Singles ontmoeten elkaar tijdens natuurwerkdag

Wie nog op zoek is naar een maatje die ook graag zijn handen uit de mouwen steekt en geniet van buiten zijn, moet zaterdag 3 november naar Gennep komen. In het noordelijkste puntje van Limburg, op de Genneperheide is een single natuurwerklocatie. Alleenstaanden krijgen de gelegenheid om in kleine groepjes de handen uit de mouwen te steken en op een ongedwongen wijze nieuwe mensen ontmoeten.

Het gebied transformeerde tien jaar geleden van voormalig Natokamp Gennep, naar natuurgebied waar bezoekers geen bordje meer tegenkomen waarop staat verboden toegang. Het gebied kreeg wandel- en fietspaden, zitbankjes en is nu een mooi wandel- en fietsgebied, waar menigeen van geniet.  

Het is niet zonder reden dat het heidegebiedje op de Genneperheide wordt aangepakt. De heide staat vol met jonge opslag van berken en dennen. Dit is nadelig voor de struikheide die anders verdwijnt, maar ook voor de specifieke kleine fauna die afhankelijk zijn van open heide. De jonge opslag wordt daarom weer opengemaakt zodat reptielen en vlinders lekker kunnen gaan zonnen op de open plekken.

Er is een afwisseling in werkzaamheden, waarbij samenwerken natuurlijk een must is. De dag wordt gezamenlijk afgesloten met een kopje soep en een broodje spek.  

Ben jij single en heb je zin om leuke contacten op te doen? Meld je dan aan via www.natuurwerkdag.nl. 

door | okt 18, 2018 | Gennep, Natuur

de_smid_fc-logo-samengesteld-01
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest