Weverstraat Gennep vrijdag weer open

Tegelijk met de aanleg van de fietstunnel is de Weverstraat in Gennep volledig vernieuwd. Op vrijdagmiddag 25 oktober gaat de weg weer open maar hoe laat precies is lastig in te schatten. Opvallende verschillen zijn de groene middenberm zoals in het verlengde op de Brugstraat, het verdwijnen van de parkeervakken en het kruispunt ter hoogte van de Burgemeester Woltersstraat.

Fietsers worden vanaf nu geweerd van de Weverstraat. Vanuit Gennep richting de Maasbrug worden zij vanaf 1 november door de fietstunnel geleid, of door het Weverpark voor wie uit de richting van het centrum komt. Fietsers komende vanaf de Maasbrug kunnen in het Weverpark drie richtingen kiezen: door de tunnel richting de rotonde met Spoorstraat, via Kleermakersgroes richting centrum of via de kruising met de Burgemeester Woltersstraat richting het centrum.

Webcam
De webcam ter hoogte van de fietstunnel is inmiddels verwijderd. Zo’n 150 tot 200 mensen keken dagelijks naar de beelden van de aanleg van de fietstunnel. Op vrijdag 13 september, de dag waarop de tunnelelementen werden geplaatst, keken er maar liefst 2.250 mensen naar de beelden. 

Fietstunnel
Tot 1 november wordt nog gewerkt aan de aanleg van het fietspad door de tunnel. Deze is vanaf vrijdagmiddag 1 november toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Tot dan geldt nog de omleidingsroute voor deze weggebruikers via Voorhoevepark – Burgemeester Woltersstraat.

door | okt 22, 2019 | Gennep, Weer & verkeer

Bermverharding Venweg Wellerlooi van start

Maandag 18 november starten de werkzaamheden voor het aanbrengen van bermverharding op de Venweg. Het betreft het weggedeelte vanaf de komgrens nabij ’t Luukske tot aan de Van Ophovenstraat. De werkzaamheden gaan ongeveer 5 weken duren. ...

Opening fietstunnel Gennep

Het heeft even geduurd maar vanaf nu is de fietstunnel in Gennep geopend. Wethouder Janine van Hulsteijn had de eer om er als eerste doorheen te fietsen!

Rotonde Well in de startblokken (Podcast)

De provincie Limburg heeft in een brief een update gegeven over het project "Rotonde Well N271" Volgens wethouder Lia Roefs staat het project boven aan het lijstje in Maastricht. Inmiddels hebben drie ingenieursbureaus een aanbestedingsaanvraag ontvangen....

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest