Stichting Support Yayème op Gennepse kerstmarkt

Stichting Support Yayème bemant zondag 10 december een kraam op de kerstmarkt in Gennep voor de verkoop van heerlijke zelfgemaakte jam. De opbrengst komt ten goede aan projecten die de stichting in het Senegalese dorp Yayème uitvoert.

De stichting is precies 30 jaar actief en de eerste geldinzamelingsacties vonden plaats op de Gennepse basisschool Maria Goretti waar oprichter Jean Claessens leerkracht was.

In 2016 zijn in het Afrikaanse dorp 13 toiletgebouwtjes voor de armste gezinnen in het dorp gebouwd, waarmee het totaal nu op 33 toiletgebouwen komt. Ook is er een moestuin compleet met irrigatiesysteem aangelegd, zodat de dorpsbewoners nu meer en meer soorten groenten kunnen eten. Dat komt hun gezondheid ten goede!

De moestuin brengt nog niet voldoende geld op om alle kosten zelf te dragen. Daarom wordt de moestuin nu uitgebreid met een kippenfarm van 200 legkippen en 200 slachtkippen. Ook dit project wordt door Stg. Support Yayème gefinancierd.

Daarnaast heeft een van de basisscholen in het dorp met hulp van de stichting voor de schooltuin  een motorpomp kunnen aanschaffen, zodat de leerlingen niet meer het zware werk van het putten van water hoeven te doen. Er is een keuken met inventaris aangeschaft en de leerlingen krijgen nu twee maal per week een warme maaltijd op school aangeboden. Ook zijn vier toiletten bijgebouwd en worden in de komende kerstvakantie de vloeren van zeven klaslokalen van vloertegels voorzien.

Al deze projecten zijn mogelijk dankzij de steun van familie, vrienden, kennissen, scholen en (vermogens)fondsen. Het kippenproject wordt ook ondersteund door de Wilde Ganzen. De Wilde Ganzen hebben ook eerdere projecten van Stichting Support Yayème ondersteund. Voor meer informatie www.supportyayeme.nl

 

 

[rns_reactions]

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.