Toch tweede aanbieder glasvezel

INWONERS GEMEENTE BERGEN KRIJGEN GLASVEZEL

Het is gelukt in Bergen; er komt een glasvezelnetwerk voor iedereen! Dit goede nieuws is het resultaat van de inzet van lokale glasvezelambassadeurs en samenwerking met de providers. Door de aanleg slim te combineren met de aanleg in Gennep krijgen de gemeenten een 100% dekkend glasvezelnetwerk. De aanleg zal in het voorjaar van 2020 van start gaan.

Limburg glasvezel heeft in het afgelopen half jaar met tientallen ambassadeurs campagne gevoerd voor een glasvezelnetwerk. Door het samenvoegen van de drie gemeenten is er voldoende draagvlak bij de inwoners om de aanleg te rechtvaardigen. E-Fiber zal er voor zorgen dat het glasvezelnetwerk wordt aangelegd.

Aanleg

De graafwerkzaamheden starten naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020. De inwoners zullen nadere informatie ontvangen over de start en de aanleg van het netwerk. Voordat de schop in de grond gaat krijgt ieder gezin bezoek van een schouwer. Deze kijkt samen met de bewoner naar de plek waar de glasvezelkabel straks het huis in moet komen. Meer informatie over het aanlegproces kun je lezen op e-fiber.nl/bergen.

Aanmelden kan nog steeds

Iedere woning binnen het aansluitgebied wordt voorzien van een eigen aansluiting. Gezinnen en bedrijven die ook gebruik willen maken van glasvezeldiensten, maar nog geen glasvezelabonnement hebben afgesloten, kunnen zich alsnog aanmelden. Zolang de graafploegen nog aanwezig zijn in de gemeente, worden er geen kosten in rekening gebracht. De verwachting is dat de aanleg in deze gebieden tot september 2021 zal duren.
Inwoners die alsnog willen inschrijven kunnen dat online doen via www.limburgglasvezel.nl/bestellen.

Over E-Fiber

E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen. Om zo een uniek ‘open’ glasvezelnetwerk aan te leggen waarop iedere provider zijn diensten mag leveren.

Tekst: Limburgglasvezel.nl

112 – Autobrand in Afferden

112 – Autobrand in Afferden

Maandagmiddag 27 januari, kort na 17.00 uur was er een melding van een autobrand in Afferden. Het zou gaan om een auto die geparkeerd stond aan de Berkenkamp ter hoogte van Heukelom. De brandende auto werd door omstanders met een vorkheftruck naar een veilige plek...

Jubileumtaart van JongNL Limburg voor Math Kleintjes

Jubileumtaart van JongNL Limburg voor Math Kleintjes

Voormalig groepsleider van JongNL Bergen Math Kleintjes, beter bekend als Atta Matta' heeft begin januari als waardering voor zijn verdiensten van JongNL Limburg de gouden speld van verdiensten ontvangen. Afgelopen zondag kwam daar in het kader van het 75-jarig...

Judotoernooi in Groesbeek voor jeugdig talent

Judotoernooi in Groesbeek voor jeugdig talent

In de plaatselijke sporthal van sportdorp Groesbeek, werd voor de 33ste keer het Breedtesport judotoernooi georganiseerd. In dit altijd drukke toernooi was Budoschool Gennep vertegenwoordigd met 15 judotalenten en ook Judo Ryu Maasduinen was er met een tiental judoka....

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht