Waar viert Aijen carnaval dit jaar?

Na lang getouwtrek tussen huurder en verhuurder is de kogel door de kerk. Vanaf 1 februari is er geen exploitant meer in ‘t Veerhuis en daarmee komt ook de carnaval in gevaar. Met het vertrek van de uitbater is ook de benodigde Drank & Horeca vergunning komen te vervallen, zodat er geen horeca-activiteiten meer mogen plaatsvinden.

Beide partijen geven aan dat ze er alles aan hebben gedaan om tot een oplossing te komen, maar de belangen lagen te ver uit elkaar.

Zotte Zaterdag
Dit weekend heeft carnavalsvereniging De Sukerpinnen hun jaarlijkse filmavond waarbij het boerenbruidspaar bekend zal worden gemaakt. Voorzitter Theo Diebels van De Sukerpinnen geeft aan bezorgd te zijn, maar gaat ervan uit dat er voor dit weekend een tijdelijke oplossing komt. Voor de carnaval zelf zal er gezocht moeten worden naar creatieve mogelijkheden,  waarbij het plaatsen van een feesttent niet uitgesloten wordt.

Gemeente aan zet
Volgens de pandeigenaar is nu ook de gemeente aan zet. Deze kan wel degelijk een evenementenvergunning afgeven voor de carnavalsdagen. Burgemeester Pelzer geeft aan dat de gemeente de afgelopen tijd zowel bestuurlijk als ambtelijk er alles aan heeft gedaan om gezamenlijk tot een oplossing te komen, maar dat deze wel binnen de legale, wettelijke mogelijkheden moet vallen.

Toekomst Veerhuis
Pandeigenaar Verrijdt geeft aan “alles uit de kast te trekken” om de carnaval dit jaar door te laten gaan in het Veerhuis, maar zegt ook geen interesse te hebben om de exploitatie zelf op zich te nemen.

“Ik heb altijd gezegd, als deze huurder ermee stopt maak ik er appartementen van”, aldus Verrijdt.

door | jan 30, 2019 | Aijen, Carnaval, Ondernemersnieuws

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest