Wie verdient er volgend jaar een lintje?

Wie verdient er volgend jaar een lintje?

door | jun 13, 2018 | Gemeente Bergen, Onderscheidingen | 1 reactie

Kent u iemand die net als Jan Wolters, Toon van Heesch, Kithy van Berlo-Weijs, Ger Frenken en Nic Salden zich langere tijd belangeloos inzetten voor de Bergense gemeenschap? Zij kregen hiervoor tijdens de jaarlijkse Lintjesregen op 26 april 2018 een Koninklijke onderscheiding. De burgemeester wil graag van u weten welke inwoners van Bergen een Koninklijke onderscheiding verdienen.

Wie komt in aanmerking voor een lintje?

U kent vast wel iemand waarvan u vindt dat die persoon een lintje verdient. Dat kan een van uw ouders of een ander familielid zijn. Misschien is het wel iemand uit uw buurt of iemand van een vereniging waar u lid van bent U kunt de initiatiefnemer zijn voor de Koninklijke waardering voor iemands inzet voor de leefbaarheid, het leven en welzijn in uw eigen omgeving. Het is een erkenning voor iemand die actief is in de sport, de zorg, het jeugd- en jongerenwerk, de (volks)cultuur of op muzikaal gebied. Iedereen mag iemand voordragen voor een onderscheiding. U kunt dat persoonlijk doen maar ook verenigingen kunnen een inwoner voordragen.

Wanneer vraagt u een Koninklijke onderscheiding aan?

Voor de uitreiking tijdens de traditionele lintjesregen, de dag voor Koningsdag, dient de aanvraag uiterlijk 15 juli 2018 bij de burgemeester te zijn ingediend. Neem hiervoor vóór 1 juli contact op. Wilt u dat de burgemeester de onderscheiding uitreikt bij een jubileum van een vereniging of een andere bijzondere gebeurtenis? De aanvraag dient dan minimaal vijf maanden vóór de geplande datum van uitreiking te zijn ingediend.

Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding?

Het secretariaat van de burgemeester kan u informatie verstrekken over de procedure voor het voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Het secretariaat is telefonisch bereikbaar via (0485) 34 83 83 of 14 04 85. Een e-mail sturen kan ook: bestuurssecretariaat@bergen.nl.

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest