Toekomst onzeker voor vliegveld Weeze

Erlauterung Airport Weeze uber Zukunft

Erlauterung Airport Weeze uber Zukunft.Gemeinde Weeze

Posted by Goch-Weeze Zentral on Wednesday, 20 November 2019

Vanwege financiële problemen lijkt de toekomst van Airport Weeze onzeker. Doordat Ryan Air haar vluchten flink heeft verminderd is het aantal passagiers drastisch afgenomen en tekent zich een scenario dat zonder overheidssteun het vliegveld haar langste tijd heeft gehad. De regionale overheid Kreis Kleve zou dan met 1,9 miljoen euro over de brug moeten komen om Airport Weeze van de ondergang te redden.

Bron: De Limburger en RP-online

Niet alleen de teruglopende passagiersaantallen maar ook de voorgenomen verhoging van de Duitse vliegtaks zal een negatieve invloed hebben op de economische haalbaarheid van het vliegveld.

De situatie op dit moment is zorgelijk, maar zeker niet catastrofaal en sluiting is niet aan de orde. Maar als de daling van het aantal reizigers doorzet zal over twaalf maanden de financiële gezondheid van het bedrijf zodanig zijn dat het einde van Airport Weeze tot de mogelijkheden behoort. 

door | nov 19, 2019 | Ondernemersnieuws, Video, Weeze

Corendon gaat vanaf Weeze vliegen

Goed nieuws voor Airport Weeze, Corendon gaat vanaf juni op woensdag en zaterdag naar Antalya vliegen. Hoelang deze lijndienst van de luchthaven gebruik gaat maken is nog niet bekend voorlopig in ieder geval aankomende zomer.  Ook interessant...

Dynamic Borders op GreenLive Messe

Van 2 tot 4 december stond het grensoverschrijdende INTERREG-project Dynamic Borders op de GreenLive Messe in Wunderland Kalkar. In de stand werden regionale producten en agrarisch-toeristische routes gepresenteerd. Foto: Sanne Thijssen („Hoeve Carpe Diem“...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest