Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 45

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 45 – 2019

Burgerzaken 12 november gesloten

In verband met technische aanpassingen in het systeem is de afdeling burgerzaken op dinsdag 12 november gesloten. U kunt geen documenten aanvragen en ook het uitreiken van documenten is niet mogelijk. Excuses voor het ongemak.

Deze week Ton Herings

Naast de onderwerpen op de gemeentelijke agenda ben ik ook geïnteresseerd in onderwerpen op regionaal of soms landelijk niveau, die (in)direct onze gemeente kunnen raken. Via de Burgertop Limburg, een bijeenkomst vorig jaar november met meer dan 500 aanwezigen, hebben Limburgers een agenda voor de toekomst bepaald. In Burgerpanels zijn vervolgens een aantal onderwerpen uitgediept. Het Burgerpanel Milieubewust Ondernemen heeft vanuit verschillende invalshoeken gezocht naar mogelijkheden en onmogelijkheden om oplossingen aan te kunnen dragen. De Burgerpanels hebben in rapporten hun aanbevelingen gepresenteerd aan de gouverneur en provinciale staten van Limburg. Zie voor meer informatie http://www.burgertoplimburg2018.nl/.

Vanuit Milieubewust Ondernemen zijn 3 projecten aanbevolen. 1) minder volume transporteren door te kijken of goederen bijvoorbeeld gedroogd vervoerd kunnen worden (denk aan melkpoeder en limonadesiroop), 2) plastic uit de Maas halen en 3) Maaslijn op waterstof laten rijden in plaats van elektriciteit.

Inmiddels is er een zogeheten afvalvanger ontwikkeld die het plastic uit de Maas haalt. Afgelopen week zijn de eerste automatische afvalvangers geplaatst. De Maas zal daardoor ook in Mook een stuk schoner worden. Afgelopen weekend kwam het bericht dat Arriva in het eerste kwartaal van 2020 een proef gaat doen met een waterstoftrein tussen Groningen en Leeuwarden. Het was nog mooier geweest als onze Maaslijn hiervoor als pilot had kunnen dienen. Dan het door iedereen gewenste milieuvriendelijke doelgroepenvervoer in onze regio hieraan gekoppeld kunnen worden.

Participeren via panels of ateliers e.d. geeft u de mogelijkheid om invloed uit te kunnen oefenen, precies zoals ik heb mogen doen bij de Burgertop Limburg en daaruit voortkomende Burgerpanels. Wat zou er mooier zijn dan hierop een Mookse variant te bedenken? Wilt u met mij meedenken over de invulling voor Mook? Neem dan contact met mij op via ton.herings@dgp.mookenmiddelaar.nl.

Uitreiking mantelzorgwaardering

Mantelzorgers zijn er vrijwillig voor hun naasten en familie. Zij zijn van grote waarde voor degene(n) voor wie zij zorgen en voor de gehele gemeenschap. Jaarlijks worden in onze gemeente mantelzorgers in het zonnetje gezet met de Dag van de Mantelzorg en de mantelzorgwaardering. 

Op 8 november wordt de mantelzorgwaardering uitgereikt aan geregistreerde mantelzorgers. Vrijwilligers van de Algemene Hulpdienst gaan langs de deuren om mantelzorgers persoonlijk te bedanken. Mantelzorgers ontvangen onder andere een VVV-cadeaukaart ter waarde van € 50,-. Wethouder Pepijn Baneke brengt tevens een bezoekje aan twee mantelzorgers.

Wheels2Sport

Heb je een fysieke beperking, wil je sporten, maar heb je daarvoor een sporthulpmiddel nodig? Bij Wheels2Sport kun je 6 maanden lang een sporthulpmiddel lenen! Voordelen: je ontvangt een professioneel advies én je kunt meerdere sporten uitproberen.

Wheels2Sport zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past.

Wheels2Sport is een programma van Uniek Sporten. Wil je een hulpmiddel aanvragen of meer informatie? Neem dan een kijkje op www.unieksporten.nl/wheels2sport.

door | nov 8, 2019 | Gemeente Mook, Publicaties

Publicaties gemeente Gennep week 05

Publicaties gemeente Gennep week 05

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 05 2020 Op 12 februari is het 75 jaar geleden dat Gennep werd bevrijd tijdens Operatie Veritable. In het weekend van 14, 15 en 16 februari staan we hier met verschillende activiteiten bij stil. Vanaf vrijdag 14...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 04

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 04

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 04 - 2020 Al meer dan 1171 personen (ruim 15 %) in onze gemeente hebben de Burgernetapp gedownload. In heel Nederland hebben 1,7 miljoen personen de Burgernetapp geïnstalleerd. Hoe werkt...

Publicaties gemeente Bergen week 04

Publicaties gemeente Bergen week 04

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 04 - 2020 Bedrijfsbezoek aan Tuincentrum Verheijen Dynamic Borders op Touristikmesse Niederrhein Infopagina+website programma 75 jaar Vrijheid Openingstijden energiehuis Ophalen huisvuil Spreekuur grensgangers...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht