Vaccinatieweek DTP en BMR-prik uitgesteld

De vaccinatieweek tegen de infectieziekten difterie, tetanus, polio (DTP) en bof, mazelen en rodehond (BMR) van komende week 16 tot 20 maart, gaat niet door en wordt uitgesteld tot na de zomervakantie. Dit besluit is genomen op basis van de landelijk RIVM-richtlijnen omtrent het Coronavirus. De kinderen en ouders of opvoeders die waren uitgenodigd zijn per brief op de hoogte gesteld. Er is nog geen nieuwe datum bekend, maar zodra deze er is worden de betrokkenen geïnformeerd.

Vaccinatieweek HPV
GGD Limburg-Noord (team Jeugdgezondheidszorg) vaccineert, volgens het Rijksvaccinatieprogramma, een aantal keer per jaar op 9 verschillende locaties in de regio tegen verschillende infectieziekten. Ook de geplande vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV) van 11 tot 15 mei gaat niet door en wordt uitgesteld tot na de zomervakantie. 

Met uitstel van een half jaar voor de vaccinaties HPV en DTP en BMR komt de bescherming tegen deze ziekten niet in gevaar.

Vaccinatie MenACWY
De vaccinatie tegen de meningokokkenziekte voor 14-jarigen zal wel doorgaan. Sinds 2015 is er een toename van meningokokkenziekte type W in Nederland, met name onder jonge kinderen en tieners. De kans om Meningokokken W op te lopen is momenteel gelukkig klein. De toename is echter dusdanig dat de MenACWY-prik voor de zomervakantie gegeven wordt om een stijging te voorkomen. GGD Limburg-Noord volgt hierin het landelijke beleid. De betrokken jongeren en ouders of opvoeders worden per brief geïnformeerd.

Overige vaccinaties
De vaccinaties die uitgevoerd worden op de consultatiebureaus in onze regio’s gaan wel gewoon door, omdat deze op individuele basis plaatsvinden.

Ook interessant

Vraag en aanbod arbeidskrachten

Vraag en aanbod arbeidskrachten

Door de coronacrisis kan er in bepaalde sectoren tijdelijk sprake zijn van te veel of te weinig personeel. Twee platforms kunnen hierin bemiddelen. Talentenbureau Land van Cuijk & Noord-Limburg, voor industrie en middenstandDit bureau maakt de verbinding tussen...

Toch ontmoedigingsbeleid aan de grens

Toch ontmoedigingsbeleid aan de grens

Het Regionale Beleidsteam (alle burgemeester van Noord en Midden Limburg) van de Veiligheidsregio Limburg Noord heeft met het oog op de komende dagen (donderdag t/m maandag) een statement uit laten gaan. Van oudsher zijn deze dagen drukke dagen waarbij veel Duitse...

Luc Peters wel de beste maar geen kampioen

Luc Peters wel de beste maar geen kampioen

Dat het coronavirus ook op sportgebied heel slecht kan uitpakken, is Luc Peters pijnlijk duidelijk geworden. De 27-jarige darter uit Nieuw-Bergen was al rankingkampioen, maar moet die titel door het coronavirus inleveren. Peters stond in vier van de vijf...

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht