SumMmertime op de Franse tour

Het Franse chanson staat zaterdagmiddag 19 augustus op de Markt in Gennep in het middelpunt van de belangstelling. Hartverwarmende muziek van grootheden als Charles Aznavour en George Brassens maar ook van wat minder bekende zangers als Thomas Dutronc en Gilbert Laffaille houdt het publiek die zaterdagmiddag in haar greep. Optredens zijn er van La Très Illustre Compagnie du Chat Noir en Les Copains. ’s Avonds staat er wat steviger werk op het programma met een optreden van Spinners Blues Machine.

Vijf jaar geleden besloten drie bevriende muzikanten de  rockmuziek vaarwel te zeggen en zich vol overgave te storten op het Franse chanson. Na genoeg liedjes te hebben geschreven en gearrangeerd voor een album, werd de bezetting aangevuld tot de tien muzikanten die de Nijmeegse groep La Très Illustre Compagnie du Chat Noir nu telt. In hun chansons maakt de Nijmeegse band de balans op van de evolutie. Is de mens wel zo beschaafd als hij zich voordoet? Met de nodige humor, (zelf)spot en bombarie, en ruimte voor hele mooie liedjes worden mens en maatschappij doorgelicht. De bezetting is met accordeon, contrabas, piano en akoestische gitaar in de traditie van het Franse chanson, maar kan dankzij de toevoeging van klarinet, saxofoon, trompet en cello zowel vlammen als fluisteren.

Les Copains bestaat uit drie ervaren muzikanten die met contrabas, gitaren, accordeon en zang het Franse chanson tot leven brengen. Met een vleugje nostalgie en onderwijl mooie herinneringen ophalend brengen zij een breed repertoire van klassieke maar ook minder bekende liedjes. Mee-neuriën of uit volle borst meezingen, dat kan allemaal bij de hartverwarmende muziek van Les Copains. Het middagoptreden begint om 14.00 uur op de Markt in Gennep en duurt tot 17.30 uur. De toegang is gratis. Dat geldt ook voor het avondprogramma. Van 20.00 uur tot 23.00 uur staat Spinners Blues Machine op het podium. Deze Cuijkse band brengt swingende rhythm and blues met uitstapjes naar rock, soul en funk.

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest