Toekomst onzeker voor vliegveld Weeze

Erlauterung Airport Weeze uber Zukunft

Erlauterung Airport Weeze uber Zukunft.Gemeinde Weeze

Posted by Goch-Weeze Zentral on Wednesday, 20 November 2019

Vanwege financiële problemen lijkt de toekomst van Airport Weeze onzeker. Doordat Ryan Air haar vluchten flink heeft verminderd is het aantal passagiers drastisch afgenomen en tekent zich een scenario dat zonder overheidssteun het vliegveld haar langste tijd heeft gehad. De regionale overheid Kreis Kleve zou dan met 1,9 miljoen euro over de brug moeten komen om Airport Weeze van de ondergang te redden.

Bron: De Limburger en RP-online

Niet alleen de teruglopende passagiersaantallen maar ook de voorgenomen verhoging van de Duitse vliegtaks zal een negatieve invloed hebben op de economische haalbaarheid van het vliegveld.

De situatie op dit moment is zorgelijk, maar zeker niet catastrofaal en sluiting is niet aan de orde. Maar als de daling van het aantal reizigers doorzet zal over twaalf maanden de financiële gezondheid van het bedrijf zodanig zijn dat het einde van Airport Weeze tot de mogelijkheden behoort. 

door | nov 19, 2019 | Ondernemersnieuws, Video, Weeze

Start grensoverschrijdend digitaal tuinbouwproject

Start grensoverschrijdend digitaal tuinbouwproject

Deze maand - januari 2020 - gaat het Nederlands-Duitse INTERREG project “Gärtners Grüner Daumen” (de groene vingers van de teler) van start. Het doel van dit project is het realiseren van een slim digitaal systeem waarmee tuinbouwbedrijven hun...

Het Eendje viert jubileum met make-over

Het Eendje viert jubileum met make-over

Cafetaria ‘T Eendje in Afferden bestaat 5 jaar! Dit jubileum is gevierd in een compleet vernieuwde zaak, met een nieuwe naam: Eetwinkel Het Eendje.De familie Pouwels begon 5 jaar geleden met de cafetaria in het Limburgse dorp. Angelica is het vaste gezicht...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht