Wisselexpositie over operatie Market Garden in De Verdieping

Het was enige tijd rustig in De Verdieping, de kelderruimte onder BiblioPlus aan het Ellen Hoffmannplein in Gennep, maar daar komt zaterdag 16 september verandering in met een eerste wisselexpositie. Tijdens openingstijden van de bieb is op deze expositie foto- en ander materiaal te zien over Gennep en operatie Market Garden.

Voor stichting Veritable, werkgroep Page/Kimberly Clark en stichting Monarch is voorlopig in samenspraak met BiblioPlus een eind gekomen aan hun zoektocht naar een eigen ruimte nu zij de komende twee jaar over de helft van De Verdieping mogen beschikken. Dit betekent dat de modelspoorbaan van de Maasbuurtspoor weer door het publiek bezocht kan worden en er weer wissel- en vaste exposities plaats kunnen vinden. Vast onderdeel van de tentoonstellingen zijn de vitrinekasten met materiaal over de impact van Page/Kimberly Clark op Gennep, de oorlogsjaren en de verwoestingen van Gennep tijdens operatie Market Garden. Tevens wordt er gewerkt aan een documentatiecentrum waar niet alleen de drie eerder genoemde partijen maar ook Stichting Filmwerkgroep CMN en stichting Ons Cultureel Erfgoed (SOHE) bij zijn betrokken.

Zoals gezegd gaat zaterdag 16 september al de eerste wisselexpositie van start over Gennep en operatie Market Garden. Half oktober staat een wisselexpositie over de stedenband Gennep – Goch op het programma en daarna wordt er ingezet op de betekenis van 80 jaar Page op Gennep.
Mensen die materiaal voor een expositie willen delen of ideeën hebben voor het houden van een wisselexpositie met een link naar Gennep kunnen contact opnemen met Jan Wessels, tel. 0485 -511076.

De modelspoorbaan van de Maasbuurtspoor die met trams vroeger door de Gennepse Spoorstraat en Zandstraat reed.

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht
468 ad

1 Comment

  1. IK heb spullen uit de 1ste en 2de oorlog. Tevens waargebeurde verhalen in woord en beeld uit de 2de wereldoorlog in het willemsmuseum

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest