Van nerts naar geit gemeente Gennep positief

Van nerts naar geit gemeente Gennep positief

door | jul 26, 2018 | Gennep, Politiek | 4 reacties

Het college van B&W in Gennep staat positief ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning voor het omzetten van een nertsenhouderij naar geitenhouderij. De raad zal hierover worden geïnformeerd en het plan zal ter inzagen worden gelegd.

Het betreft een nertsenhouderij in Ottersum die geleidelijk zal worden omgebouwd naar geitenhouderij met 1800 melkgeiten. In 2024 gaat het fokverbod in voor de nertsenbranche, in de gemeente Gennep zijn er momenteel nog 9 actieve nertsenhouderijen, een deel zal volledig stoppen en met de overige bedrijven gaat de gemeente in gesprek om te kijken welke mogelijkheden er mogelijk zijn.

Volgens het GGD is er geen gevaar voor de volksgezondheid, aldus wethouder Peperzak

Weys - speciaal
de_smid_fc-logo-samengesteld-01
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

4 Comments

 1. Als deze boer dan ook weer te laat is met zijn geiten te vaccineren tegen de Q koorts, is er wel degelijk gevaar voor de volksgezondheid om maar niet te spreken van een verhoogde kans op longontsteking in de buurt van geitenstallen!!

  Post a Reply
  • Die verhoogde kans op longontsteking heb je alleen als je bij 15(!) of meer bedrijven binnen 1 km woont.

   Post a Reply
   • J. de Jong!!!! Lees eerst eens de onderzoeken en de resultaten over geitenstallen voordat je zo een domme uitspraak op papier zet.

    Post a Reply
    • Beste Bennie,

     Ik heb alle onderzoeken gelezen, en de enige conclusie die eruit te trekken valt is dat als er een verhoging in het aantal gevallen long ontsteking is deze wegvallen tegen het “normale” aantal long ontstekingen! Dit ook gezien tegen de landelijke trend van een verhoging van het aantal gevallen van long ontsteking.

     Mocht u verder nog commentaar hebben realiseer u ook dat statistiek een vak is, en dat je niet zo maar even mag vissen uit onderzoeken die je goed uitkomen.

     Mvg drs. J. de Jong

     Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest