Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 48

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 48 – 2019

Deze week Lee Tonnaer

“Eens per maand stemmen in de raadsvergadering, dat is een makkie” wordt er wel eens tegen me gezegd. Maar een raadslid heeft meer te doen: commissievergaderingen, bijeenkomsten met andere gemeenten, thema-avonden, vergaderingen met je eigen fractie. Om het vertrouwen dat ik bij de verkiezingen gekregen heb waar te maken is nog veel meer nodig. Volksvertegenwoordiger is een belangrijke, eervolle en verantwoordelijke functie. Je zit er om goede dingen te bereiken voor alle inwoners.

Ik voel me op mijn plek in het lokaal bestuur. Praten met mensen in plaats van over ze. In de raad maak ik me vooral sterk voor onderwerpen rondom het sociale beleid: zorg, kwetsbare mensen, leefbare wijken en dorpen. Assertieve en mondige mensen melden zich wel. Stem geven aan hen die zich niet zo roeren, maar wel een mening hebben is mijn passie. Het raadswerk kost me zo’n 16 tot 20 uur per week. Maar het wezenlijke van volksvertegenwoordiger speelt zich buiten het gemeentehuis af. Samen met mijn fractie heb ik veel contacten met inwoners, met bedrijven, belangengroepen en verenigingen. Op bewonersavonden geven we acte de presence.

Aan mijn ‘keukentafel’ voeren we gesprekken met inwoners over hun zorgen, wensen en grieven. Zo houd ik voeling met onze inwoners, zo haal ik opvattingen en gevoelens vanuit de samenleving het gemeentehuis in. Na een zorgvuldige weging van alle aspecten rond een voorstel nemen we uiteindelijk een besluit. Het sluitstuk van een lang proces.

Ik sta samen met fractiegenoten en commissieleden voor u open. Graag maak ik ook voor u plaats aan mijn ‘keukentafel’. Wel even een afspraak maken, zodat ik er de tijd voor kan nemen. Gewoon een bericht mailen mag natuurlijk ook:
lee.tonnaer@pvda.mookenmiddelaar.nl

Doe mee aan de fotowedstrijd gemeentegids 2020!

Ook voor de gemeentegids van 2020 houden wij weer een fotowedstrijd. Deze keer zonder thema. Neem een mooie foto van iets sportiefs, een bijzondere plek, een mooi gebouw, iets wat dynamiek of saamhorigheid uitstraalt: alle creativiteit is welkom! Wij laten ons graag verrassen!

De drie mooiste foto’s komen op de voorkant van de gids en worden beloond met een waardebon van resp. 75, 50 en 25 euro. Een selectie van andere foto’s die zijn ingezonden wordt in de gids opgenomen, met vermelding van de naam van de maker.

De ervaring is dat ook foto’s die gemaakt worden met een mobieltje vaak aan de eisen voldoen en winnaar kunnen worden. Je hoeft dus echt geen professionele camera te hebben om in de prijzen te vallen!

Alle foto’s worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van burgemeester Willem Gradisen. De winnaars worden in maart 2020 bekendgemaakt en krijgen persoonlijk bericht.

Iedereen die mee wil doen aan de wedstrijd, kan tot 15 februari 2020 per mail maximaal twee foto’s sturen naar fotowedstrijd@mookenmiddelaar.nl. Dit moet uiteraard onder vermelding van naam en adresgegevens.

Voorwaarden
De wedstrijd staat alleen open voor inwoners van de gemeente Mook en Middelaar. Per persoon mogen maximaal twee foto’s worden ingezonden en de foto’s moeten natuurlijk in onze gemeente zijn genomen. Ze moeten rechtenvrij digitaal worden aangeleverd in jpg-formaat met een minimale resolutie van 300dpi of een minimale bestandsgrootte van 1,2MB. De gemeente kan de foto’s ook gebruiken voor promotionele doeleinden, zoals de eigen website of folders. Bij deelname aan de fotowedstrijd geeft u hier automatisch toestemming voor. Als u personen of kunstwerken fotografeert, moet u vooraf toestemming vragen voor publicatie van de foto’s.

Het VGZ GemeentePakket: een goede zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen

Uw gezondheid is erg belangrijk. Een goede zorgverzekering past daarbij. De gemeente Mook en Middelaar heeft met VGZ afspraken gemaakt over een zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen. Dat heet het VGZ Gemeentepakket. Met deze verzekering bent u goed verzekerd voor een lage premie.

Laag inkomen
Met een laag inkomen bedoelen wij een inkomen dat lager is dan 120% van de bijstandsnorm. Voor een alleenstaande is dat bijvoorbeeld € 1.174,68 en voor gehuwden € 1.678,11. Voor mensen die ouder zijn dan de AOW-leeftijd liggen de inkomensgrenzen iets hoger. Bijvoorbeeld € 1.315,59 voor een alleenstaande en € 1.791,51 voor gehuwden. Bij de gemeente kunt u vragen welke inkomensgrens in uw situatie geldt.

Vermogen
Uw vermogen moet minder zijn dan de vermogensgrens.

Huishouden                          Vermogensgrens
Alleenstaande                         € 6.120,00
Alleenstaande ouder             € 12.240,00
Gehuwden/samenwonend   € 12.240,00

Met vermogen bedoelen we bijvoorbeeld spaargeld, juwelen, een dure auto of andere dure dingen. Het vermogen in de eigen woning tellen we niet mee.

Iedereen met een laag inkomen
Iedereen met een laag inkomen en weinig vermogen kan meedoen aan deze verzekering, ook als u geen uitkering heeft van de gemeente. Dus ook als u bijvoorbeeld een AOW-uitkering heeft en een klein pensioen of met een lage WW uitkering. De gemeente onderzoekt uw inkomen en uw vermogen en bekijkt welk bedrag u krijgt.

Maandelijkse kosten
VGZ biedt 3 gemeentepakketten aan. De gemeente geeft bij ieder pakket een bijdrage. In het overzicht hieronder ziet u per pakket de premie en de bijdrage van de gemeente:

Maandpremie: € 190,20
Bijdrage gemeente: € 45
U betaalt: € 145,20

Maandpremie: € 160,80
Bijdrage gemeente: € 35
U betaalt: € 125,80

Maandpremie: € 136,80
Bijdrage gemeente: € 15
U betaalt: € 121,80 

Hoge zorgkosten
Als u veel zorgkosten heeft, bijvoorbeeld vanwege een chronische ziekte of beperking, dan is pakket 3 van deze zorgverzekering erg aantrekkelijk. Zo kunt u zich verzekeren voor het wettelijke eigen risico en kunt u de CAK bijdrage voor de Wmo declareren. Let op: pakket 3 is pas goedkoper, als u meer dan 250 euro van het eigen risico gebruikt. . Op www.gezondverzekerd.nl vindt u meer informatie.

De voordelen van het VGZ GemeentePakket

  • Ruime vergoedingen voor bijvoorbeeld tandarts en fysiotherapie
  • Pakket Compleet verzekert de CAK-bijdrage
  • U kiest zelf het pakket dat het beste bij u past
  • Geen medische keuring om mee te kunnen doen
  • De gemeente Mook en Middelaar betaalt mee
  • Gemakkelijk afsluiten via www.gezondverzekerd.nl

Aanmelden
Aanmelden voor het VGZ Gemeentepakket regelt u makkelijk zelf via www.gezondverzekerd.nl.
Het liefst vóór 16 december, dan kunnen we alles op tijd regelen voor u. U ontvangt van de gemeente
een aanvraagformulier voor de gemeentelijke bijdrage. Let op: u ontvangt de bijdrage van de
gemeente dus niet automatisch.

Geen internet /Overstapservice
Heeft u geen internet of wilt u overstappen naar het VGZ GemeentePakket? Dan kunt u gebruik maken van onze service. Eén van onze medewerkers helpt u daarbij. Bel voor een afspraak naar (024) 696 9111.

Vragen?
Op www.gezondverzekerd.nl vindt u alle informatie over de verzekeringen, het aanmelden en de voorwaarden. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met:

Gemeente Mook en Middelaar via (024) 696 9111
VGZ via 0900 779 9771

Informatiemarkten Lob van Gennep op 9 en 10 december

Begin september besloot het projectteam meer tijd te nemen om in gesprek te blijven met de omgeving, onder meer over nieuwe oplossingsrichtingen die zijn ingediend. We praten je graag bij tijdens twee informatiemarkten in december:

1. Maandag 9 december van 16.00 tot 21.00 uur bij het Trefpunt te Milsbeek.
2. Dinsdag 10 december van 16.00 tot 21.00 uur bij Pica Mare te Gennep.

Tijdens deze informatiemarkten kun je informatie ophalen en vragen stellen aan het projectteam. We praten je graag bij over de stand van zaken en het verdere proces. Daarnaast kun je een toelichting bijwonen over de werking van de Maas. Met info over het ontstaan van het Maasdal, de eigenschappen van het landschap en de geschiedenis van hoogwaterbescherming in de Lob van Gennep en andere delen van het Maasdal.

De informatiemarkten zijn doorlopend te bezoeken. Je kunt dus binnenlopen op de tijd die jou het beste uitkomt. Zodra het volledige programma bekend is, verschijnt dit op www.lobvangennep.nl.

Graag tot 9 of 10 december!

Inloopavond Herinrichting Centrumstraten in Mook

Vanaf 6 januari 2020 vinden er werkzaamheden plaats in de centrumstraten van Mook  in verband met de herinrichting van enkele straten.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit de herinrichting van de Gelrestraat (ged.), Graaf Gerardstraat, Groesbeekseweg (ged.) Koningin Julianastraat (ged.) en de Prinses Beatrixstraat (ged.).

Inloopavond op maandag 9 december 2019
Wilt u meer weten over dit project? Kom dan naar de inloopavond op maandag 9 december 2019 in de raadzaal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 6. Daar kunt u tussen 18:00 en 20:00 uur binnenlopen voor informatie of voor het stellen van vragen. Er zijn medewerkers van de gemeente en aannemer Gebr. van Venrooij uit Weurt aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Website
Kunt u niet bij de inloopavond aanwezig zijn? Dan kunt u de nodige informatie vinden op de website bij www.mookenmiddelaar/ actueel/projecten/Meer over Hart van Mook/Inrichting openbare Ruimte; Centrumstraten

Uitloop Werkzaamheden / Afsluiting Brug Witteweg

Werkzaamheden
De werkzaamheden aan de brug in de Witteweg hebben door onvoorziene omstandigheden vertraging opgelopen. Omdat de staalconstructie niet voldeed aan de eisen heeft de reparatie meer tijd in beslag genomen.

In week 47 en 48 worden de brugdelen in de coating gezet en in week 49 wordt de constructie aan de landzijden vernieuwd. In week 50 wordt het nieuwe composiet dek ingehesen. Daarna wordt het dek verder afgewerkt en worden de leuningconstructies teruggeplaatst. In week 51 wordt het geheel opgeruimd en de weg weer opengesteld voor het verkeer.

Afsluiting/omleiding
Voor dit onderhoud moet de brug dus langer afgesloten blijven voor al het verkeer. De huidige omleidingsroute blijft dan ook gehandhaafd tot uiterlijk vrijdag 20 december. Wij vragen uw begrip voor eventuele overlast.

Voor nadere informatie en/of informatie over genoemde werkzaamheden
Neem dan contact op met omgevingsmanager Ben Fitters via telefoon (06) 11 00 85 55 of per e-mail bfitters@kessel.nl

Ook interessant

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 23

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 23

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 23 - 2020 Bij het aanvragen van reisdocumenten en rijbewijzen dient u een pasfoto in te leveren. Hier gelden nieuwe regels voor. De belangrijkste wijzigingen zijn: De goedgelijkende foto is maximaal 6...

Publicaties gemeente Gennep week 23

Publicaties gemeente Gennep week 23

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 23 - 2020 Als ouder of verzorger kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van het vervoer van uw kind naar de basisschool of het speciaal onderwijs. Dit gaat om het schooljaar 2020-2021. Wanneer komt u in...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22 - 2020 Zoals ieder jaar vindt ook in 2021 de traditionele lintjesregen plaats ter gelegenheid van Koningsdag. Kent u iemand die zich al langere tijd belangeloos inzet voor de gemeenschap? Dan kunt u...

door | nov 29, 2019 | Gemeente Mook, Publicaties

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad