Vorig jaar was de bestemming bij het monument Wings of Freedom in Bergen
Vorig jaar was de bestemming bij het monument Wings of Freedom in Bergen Foto: Chris Smits

Estafettelopers brengen bevrijdingsvuur naar Bergen

Algemeen Maatschappelijke discussie Sport

Nieuw Bergen | Op 4 en 5 mei zal het internationale Liebesgrün Runningteam voor het tweede achtereenvolgende jaar het Bevrijdingsvuur van Wageningen via vier haltes in Duitsland naar de eindbestemming in Bergen brengen. 

Het loopteam zal op 4 mei om middernacht op het 5 Mei-plein in Wageningen het Bevrijdingsvuur in ontvangst nemen, om daarna symbolisch het vuur te verspreiden in Duitsland en Nederland. Die nacht wordt er gelopen naar de eerste locatie, Kalkar in Duitsland, waar het team om circa 8.30 uur wordt ontvangen. Vervolgens zijn er nog drie Duitse haltes: Uedem (10:00 uur), Goch (11:15 uur) en Weeze (13:30 uur). De vijfde en laatste locatie is weer over de grens in Nederland in de gemeente Bergen om ongeveer 15.30 uur. Op alle locaties wordt het Liebesgrün Runningteam ontvangen door de burgemeester en zal er een lokale activiteit plaatsvinden van circa 30 minuten.

“Dit jaar zullen we vier stops in Duitsland doen, te weten in Kalkar, Uedem, Goch en Weeze, om uiteindelijk in Bergen te eindigen”, aldus teamcaptain Frans Janssen. “In alle genoemde plaatsen zal er een korte herdenking plaatsvinden met medewerking van de burgemeester. Met onze loop van 110 kilometer willen we aandacht vragen voor het  thema ‘Vrijheid, delen we met elkaar’, de verbondenheid in ons team en tussen Nederland en Duitsland. Nederlandse lopers uit een grote regio (Limburg, Brabant, Gelderland en Utrecht) lopen samen met lopers uit het Duitse Sauerland om de vrijheid te delen en te verspreiden.”


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT