UniK start samenwerking met ’t Diekske en Kienderbenkske

UniK start samenwerking met ’t Diekske en Kienderbenkske

door | aug 10, 2018 | Afferden, Jeugd | 1 reactie

In Afferden hebben UniK, kinderdagverblijf ’t Kienderbenkske en basisschool ’t Diekske de handen ineengeslagen. Een mooie samenwerking. Bij UniK geloven ze in een wereld waarin iedereen meedoet en meehelpt. Ook als iemand een lichamelijke, verstandelijke of gedragsmatige beperking heeft. Op deze nieuwe locatie biedt UniK specialistische ondersteuning aan lokale kinderen vanuit een multidisciplinaire samenwerking. Door de handen ineen te slaan en te werken in kleine groepjes wordt een optimale ondersteuning geboden aan de kinderen uit de gemeente Bergen en omgeving.

Deze locatie zal tevens het verzamelpunt zijn voor lokale klanten die dagbesteding bij UniK afnemen. Het daadwerkelijk participeren in de maatschappij zal bijdragen aan het verhogen van de zelfredzaamheid en daarom wordt ervoor gezorgd, samen met (maatschappelijke) ondernemers dat ze worden opgenomen als volwaardige medewerkers en voeren ze werkzaamheden uit die er toe doen.

Kleine groepen

De nieuwe dagbehandeling is een aanwinst voor de omgeving. Waar de kinderen eerst verder moesten reizen voor deze ondersteuning, worden ze nu begeleidt in hun eigen vertrouwde omgeving. In de orthopedagogische dagbehandeling (OPD), buitenschoolse opvang (BSO) en vakantiedagopvang staat het kind centraal. De ondersteuning vindt plaats in kleine groepen en kinderen leren door te beleven. Begeleiding op maat hoort daarbij. Waar mogelijk krijgen kinderen van het OPD ook schoolse vaardigheden aangeboden.

Samenwerking

Marcella van Wanroij, interim directeur basisschool ’t Diekske zegt het volgende over de samenwerking met UniK “…Wat een kans om, in samenwerking met ’t Kienderbenkske, UniK en basisschool ’t Diekske, een plek te bieden waar iedereen welkom is en ertoe doet! Kinderen met en zonder beperking kunnen zich hier ontwikkelen, elkaar ontmoeten en leren met elkaar samen te leven.” Ook voor kinderdagverblijf ’t Kienderbenkske is UniK een welkome aanwinst voor de gemeente Bergen. “Fijn dat specialistische opvang nu ook dichtbij huis plaats kan vinden”. Aldus Ruben Wijnen van ’t Kienderbenkske.

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest