Resia ’42 blijft op koers, slechte start Astrantia

In de eerste wedstrijd na de winterse rustperiode kon Astrantia geen vervolg geven aan de goede reeks van de eerste seizoenshelft. Uit bij Sambeek werd met 3-1 verloren. (Bron: Website Astrantia)

Astrantia begon niet sterk aan de wedstrijd en kwam binnen tien minuten op achterstand door een goede kopbal vanaf randje zestien; 1-0. In de fase tot aan de rust was de wedstrijd enigszins in balans en waren er kansjes over en weer.

Kort na rust bracht Thijn Fransman, op aangeven van Dennis Simons, Astrantia op gelijke hoogte door alleen voor de keeper de bal hoog in het doel te schieten; 1-1. Astrantia ging op zoek naar meer maar het was Sambeek dat in de 75e minuut tot scoren kwam. Ruben op ‘t Veld kwam in balbezit en schoot overtuigend binnen via de onderkant van de lat; 2-1. De ploeg uit Middelaar zette de schouders eronder maar kreeg andermaal het deksel op de neus. Vlak voor tijd gooide Sambeek met een benutte penalty de wedstrijd in het slot; 3-1. (Wedstrijdfoto’s Sjaak Kroon >>>)

Resia ’42 uit Wellerlooi ging op bezoek bij VCA op sportpark Veldzicht in Sint Agatha. Om aansluiting te houden bij koploper SV Merselo moest er gewonnen worden bij deze relatieve laagvlieger in de vijfde klasse. Dat werd een moeilijker karwei dan gedacht want de Noord Limburgse bezoekers kwamen niet tot scoren. Gelukkig deed de thuisploeg dat wel en dankzij een eigen goal van VCA mocht Resia de drie punten meenemen naar huis.

HRC ’27 moest op bezoek bij koploper Merselo en kwam van een koude kermis thuis. De eerste helft konden de gasten uit Afferden de schade nog beperken tot één doelpunt maar de eindscore was helder, 3-0.

Fast opent kampioenspoule thuis tegen Eurosped

Fast opent kampioenspoule thuis tegen Eurosped

Het was nog even peentjes zweten maar tegenstander Eurosped ging akkoord met het verzetten van de eerste wedstrijd in de kampioenspoule eredivisie volleybal. Zowel de Activiahal in Sint Anthonis als Pica Mare in Gennep waren aanstaand weekend niet beschikbaar in...

Druk weekend voor Budoschool Gennep

Druk weekend voor Budoschool Gennep

Weekend in teken van wedstrijden, promotie en carnaval In Ede was afgelopen zaterdag het DK -18 voor judoka uit het district Midden Nederland, niet het rayon voor het judotalent van Budoschool Gennep, maar wel het district waar erelid Henk van Est al 40 jaar...

Spes en Swift hebben het zwaar

Spes en Swift hebben het zwaar

De dames van Spes hebben de laatste wedstrijden van het seizoen een moeilijke opdracht. Ze moeten nog drie punten behalen om zich veilig te spelen in de Topklasse. De wedstrijd van afgelopen zondag droeg daar helaas niet aan bij, want er werd met 11-22 verloren tegen...

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht