Voorlopig nog geen krant in Gennep

Uit een memo van de gemeente Gennep blijkt dat het voorlopig nog wel even duurt voordat er in Gennep een nieuwe krant met daarin de gemeenterubriek komt. Met het wegvallen van het huis aan huis verspreiden van de VIA Gennep is de gemeente al ruim een half jaar op zoek naar een passend alternatief. Ondanks de diverse voorstellen heeft de gemeente nog steeds geen beslissing genomen. Uit de memo blijkt duidelijk dat zowel de Topic als de Printmarkt een negatief advies krijgen. Ter overweging blijven dan nog over De Ooievaar en De Maas en Niersbode. 

Voor en nadelen
Ooijevaar: nieuw – elke 14 dagen – binnen huidige budget – bezorging deels via Axender 
Maas en Niersbode: vertrouwde titel- wekelijks – 50% duurder – bezorging via eigen team
Daarnaast zijn er nog een aantal criteria waarop beide worden getoetst.

Ambtelijk advies
Sinds de eerste verkenning die in het presidium in mei is besproken, hebben zich enkele nieuwe – nog niet verschenen – alternatieven aangekondigd en is de huidige optie komen te vervallen per 1 januari 2020. Het lokale medialandschap is volop in beweging! Op dit moment is het dan ook niet reëel om een gefundeerde keuze te maken voor een andere krant voor publicatie van de gemeenterubriek. Omdat de alternatieven zich nog moeten bewijzen en er wellicht nog meer alternatieven zijn dan die zich tot nu toe bij ons hebben gemeld, adviseren we een meervoudig onderhandse aanbesteding om tot een rechtmatige, transparante keuze te komen. De procedure hiervan kan medio december 2019 opgestart worden en zal ongeveer drie maanden in beslag nemen.

In de gemeente Bergen start vanaf 1 januari 2020 de Maasduinen Courant, een tweewekelijkse krant met uitsluitend nieuws uit de eigen gemeente die door het verenigingsleven zal worden verspreid en er op deze wijze ruim 10.000 euro terugvloeit naar de verenigingen. Helaas is dit initiatief nooit door Gennep onderzocht. 

Ook interessant

Maak een Vensterbank Museum

Maak een Vensterbank Museum

Veel Limburgers hebben verborgen schatten uit de Tweede Wereldoorlog. Oorlogsattributen, verzetskrantjes, briefkaarten, foto’s, bodemschatten of andere, vaak persoonlijke herinneringen. Het Vensterbank Museum is een provinciaal project om deze herinneringen letterlijk...

Gennepse bevrijders geëerd in Museum Het Petershuis

Gennepse bevrijders geëerd in Museum Het Petershuis

De gemeente Gennep werd 75 jaar geleden bevrijd van de Duitse overheersers. Uit waardering voor de bevrijders heeft Stichting Veritable een expositie samengesteld waarin veteranen die de afgelopen decennia Gennep hebben bezocht, nogmaals in herinnering worden...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht