Afbeelding
Foto: eigen

Offerse Voetbalkwats - The Good, the Bad and the Chris!

Column Column Ingezonden


Vorige week bleek VIOS in eigen huis met 0-4 te sterk. Wat ging er mis? Remco: “’t Was gewoon kut”. Helder.

Vandaag spelen we een uitwedstrijd. Aan de verkeerde kant van de Maas, welteverstaan. In Sambeek spelen vandaag maar liefst drie teams van MSH.

Geïnspireerd door de E-Dry, vieren ze in Sambeek vandaag ook een Mallorca Eskaliert feestje. De winnende teams van Sambeek ontvangen een heuse bier-turm. Het Vierd heeft alvast roet in het eten gegooid: die hebben namelijk met 1-10 van Sambeek 2 gewonnen. Nu zijn wij aan de beurt, tegen Sambeek 4.

In “lekker voetbalweer” wordt er onder het kritische oog van Remco afgetrapt. Oh, en het waait, want dat doet het altijd als we in Sambeek moeten voetballen.

Zo waait de wedstrijd ook over het veld, maar pas als wij ons aan een City-achtige wagen - vanaf eigen achterlijn, hoe verzin je het - noteren we de eerste kans van de wedstrijd. Helaas voor ons komt Bever net niet tot scoren. Een uitgestoken arm van de doelman bungelt in de weg.

Nu Marvin er niet is, wil Remco zich graag bewijzen. Hiervoor grijpt hij iedere kans met beide handen aan. Zo ook de mogelijkheid om een bal dood te leggen. Het voetenwerk is goed, de blik geconcentreerd. Helaas voor Remco is de grip alleen niet aanwezig en belandt hij languit op de grond.

Op het veld is het overigens met ‘spannend’ opzich ook wel gezegd. Tot de laatste corner van de wedstrijd. Sambeek komt met alles en iedereen naar voren, inclusief de doelman. De hoekschop wordt afgeslagen, en plots staat Siem één op één met de laatste verdediger.

Schijnbeweging naar rechts, de bal onder de voet doorhalen. Links erlangs. Even opkijken, en schieten. De bal lijkt een minuut door de lucht te zeilen als het sportpark stilvalt.

Ting!

Onderkant lat en tegen de touwen. De meegereisde uitsupporters ontploffen en bestormen het veld terwijl de scheidsrechter het laatste fluitsignaal doet klinken. Siem wordt op de schouders geheven, en wij liggen nog niet uit de titelrace.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT