Steun aan ondernemers laat op zich wachten

Gemeente Bergen | Het geduld van ondernemers in de gemeente Bergen die aanspraak maken op de Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) wordt behoorlijk op de proef gesteld. Van de ruim 200 hulpvragen die bij de gemeente zijn binnengekomen is het merendeel (171) voor de Tozo regeling. Veel ondernemers hebben tot op de dag van vandaag nog geen cent mogen ontvangen. “Deze regeling is een noodgreep voor ons, je vraagt alleen bijstand als het echt niet anders kan”, aldus een bezorgde ondernemer.

Veel bedrijven hebben sinds 15 maart verplicht hun deuren moeten sluiten en sindsdien geen cent inkomen meer gehad. De gemeente krijgt alle beschikkingen gewoon vergoed vanuit het rijk waardoor deze regeling dus niet geen effect heeft op de begroting. De gemeente geeft aan extra mankracht in te zetten om de achterstand van de aanvragen weg te werken. Op de vraag hoeveel ondernemers momenteel al een betaling hebben ontvangen kan wethouder Pekema geen duidelijk antwoord geven en geeft aan dat de aantallen dagkoersen zijn. 

Gezien het aantal klachten dat bij onze redactie is binnengekomen loopt de gemeente flink achter. Pekema geeft aan dat die ondernemers zich bij de gemeente kunnen melden, dan kan er eventueel alvast een voorschot worden uitbetaald.

Ook interessant

Maasduinen Centraal feliciteert alle geslaagden

Maasduinen Centraal feliciteert alle geslaagden

De sociale media worden overspoeld met berichten van geslaagde scholieren en studenten. Wij als Maasduinen Centraal willen allen die hun eindexamenjaar positief hebben afgesloten, zeker ook gezien de bijzondere omstandigheden waarin dit in deze coronatijd heeft moeten...

Blijde grootouders verwelkomen Fenne

Blijde grootouders verwelkomen Fenne

Bergen | Gerda en Leo Curfs uit 'Oud' Bergen zijn op eerste pinksterdag, maandag 1 juni trotse grootouders geworden van een prachtige kleindochter genaamd Fenne. Fenne is geboren in Nijmegen en is de dochter van Janneke Boeijen en Ties Curfs.  

BOA Bergen vanaf nu zichtbaar

BOA Bergen vanaf nu zichtbaar

Bergen | Op woensdagmiddag 3 juni heeft Marcel van de Ven van het gelijknamig autobedrijf uit Bergen de nieuwe dienstauto van de BOA overhandigd. Onder toeziend oog van burgemeester Pelzer is de elektrische VW Up in gebruik genomen. Vanaf nu is de BOA in de gemeente...

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad