VVD Bergen: Bergen niet energie-neutraal maar energie-onafhankelijk

VVD Bergen: Bergen niet energie-neutraal maar energie-onafhankelijk

door | jun 4, 2018 | Bergen, Energiepark Wells meer, Gemeente Bergen, Politiek | 1 reactie

De Bergense raad behandelt dinsdag 5 juni het voorstel om een krediet beschikbaar te stellen ter voorbereiding van de plannen “Energielandschap Wells Meer”. Een belangrijke ontwikkeling voor de gemeente Bergen en een ambitieus plan waarin zonnepanelen en windmolens evenveel energie produceren als we ook verbruiken, vindt VVD-fractievoorzitter Jack Jennissen.

”Samen met kennisdragers en onze inwoners gaat de haalbaarheid bekeken worden van dit grote plan. De VVD staat hier positief tegenover, maar vraagt zich af of Bergen wel ambitieus genoeg is. In de afgelopen commissievergadering hebben we dan ook voorgesteld om niet meer over energie-neutraal te spreken, maar te gaan voor energie-onafhankelijk.”

Jack Jennissen stelt: ”Energie-onafhankelijkheid betekent energie opwekken in de hoeveelheid die nodig is en op de tijdstippen dat die nodig is. De productie van zonne-energie en wind-energie is sterk afhankelijk van het seizoen en het weer. Om de dalen in deze energieproductie op te vangen is het noodzakelijk om energieopwekking met gasgestookte energiecentrales in te zetten. Alleen dit soort centrales zijn in staat relatief snel op te starten en energie te produceren. En daar ligt natuurlijk het probleem: we willen van het gas af!”
VVD Bergen wil daarom meteen de stap maken naar energieonafhankelijkheid: energie produceren in de hoeveelheden en op de tijdstippen dat dat nodig is.
Jack vervolgt: ”Zonnepanelen en windenergie blijven een grote rol spelen, maar we moeten ook kijken naar weersonafhankelijke technieken zoals bijvoorbeeld biomassa. Op die manier kan de gemeente Bergen haar inwoners goedkope energie bieden, arbeidsplaatsen creëren en door de overschotten aan energie te verkopen ook een belastingverlaging bieden.”

”In de raadsvergadering van 5 juni gaan we weer een stap in de goed richting zetten, een stap op de duurzaamheidsagenda van de VVD”, aldus Jack Jennissen, die van de wethouder al een instemmende reactie heeft gehad.

VVD-fractievoorzitter Jack Jennissen: ”Bergen niet energie-neutraal maar energie-onafhankelijk.”

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest