Zo hebben de Maasduinen-gemeentes gestemd

Hoe hebben de kiezers gestemd in de gemeenten Bergen, Gennep en Mook – Middelaar? De opkomst was in ieder geval bemoedigend waarbij in de gemeente Mook-Middelaar de animo het grootste was met 64,4%. Op de tweede plaats kwam Bergen met 53,4% en Gennep werd derde met 52,8%. De grootste partijen bleven hoog in de uitslag staan maar moesten allemaal water bij de wijn doen om nieuwkomer Forum voor Democratie in hun midden te dulden. FvD maakte een spectaculaire entree door met 7 zetels, gelijk aan de PVV en achter het CDA met 9 zetels, de Provinciale Staten binnen te stormen.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 72)

In de gemeente Bergen (opkomst 53,4%) bleef het CDA de grootste met 22,6% maar kreeg 10% minder stemmen dan in 2015.

Nieuwkomer Forum voor Democratie kwam van niets naar de tweede plek met 16,3% van de stemmen en derde werd de PVV met 15,9%.

Grootste verliezers in de gemeente Bergen waren SP en D’66 die hun achterban bijna zagen halveren.

(Afbeelding: website De Limburger)

In de gemeente Gennep (opkomst 52,8%) werd het CDA de grootste met 20,3% en kreeg maar 1,3% minder stemmen dan in 2015. Het CDA passeerde hierbij de grote verliezer SP die maar liefst 11,1% minder scoorde dan in 2015.

Nieuwkomer Forum voor Democratie kwam van niets naar de derde plek met 13,6% van de stemmen en vierde werd de VVD met 12,6% die daarmee haar verlies beperkte tot 1,4%.

Grootste verliezer in de gemeente Gennep was dus de SP, maar ook de PVV en D’66 hebben flink moeten incasseren.

(Afbeelding: website De Limburger)

In de gemeente Mook en Middelaar (opkomst 64,4%) moest de VVD haar koppositie overdoen aan Groen Links die de grootste werd met 20,0% en maar liefst 10,4% meer stemmen kreeg dan in 2015.

Nieuwkomer Forum voor Democratie kwam van niets naar de derde plek met 12,8% van de stemmen en vierde werd de PvdA met 12,1%.

Grootste verliezers in de gemeente Mook en Middelaar waren SP en D’66 die hun achterban meer dan zagen halveren.

(Afbeelding: website De Limburger)

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht