Sfeervolle kaarsjesmarkt in Gennep

De kortste dag van het jaar nadert met rasse schreden en dat betekent dat Gennep zich langzaam klaar kan maken voor de 15e kaarsjesavond. Op vrijdagavond 21 december om half acht vindt op de Markt in hartje Gennep weer een massale samenzang bij kaarslicht plaats.

Alle straatverlichting op de Markt en directe omgeving is uitgeschakeld om de sfeer van de vele brandende kaarsen te verhogen. Op de tonen van fanfare Eendracht Maakt Macht uit Heijen en ondersteund door het Gennepse koor Cheers zal het toegestroomde publiek meezingen met de vele kerstliederen. Zoals ieder jaar spreekt burgemeester Peter de Koning tegen 20.00 uur een korte kerstboodschap uit. Daarna zijn de voorgangers van de Gennepse geloofsgemeenschappen aan de beurt om een vredeswens uit te spreken. Ook zal de verlichting in de kerstboom voor het historische stadhuis worden ingeschakeld. Zoals in alle voorgaande jaren zijn de kaarsen en het programmaboekje gratis.
De kaarsjesavond is inmiddels uitgegroeid tot een bijzondere traditie in Gennep. Het feeërieke kaarslicht en de samenzang zorgen zo kort voor Kerstmis voor een moment van bezinning en een voelbaar ingetogen sfeer.

door | dec 7, 2018 | Gemeente Gennep, Gennep, Kerstwens

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest