Sfeervolle kerstmarkt in Gennep

Evenals voorgaande jaren organiseert SumMmertime een gezellige kerstmarkt op de Markt voor het pas gerestaureerde stadhuis van Gennep. Deze traditionele kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 december.

Vanuit talloze sfeervol versierde kraampjes is weer een keur aan kerstartikelen te koop. Het rijke aanbod varieert van prachtige kerststukjes en kaarsen tot sieraden, ‘handmade’ kerstkaarten en van alles daar tussen in. Uiteraard wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Er staat een stand waar voor een redelijke prijs hete erwtensoep, warme chocolademelk, dampende glühwein en/of vers gebakken ‘riefkoek’ te verkrijgen is. 4Events zorgt weer voor een levende kerststal.

Beide dagen luisteren Gennepse koren de kerstmarkt muzikaal op. Zaterdagmiddag zijn dat het kinderkoor ‘De Muzieknootjes’ van Jacqueline Fijnaut, Vocal Group Goldies onder leiding van Ernst Lamers en Suuk 7 onder leiding van Leo Ponjee. Elk koor treedt afwisselend twee keer op.
Zondagmiddag verzorgt Cheers onder leiding van Steven Gerrits de eerste muzikale bijdrage. Daarna treden vanaf ongeveer 14.00 uur de koren Con Colore onder leiding van Harm Vullings en het Genneps Vocaal Ensemble onder leiding van Ernst Lamers twee keer op. Tussendoor strooit Brass Gennep ambulant zijn blaasklanken over de Markt.
In tegenstelling tot voorgaande jaren vinden alle kooroptredens deze keer plaats in de Protestantse Kerk. In dit sfeervolle kerkje komt de koorzang veel beter tot zijn recht. Op de kerstmarkt is het gezang ook goed te horen dankzij de geluidsboxen van Double Take.

De kerstmarkt is beide dagen geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Overigens is het zondag tevens koopzondag in Gennep.

Ook interessant

Weer: het wordt een natte en onstuimige carnaval

Weer: het wordt een natte en onstuimige carnaval

Volgens het KNMI kunnen we dit jaar een onstuimige en natte carnaval verwachten. Doorgewinterde carnavalsvierders zullen zeggen "hoe is dat anders dan anders, onstuimig en nat is zoals het hoort", maar in dit geval spreken we niet over wilde vastenavondtaferelen en...

Oproep aan bedrijven: Doe ook mee!

Oproep aan bedrijven: Doe ook mee!

Bedrijven en organisaties: doe mee met On Stage 2020! Dé kans om vmbo-leerlingen te laten kennismaken met jouw beroep en bedrijf. Aanmelden kan via https://www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl/ Doe ook mee zodat de jeugd ziet wat er allemaal mogelijk is in eigen...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht