Ranglijst 4G schuift ineen

Omdat er in de kop van de ranglijst punten worden verspeeld en onderin punten worden gesprokkeld is de ranglijst van de vierde klasse G wat compacter geworden en is er nog niets beslist. Blijkbaar kan in deze klasse iedereen van iedereen winnen. Middenmotor Achates verliest thuis met 1-2 van hekkensluiter AVV America en top 3-kandidaat VV Heijen verliest uit met 3-0 bij SVEB in Broekhuizenvorst.

Verslag Achates - AVV America

Achates lijdt terechte nederlaag tegen AVV America
In een ver verleden speelde AVV America al enkele malen als tegenstander van de Ottersummers in de vierde klas, maar de laatste ontmoeting is lang geleden en zal wel in de jaren tachtig zijn geweest. Het was vandaag koud op de Niersvallei en het vertoonde spel van de Roodwitten was niet om aan te zien.

Geen flair, geen durf en maar breed spelen. Veel balbezit gegarneerd met veel foute passes en weinig creativiteit. America hield het speelveld erg klein en loerde op de counter. Spits Koen Houben werd veelvuldig met de lange bal gezocht en was met zijn snelheid levensgevaarlijk. In de 6 e minuut schiet Teun Lemmen een voorzet direct in, maar helaas recht in handen van keeper Willem Derks. Na ruim 10 minuten neemt spits Houben de bal niet goed aan, anders had hij van dichtbij binnen kunnen tikken. In de 18 e minuut wordt, na een mooie combinatie van Siem Loeffen en Jeroey Lekatompessy, Ruben Albers op maat bediend, doch hij faalt in de afwerking. In de 20 e minuut gaat Koen Houben weer vrij op de keeper Gies Gisbers af, maar hij schiet te gehaast naast. Even later is dezelfde spits wel succesvol naar een snelle uitval, waarbij de Ottersumse defensie het hopeloos laat afweten en via een droge knal in de korte hoek is er de verdiende voorsprong (24/0-1). Een minuut later wordt Houben wel na een actie diep in de zestien afgestopt. Teun Lemmen zet even later een aanval goed op, maar ziet zijn inzet in de verre hoek net naast gaan. Een paar minuten voor de rust schiet Koen Houben in een vrije doorgang op de Ottersumse goalie hard over. Achates mag per saldo niet ontevreden zijn met de ruststand.

Al in de 46 e minuut moet Damien Matulessy bij een counter aan de noodrem trekken en krijgt hij terecht geel. Rond het uur mist Jeroey Lekatompessy een scoringskans op een voorzet van Siem Loeffen en ook Teun ziet een kopbal tot corner verwerkt. Gelukkig is spits Houben bij een uitval wederom niet doeltreffend. In de 78 e minuut kan Bob Bindels binnentikken uit een vrije trap en even later staat Jerral Taihuttu vrij voor de goal, maar hij schiet naast. De effectiviteit in het kansen benutten is helaas vandaag niet aan de Achateslui besteed. Joep Stamer kan nog net de snelle Koen Houben bij een uitval de doorgang blokkeren, maar toch komt de al eerder verwachte tegentreffer in blessuretijd nog tot stand. Dit keer ziet Joep Stamer er niet goed uit en spits Davy Rasing kan vrij op keeper Gisbers afgaan en schiet hard binnen (91/0-2). Kort daarop is Teun attent bij een misverstand tussen keeper en zijn verdedigers en de spits zet de 1-2 op het scorebord, helaas alleen voor de statistieken. Direct
daarop fluit scheidsrechter Pieter Peerenboom af en kan Achates de oorzaken van de collectieve offday bedenken en hopelijk oplossen voor de wedstrijd op 8 december in Hegelsom. In verband met de vroege duisternis beginnen de komende wedstrijden om 14.00 uur.

Montagnards uit Nieuw Bergen wist een gelijkspel uit het vuur te slepen in Oostrum. Rick Ebus opende de score voor de gasten maar nog voor rust pakte SV Oostrum de leiding terug. In de tweede helft maakte Montagnards weer gelijk door een goal van Peter van de Venn, eindstand 2-2.

Ook DEV Arcen deelde de punten in de thuiswedstrijd tegen Hegelsom (2-2). Dit duel in de top van de vierde klasse kende geen winnaar omdat in de laatste minuut DEV Arcen een strafschop kreeg die door Guus Knelissen benut werd. DEV moest tweemaal een achterstand goed maken. De eerste keer kort na rust door Jordy Valckx en de tweede door de benutte strafschop.

Stormvogels liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en verloor op eigen veld met 3-5 van Meterik. De thuisploeg bleef wel in het spoor van de gasten door goals van Mike Nabuurs, en Gijs Creemers (2x) maar moest uiteindelijk het hoofd buigen.

EWC ’46 uit Well mocht eindelijk de frustratie van zich afspelen want veel punten had het de laatste tijd niet opgeleverd. Laagvlieger BVV ’27 uit Blitterswijck was een gewillig slachtoffer en werd met 8-1 afgedroogd. Mike Kroon opende al snel de score waarna BVV nog wel gelijk maakte, daarna was het over en uit voor de gasten. Voor rust scoorden Cas Nijsen, Koen Stevens en wederom Mike Kroon wat voor de 4-1 tussenstand zorgde. Na de thee scoorden Koen Stevens, Nick Jacobs, Tomas van Ham en Mimoun Akrom die de eindstand bepaalde.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Paarden Sport Verenigingen (PSV) fuseren

Paarden Sport Verenigingen (PSV) fuseren

PSV Bayard-Vitus uit Well en PSV De Grensruiters uit Siebengewald zijn samen opgegaan in een nieuwe vereniging onder de naam PSV Maasduinen. Door de fusie hopen beide verenigingen een sterkere positie te krijgen in de Noord Limburgse ruitersportwereld. De leden hebben...

Willem Janssen uitgeschakeld voor de rest van het seizoen

Willem Janssen uitgeschakeld voor de rest van het seizoen

De uit Well afkomstige profvoetballer Willem Janssen is voor de rest van dit seizoen uitgeschakeld. De 33-jarige aanvoerder en centrale verdediger van FC Utrecht liep tijdens de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen FC Eindhoven een zware knieblessure op die,...

Vitesse ’08 kansloos in Haps

Vitesse ’08 kansloos in Haps

Het is dit seizoen tot nu toe een lijdensweg voor Vitesse '08, de Gennepse formatie kan maar niet winnen en heeft er met twee gelijke spelen uit elf wedstrijden nog nooit zo slecht voorgestaan. Afgelopen zondag moest de inhaalwedstrijd gespeeld worden tegen...

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht