Waterschap tast diep in de buidel voor Arcen

Het Waterschap spaart kosten noch moeite om Arcen te plezieren bij de plannen voor de hoogwaterbescherming van het vestingstadje. Zo zullen de Kasteeltuinen beschermd blijven en ook de Watermolen met graanbranderij De IJsvogel zal binnendijks vallen. Ten noorden van Arcen zal de Hertog Jan-brouwerij met daarbij de Proeverij waarschijnlijk beschermd gaan worden middels een ringdijk.

De plannen van het Waterschap Limburg voor hoogwaterbescherming van Arcen bestaat uit drie delen; Arcen-Noord met als speerpunt de brouwerij en de proeverij, Arcen-Midden (waarbij de optie waterkering Maasstraat al is afgevallen) en Arcen-Zuid met als speerpunt de Kasteeltuinen en de watermolen. Elk deel heeft een drietal opties over waar en hoe de hoogwaterbescherming moet plaatsvinden.

Bekijk hier de opties van het Waterschap >>>

door | nov 28, 2018 | Arcen, Hoog water

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

2 Comments

 1. Geachte heer Clarke Kent,
  Als inwoner van Arcen ben ik benieuwd waarop u de titel van uw stukje baseert:”Waterschap tast diep in de buidel voor Arcen”. Heeft u informatie die wij als bewoners niet hebben? Het tracé (waar komt de dijk), noch de vorm (steen, groen, opdrijvend) noch de hoogte zijn bekend. Er zit nogal wat verschil in kosten per keuzemogelijkheid.
  Bovendien ligt Arcen met veel huizen dicht aan de Maas en is de opgave vanuit technisch oogpunt al zeer moeilijk voor het Waterschap. Dat de kosten in Arcen daardoor relatief hoger zijn is dan logisch en heeft niets te maken met voorkeursbehandeling. Als u een onderbouwing voor de titel heeft hoor ik het graag, maar als u die niet heeft vind ik het toch een beetje stemmingmakerij.
  met vriendelijke groet,
  Han Soethoudt, bewoner aan de Maas in Arcen

  Post a Reply
  • Beste Han,
   Het Waterschap heeft zelf aangegeven op de infoavond aan ondergetekende, dat ze voor de duurdere optie gaan in Arcen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat zowel de Kasteeltuinen als de Watermolen binnendijks komen.

   Met vriendelijke groet,

   Chris Smits Maasduinencentraal

   Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest