Sterrenkunde bij Sterrenwacht Maasduinen

In de komende donkere maanden van het jaar gaat de Sterrenwacht Maasduinen in Afferden cursussen verzorgen voor iedereen die geïnteresseerd is in sterrenkunde. Dit op een begrijpbare informatieve manier over alle facetten van het heelal.

De eerste cursus is een basiscursus:
Een inleiding in de sterrenkunde.

Aan bod komen onder andere onderwerpen zoals de zon en sterren, het zonnestelsel met planeten, sterrenbeelden en telescopen. Ook wordt het verre heelal verkend met behandeling van de thema’s ‘Kosmologie’ en ‘Deep sky objecten’. Vanzelfsprekend zal ook de grote telescoop van de sterrenwacht gebruikt gaat worden!

De cursus bestaat uit twee avonden, op zaterdag 26 oktober en 2 november van 19.00 tot 21.00 uur. Deelname kost 25 euro, consumpties zoals koffie, thee of fris en een cursusmap zijn inbegrepen.

De opvolgcursus is: Praktische Sterrenkunde 

Dit is het vervolg van de basiscursus. In twee interessante lessen wordt uitgelegd hoe u zelf de meest bijzondere waarnemingen kunt doen. Ook als u geen telescoop bezit, kunt u al mooie waarnemingen doen en zelfs prachtige foto’s maken! Natuurlijk wordt alles nog interessanter als u door een telescoop kunt kijken, maar hoe werkt zo’n apparaat, waar moet je op letten als je een telescoop koopt, gebruikt en hoe kan je zelfs met een eenvoudige smartphone mooie foto’s maken van bijvoorbeeld de maan!

Ook deze cursus bestaat uit twee lesavonden, op zaterdag 9 en 16 november van 19.00 tot 21.00 uur. 
Deelname € 25,00 per persoon, inclusief een cursusboek en consumpties; koffie, thee of fris.
Aanmelden kan tot twee weken voor aanvang van de cursus.

Let wel: Maximaal 12 personen per avond.

Aanmelden of meer informatie over de cursussen bij Vincent Cuijpers.
Via email: cuijpers.imaging@gmail.com
Of telefoon: 0485 – 532 544

door | aug 23, 2019 | Afferden, Hobby & vrijetijd

Muziekprogramma camping De Hei is bekend

Muziekprogramma camping De Hei is bekend

Motorcamping De Hei in Siebengewald heeft de muziekagenda voor het komende seizoen weer klaar. Programmeur May Broere is het wederom gelukt om een keur aan geweldige bands te contracteren die garant staan voor een avondje stevige muziek. Leuk detail is dat...

Jong Nederland eert Math ‘Atta’ Kleintjens

Jong Nederland eert Math ‘Atta’ Kleintjens

Afgelopen zondag 12 januari bracht een grote delegatie van Jong Nederland Bergen een bezoek aan Math Kleintjens, die voor velen beter bekend staat als 'Atta'. Namens Jong Nederland Limburg kreeg Atta een "Gouden Waarderingsspeld" met een bijbehorend...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht