Afbeelding
FOTOALBUM

MSH pakt drie punten tegen koploper

Video Sport VIDEO

Siebengewald | Afgelopen zondag kwam koploper SV Milsbeek op bezoek bij MSH Maasduinen. Het beloofde vooraf een zeer spannende wedstrijd te worden. MSH Maasduinen heeft de laatste vier wedstrijden niet meer verloren, terwijl SV Milsbeek juist in een neerwaartse spiraal terecht is gekomen. De bezoekers, die in groten getale naar sportpark ’t Eindpunt waren gekomen werden getrakteerd op een zekere 3-0 winst voor MSH Maasduinen. (Door John Koenders)

MSH Maasduinen begon zeer scherp aan de wedstrijd. Je kon zien dat de ploeg in een zeer sterke fase van de competitie zit. SV Milsbeek had dan ook moeite met het goede spel van de thuis spelende club. De eerste grote kans in de derde minuut was dan ook meteen raak. Lennart Beltjens werd prachtig weggestoken door Bram van Roosmalen en kwam alleen voor keeper Justin Sillessen te staan. Beltjens kon vervolgens de bal gemakkelijk naast de doelman schuiven en de 1-0 was een feit. Na een kwartier spelen kreeg SV Milsbeek meer grip op de wedstrijd en probeerde MSH Maasduinen steeds meer terug te dringen. Maar in de 32ste minuut gebeurde eigenlijk precies hetzelfde als in de derde minuut. Alleen waren de hoofdrollen nu weggelegd voor Bart Seegers en Tim Cuppen. Bart Seegers gaf een goede steekpass op Tim Cuppen, die ook weer het net wist te vinden namens MSH Maasduinen. Aan het juichen te zien bleek dat Cuppen nog was opgewarmd, dus dat beloofde nog wat. En zo geschiedde, want in 44ste minuut was het weer raak. De spits in vorm, Bram van Roosmalen schoot de bal met een prachtige volley binnen.

Na de rust leek SV Milsbeek de zware klappen van MSH Maasduinen een beetje verwerkt te hebben. De bezoekers probeerde met druk zetten nog enkele kansen te creëren. Zo kwam Nick Derksen in de 68ste minuut één op één met Martijn van Ginkel. De betrouwbare sluippost van MSH Maasduinen wist met een goede safe zijn doel schoon te houden. Enkele minuten later werd er nog met een afstandsschot op de lat geschoten. Maar SV Milsbeek kon niet echt een vuist maken richting MSH Maasduinen, waardoor de thuisploeg de wedstrijd degelijk en zakelijke kon uitspelen.

Met deze ruime zegen op de koploper weet MSH Maasduinen zich op dit moment veilig te spelen. De stand in de 4e klasse-H blijft onverminderd spannend, met ploegen die allemaal dicht bij elkaar blijven staan. Maar een ding is zeker MSH Maasduinen zit in een geweldige flow en ligt op koers voor de derde periodetitel.