SPES blijft ongeslagen na derby tegen Swift

Afgelopen zondag speelde SPES een echte Maasduinen-derby. Uit in Velden werd in een schitterende accommodatie aangetreden tegen Swift. De jonge ploeg van trainsters Marijke de Veer en Caroline Lamers reisde met twee overwinningen op zak als koploper af naar Velden. Swift, met een keer winst en een keer verlies, stond gedeeld derde.

Was het vorige week nog Dyan Peters die na negen seconde de bal in de korf had liggen, deze zondag was het Sharon Janssen van Swift die al na zes seconden de score opende. Spes was gewaarschuwd en de wedstrijd ontspon zich tot een mooie fanatieke en gelijkopgaande strijd. In de eerste helft was het Spes dat elke keer op voorsprong kwam, maar Swift wist steeds gelijk te komen. De rust werd zelfs ingegaan met een 11-9 voorsprong voor de dames van trainer Han Janssens.

Na rust scoorde Spes een vroege aansluitingstreffer en duurde het daarna nog tien minuten voordat de gelijkmaker werd gemaakt. Swift was net wat scherper en gelukkiger in de afronding en zette Spes al snel op een 15-12 achterstand. Spes had deze middag vaak pech, veel kansen, veel schoten, maar telkens net mis. Met het uitvallen van Femke Wijnhoven met een na het zich laat aanzien ernstige blessure, herpakte Spes zich knap. De laatste vier minuten werd er een tandje bijgeschakeld en bleef Michelle Smulders koelbloedig bij het nemen van twee strafworpen. Zo werd een achterstand omgebogen tot een 16-16 eindstand. De jonge ploeg uit Milsbeek staat nu met vijf punten op de tweede plaats.

door | 3,dec,2018 | Korfbal, Milsbeek, Velden

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest