Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 47

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 47 – 2019

Aanleg glasvezel in de buitengebieden van de Gemeente Mook en Middelaar

Vanaf maandag 18 november zal NKM Network Services namens Glasvezel buitenaf met haar onderaannemers graafwerkzaamheden uitvoeren in de buitengebieden ten behoeve van het aanleggen van een glasvezelkabel.

De werkzaamheden starten 18 november 2019 en zullen medio juli/augustus 2020 zijn afgerond. Onder de werkzaamheden verstaan zij het graven van de geulen in de straten of provinciale weg tot het maken van de huisaansluitingen. Zij proberen de overlast binnen de gemeente zoveel mogelijk te beperken.

In bepaalde situaties zullen er verkeersmaatregelen getroffen worden om onveilige verkeerssituaties te voorkomen. U kunt hier enige hinder van ondervinden. Toets op de website van Glasvezel buitenaf www.glasvezelbuitenaf.nl uw postcode in om allerlei informatie te vinden omtrent de werkzaamheden.

Mocht u specifieke vragen hebben of onveilige situaties zien of schades willen melden? Tijdens kantooruren kunt u voor al uw vragen terecht door te bellen met de NKM Service desk: 088-1818190. De gemeente Mook-Middelaar kan u helaas niet helpen wanneer er vragen over bovenstaand artikel zijn.

Deze week Luc van der Linden

Werkend als elektronicus, is ons bedrijf marktleider in ultra low energy Blue tooth IC’s. Wij werken er hard aan om zo min mogelijk elektriciteit te gebruiken, zodat u minder vaak een accu hoeft op te laden.

Binnen onze partij, de DGP, vertegenwoordig ik ons in overkoepelende overlegorganen om het akkoord van Parijs (0 op de meter) te realiseren. Wat mij hierin opvalt, is hoe ingewikkeld dit proces is, zowel bestuurlijk als voor onze inwoners. Er wordt gesproken over zeer grote hoeveelheden energie, die erg moeilijk voor te stellen zijn. In een simpele vertaling komt dat nu neer op 1 windmolen. En na de gasloos-transitie en de invoer van elektrische auto’s komen er nog 3 windmolens bij in onze gemeente. Dat is erg veel voor onze kleine, mooie gemeente. Dat moet ook anders kunnen.

Begin dit jaar heeft onze partij een thema-avond hierover georganiseerd, “gasloos, de weg ernaar toe”. Met een spreker uit Oirschot en een lokale installateur. Het meest opvallend waren de overeenkomsten tussen de 2 sprekers. Vanuit verschillende invalshoeken waren hun adviezen gelijk. Namelijk eerst maximaal inzetten op het isoleren van je huis en daarna handelen bij vernieuwende investeringen zoals keuken of auto. Verminder je eigen gebruik!

Onze gemeente is nu bezig met de vertaalslag naar u toe. Bedrijven en coöperaties zijn al volop bezig. Ook erg goed is dat in onze gemeente mensen al volop de handen uit de mouwen steken om hier actief aan mee te helpen. Ik denk hierbij aan het energiecafé en de postcoderoos (zonnecellen op grote daken).

Ik hoor heel graag ideeën over hoe we een groene gemeente blijven.

Met vriendelijke groeten,
Luc van der Linden, Raadslid DGP.

Heeft u grip op uw energierekening?

Weet u hoeveel elektriciteit en gas u zelf gebruikt? En welke apparaten veel stroom nodig hebben? Volgens Milieu Centraal gaat zo'n 86 procent van uw energierekening op aan kosten waar u zelf invloed op heeft. Als u daar goed inzicht in heeft, is het makkelijker om energie te besparen. Dat is goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Milieu Centraal: “In 2019 is de gemiddelde energierekening van een Nederlands huishouden 1.910 euro. Zo’n 54 procent gaat op aan gas en 33 procent aan stroom. Ongeveer 14 procent van de jaarlijkse energierekening bestaat uit vaste kosten voor de netbeheerder en het energiebedrijf.” De 86 procent voor gas en stroom kunt u zelf omlaag brengen, bijvoorbeeld door uw huis zuiniger te verwarmen, beter te isoleren en slim met apparaten om te gaan. Kijkt u eens op de website van Loket Duurzaam Wonen Plus wat u allemaal kunt doen om uw comfort te verhogen en de energielasten te verlagen.

Het energieloket, Loket Duurzaam Wonen Plus, kan u helpen met vragen over offertes, adviseert u over de financieringsmogelijkheden en ondersteunt u bij het aanvragen van een subsidie of lening. Stel uw vraag via info@duurzaamwonenplus.nl, bezoek het digitale loket op www.duurzaamwonenplus.nl of kom langs bij het loket in onze gemeente, elke dinsdagochtend in de oneven weken geopend van 9.00-12.00 uur in het gemeentehuis Mook.

Isolatieactie 2019-2020 van Energiecafé Mook en Middelaar

Samen je huis isoleren met korting én subsidie. Doe je mee?

Energiecafé Mook en Middelaar start vanaf 1 november 2019 met nieuwe acties voor het isoleren van gevel, vloer, dak én glas. De acties zijn bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Mook en Middelaar. Dit keer is er ook een aanbod voor het bij-isoleren van spouwmuren, waarin al enige isolatie zit.

Isoleren is nu extra aantrekkelijk i.v.m. de nieuwe landelijke subsidieregeling (SEEH). Deze loopt tot 31 december 2020 en vereist dat er minimaal twee verschillende energiebesparende isolatiemaatregelen worden genomen. Het Energiecafé heeft daarom acties voor zowel gevel-/vloer-/dakisolatie als glasisolatie voorbereid. Voor deelnemers aan deze acties heeft het Energiecafé daarnaast speciale actiekortingen bedongen. Bewoners kunnen hiermee met korting én subsidie besparen op energie(kosten) en het comfort in hun huis verbeteren. Daarnaast wordt een goede bijdrage geleverd aan de vermindering van de CO2-uitstoot in de gemeente.

Inwoners in de gemeente Mook en Middelaar kunnen zich aanmelden bij de leveranciers. Deze maken dan een vrijblijvende afspraak om de situatie thuis te bekijken om daarna, indien gewenst, een vrijblijvende offerte aan te bieden. Beide acties lopen tot 1 mei 2020.

Alle informatie over de actie, de wijze van aanmelden en voorwaarden vind je op: http://energiecafemolenhoek.nl/isolatieactie

Vonkjes

Met behulp van de Vonkjes worden kleinschalige burgerinitiatieven gestimuleerd en gewaardeerd. Het gaat om initiatieven vanuit burgers, die zij zelf zonder hulp van de gemeente willen en kunnen uitvoeren. Het betreft geen jaarlijkse bijdrage, maar een eenmalige bijdrage van maximaal 300 euro per aanvraag. Een aanvraag kan worden gedaan door een rechtspersoon (vereniging, stichting), maar ook door groepjes burgers en/of een individuele burger.

Er zijn in 2019 al diverse Vonkjes toegekend. Er is bijvoorbeeld een Vonkje toegekend voor het organiseren en uitvoeren van een expositie van Molenhoeks Makkie.

Heeft u ook een leuk idee, kunt u het idee samen met andere inwoners uitvoeren en heeft het een sociale meerwaarde voor de langere termijn? Laat het ons weten! Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (024) 696 91 11 of via gemeente@mookenmiddelaar.nl. U kunt ook meer informatie vinden op onze website www.mookenmiddelaar.nl. Op de website kunt u ook het aanvraagformulier vinden voor het indienen van een aanvraag.

Gebruik bladbakken

De gemeente voorziet jaarlijks in veertig bladbakken waarin u als bewoner het bladafval van de gemeentelijke bomen kwijt kunt. Helaas constateren wij dat in deze bakken veel tuinafval wordt gedumpt. Dit zorgt ervoor dat het legen van de bladbakken veel meer tijd kost dan eigenlijk nodig is en dat de bladeren niet duurzaam kunnen worden ingezet. Graag willen wij u er daarom nogmaals op wijzen dat de bladbakken alleen bedoeld zijn voor bladafval van onze bomen en dat u het tuinafval het hele jaar door gratis kunt afgeven bij onze milieustraat aan de Veldweg te Mook.

De milieustraat is iedere zaterdag geopend van 9.00 uur tot 14.00 uur.

door | nov 22, 2019 | Gemeente Mook, Publicaties

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 04

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 04

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 04 - 2020 Al meer dan 1171 personen (ruim 15 %) in onze gemeente hebben de Burgernetapp gedownload. In heel Nederland hebben 1,7 miljoen personen de Burgernetapp geïnstalleerd. Hoe werkt...

Publicaties gemeente Bergen week 04

Publicaties gemeente Bergen week 04

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 04 - 2020 Bedrijfsbezoek aan Tuincentrum Verheijen Dynamic Borders op Touristikmesse Niederrhein Infopagina+website programma 75 jaar Vrijheid Openingstijden energiehuis Ophalen huisvuil Spreekuur grensgangers...

Publicaties gemeente Gennep week 04

Publicaties gemeente Gennep week 04

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 04 - 2020 Zondag 26 januari vindt om 19.00 uur de lokale Holocaust herdenking plaats op het Ellen Hoffmannplein in Gennep. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Auschwitz bevrijd werd. Het Nationaal...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht