sprake in het blad ‘Gemeentenieuws’. Deze krant verschijnt iedere week op vrijdag. Toegezegd is om deze krant zo goed mogelijk te verspreiden. De verspreiding  vindt plaats in Mook en Middelaar op vrijdag en zaterdag en is een verantwoordelijkheid van de krant zelf en niet van de gemeente. Met  bezorgklachten kunt u zich melden bij het Gemeentenieuws via telefoonnummer  (0481) 46 47 70 of via www.gemeentenieuwsonline.nl. Overigens is het blad ‘Gemeentenieuws’ ook te raadplegen als e-paper: https://groesbeek.gemeentenieuwsonline.nl/krantenarchief

door | okt 29, 2019 | Gemeente Mook, Publicaties

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22 - 2020 Zoals ieder jaar vindt ook in 2021 de traditionele lintjesregen plaats ter gelegenheid van Koningsdag. Kent u iemand die zich al langere tijd belangeloos inzet voor de gemeenschap? Dan kunt u...

Publicaties gemeente Bergen week 22

Publicaties gemeente Bergen week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 22 - 2020 Energie Update Informatie over de eikenprocessierups Latex handschoenen en mondkapjes in grijze afvalcontainer Schaapskudde vanaf Pinksteren bij Eendenmeer Taxus taxi Verkeersplateau Well Verplichte...

Publicaties gemeente Gennep week 22

Publicaties gemeente Gennep week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 22 - 2020 Steeds vaker worden bomen omwikkeld met plastic of tape om de eikenprocessierups te bestrijden. Het aanbrengen van plastic heeft echter geen effect voor de bestrijding. Het zorgt daarnaast voor...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad