Verbod op gebruik van water uit beken en sloten

Vanaf vrijdag 22 mei om 06.00 uur stelt het Waterschap Limburg een verbod in op het gebruik van water uit beken en sloten. Dit verbod blijft gelden totdat de waterafvoer van de beken weer op niveau is, maar uiterlijk tot 1 oktober 2020. Hiermee wil het waterschap verdere daling van het waterpeil voorkomen, acute schade in beken tegengaan en zorgen voor voldoende watervoorraad in de aanloop naar de zomer. Het verbod geldt voor particulieren en bedrijfsleven. Zo is ook het sproeien van tuinen en het beregenen van sportvelden vanuit beken en sloten verboden.

Handhavers van Waterschap Limburg controleren op naleving van het verbod. Deze controles vinden ook in vroege ochtend- en avonduren en in het weekend plaats.

Voor beken die altijd voldoende afvoer hebben geldt het verbod niet. Dit zijn de Niers, de Heukelomsebeek (tussen de Maas en de stuw aan de Zeedijk) en de Eckeltsebeek tussen de Maas en de Spitsbrug.

Ook interessant

Maasduinen Centraal feliciteert alle geslaagden

Maasduinen Centraal feliciteert alle geslaagden

De sociale media worden overspoeld met berichten van geslaagde scholieren en studenten. Wij als Maasduinen Centraal willen allen die hun eindexamenjaar positief hebben afgesloten, zeker ook gezien de bijzondere omstandigheden waarin dit in deze coronatijd heeft moeten...

Blijde grootouders verwelkomen Fenne

Blijde grootouders verwelkomen Fenne

Bergen | Gerda en Leo Curfs uit 'Oud' Bergen zijn op eerste pinksterdag, maandag 1 juni trotse grootouders geworden van een prachtige kleindochter genaamd Fenne. Fenne is geboren in Nijmegen en is de dochter van Janneke Boeijen en Ties Curfs.  

Exploitatie Alverman zonder eerste elftal HRC ’27

Exploitatie Alverman zonder eerste elftal HRC ’27

Naar nu blijkt was het al enige tijd bekend dat de voetbalvereniging uit Afferden HRC '27 voor komend seizoen geen representatief eerste elftal op de been zou kunnen brengen. Met het naar buiten brengen van die informatie is gewacht totdat de gemeenteraad van Bergen...

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad