Weekend vol vertier tijdens Ossebraadfeest

Ottersum – De lederhosen, blouses, hoedjes en andere Beierse accessoires worden weer tevoorschijn gehaald. Want van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei is in feestvierend zijn de genoemde attributen weer de dresscode in Ottersum. Carnavalsvereniging De Maskotters houdt in het laatste weekend van mei het Ossebraadfeest.

Afgelopen jaar presenteerde De Maskotters de 50e aflevering van het unieke dorpsfeest. Tijdens de jubileumeditie trakteerde de organisatie de trouwe bezoekers van het dorpsfeest nieuwe onderdelen, waarvan dit jaar een aantal terugkeert. “Voor het jubileum zijn aan het Ossebraadsfeest speciale elementen toegevoegd, en die vielen in de smaak. Niet alles keert terug, maar we laten dit jaar opnieuw zien, voor veranderingen open te staan”, zegt Koen Heijligers van De Maskotters. De festiviteiten vinden dit jaar op en rond het Raadhuisplein en het kerkplein plaats.

Het Ossebraadfeest wordt vrijdag 24 mei geopend met de Osseschlagerparty. Bezoekers worden verwelkomd met Beierse kost, terwijl diverse soorten bier geserveerd worden. De muziek is van de Maskotters Hofkapel, Guido Frissen en dj Thomas Tannenbaum. “De Osseschlagerparty en een Oktoberfest in mei”, zegt Maskotter Maarten van Wezel.

Het tijdens het jubileum geïntroduceerde Ostival is een blijvertje. Met het muziekfestijn in de open lucht wordt het programma zaterdagnamiddag (17.00 uur) geopend. De groenstrook en tussen kerk en het appartementencomplex is de nieuwe plek voor Ostival at the Park. De muziek is van Today’s Finest.
De Ostafette (een ludieke estafette met opdrachten) en de traditionele Osseloop (met Mökskesloop, en afstanden van 1, 5 en 10 kilometer) geven de tweede Ossebraaddag een sportief tintje.
In de feesttent op het Raadhuisplein is de bühne zaterdagavond vanaf 21.00 uur gereserveerd voor Millstreetband en dj Paul van de Laar. Bezoekers betalen vóór 21.30 uur 5 in plaats van 10 euro entree.

Volgens goed gebruik staat de os aan het spit op het menu op zondag. In de stands worden naast het broodje os, diverse varianten met vlees van Oscar geserveerd. Voordat de os verorberd wordt, vergaapt het publiek zich vanaf 13.00 uur aan het fonkelnieuwe onderdeel Ossehossen. Deelnemers (teams van 2 tot 20 personen) brengen een dienblad met gevulde bierglazen over een hindernisbaan naar een eindbestemming. “Natuurlijk is het de kunst zo weinig mogelijk te morsen”, zegt Maarten van Wezel. Nieuw is ook de Beierse Brunch, die om 11.30 uur klaarstaat.

Op het sfeerplein nabij de feesttent wordt ook de Ossebraadrevue gepresenteerd, en zijn er op de streekmarkt demonstraties van oude ambachten. Voor de kinderen is er een kidsplein met megagrote zandbak. Voor de creatieve Ossebraadfeestbezoekertjes is het nieuwe muurschilderen (het straattekenen vervalt),schminken en kindertheater. De kleintjes worden verwend met de lekkernijen van Kids Culinair.

Natuurlijk zorgt de organisatie ook weer voor sfeervolle muziek. Vanaf 16.00 uur spelen de Palemiger Spatzen.
Voor meer informatie: www.maskotters.nl.

Video-ad

door | mei 14, 2019 | Agenda & evenementen, Ottersum

Wielercomité Afferden zet nieuwe fietsroute uit

Wielercomité Afferden houdt op zondag 15 september de bekende fietstocht door de Maasduinen. Ter voorbereiding hierop werd afgelopen zondag al de eerste fietstocht uitgezet en verkend.Vorig jaar konden belangstellenden inschrijven op drie uitgestippelde...

De Klimopschool viert 40-jarig bestaan

De openbare Daltonbasisschool De Klimop in Nieuw Bergen bestaat 40 jaar. Een reden om even bij stil te staan. Dat gebeurt tijdens een driedaags durend feestprogramma op 27, 28 en 29 mei.In die 40 jaar heeft de openbare Daltonbasisschool een duidelijke...

Sorgen um Niersbrücke am Gocher Kastell

Wann ist die Niersbrücke am Gocher Kastell wieder begehbar?Nicht wenige nutzen den Nierswanderweg samt Querung des Flüsschens am Kastell auch als Abkürzung in Richtung Fußgängerzone. Doch seit Mitte Juli 2018 ist damit erst einmal Schluss: Ganz plötzlich...

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest