Als laatste was Mela Splinter-Dupont aan de beurt
Als laatste was Mela Splinter-Dupont aan de beurt Foto: Gemeente Bergen

Lintjesregen in de gemeente Bergen

Video Familieberichten Maatschappelijke discussie VIDEO

Nieuw Bergen | Daags voor Koningsdag, op vrijdag 26 april ontvingen twaalf inwoners uit gemeente Bergen een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Michael Rauner reikte deze onderscheidingen persoonlijk uit in het bijzijn van de wethouders, de secretaris en de griffier. De gedecoreerden, vier mannen en acht vrouwen, werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.



Als laatste was Mela Splinter-Dupont aan de beurt voor een verdiende onderscheiding

Mevrouw Mela Splinter-Dupont uit Well ontving een Koninklijke Onderscheiding voor verdiensten op het terrein van o.a. tennis, bewonersbelangen en mantelzorg. Ze is al vrijwilliger en bestuurslid sinds 2005 en zet zich in voor Tennisclub Het Moleneind Well en dorpsraad Wells Forum Well. Daarnaast is mantelzorger voor een 85-jarige weduwnaar waarvan de kinderen in het buitenland wonen. In het verleden was zij actief bij de Oudervereniging Basisschool St. Vitus Well.


Bij mevrouw van Soest-Klabbers moest het besef nog een beetje indalen

Mevrouw Chris van Soest-Klabbers uit Well ontving een Koninklijke Onderscheiding voor verdiensten op het terrein van o.a. ouderenwelzijn, goede doelen en buurtcohesie. Ze is al vrijwilliger en bestuurslid sinds 1986 en zet zich in voor buurtvereniging De Papenbeek Well, de Goeden Doelen Week Well en Eetpunt De Buun in Well. In het verleden was ze bestuurslid en vrijwilliger bij (Jeugd) Carnavalsvereniging De Maasjoerts Well. Daarnaast was ze vrijwilliger voor de Maag Lever Darm Stichting. Ook is ze mantelzorger voor haar kleindochter met een beperking.


Miranda de onderscheiding en een bloemetje voor de man

Mevrouw Miranda Jacobs-Minten uit Well ontving een Koninklijke Onderscheiding voor verdiensten op het terrein van mantelzorg, carnaval en podiumkunsten. Zij is al vrijwilliger sinds 1991 en was actief bij de (Jeugd) Carnavalsverenging De Maasjoerts Well en is bestuurslid bij Toneelclub De Buunspelers in Well. Daarnaast is ze mantelzorger voor haar meervoudig gehandicapte zoon.


Diana was zichtbaar blij verrast met haar Koninklijke Onderscheiding

Mevrouw Diana Wijnhoven-Simons uit Wellerlooi ontving een Koninklijke Onderscheiding voor verdiensten op het terrein van onder andere voetbal, carnaval en dorpscohesie. Zij is al bestuurslid en vrijwilliger sinds 1980 en ze zet zich in voor Buurtvereniging ’t Vinkenest in Wellerlooi en Voetbalvereniging Resia ’42 Wellerlooi. In het verleden was ze bestuurslid en vrijwilliger bij Stichting De Vrije Jeugd Wellerlooi, bij Carnavalsvereniging De Jeugdkuluut in Wellerlooi en bij motor- en brommerclub De Loi.


Ook André en zijn vrouw waren verheugd verrast met de onderscheiding

De heer André van Heck uit Wellerlooi ontving een Koninklijke Onderscheiding voor verdiensten op het terrein van voetbal, dorpscohesie en Jeugdwelzijn. Hij is al vrijwilliger en bestuurslid sinds 1998 en zet zich in bij Voetbalvereniging Resia ’42 Wellerlooi. In het verleden was hij bestuurslid en vrijwilliger bij Stichting Dag van Leeuwen/Wiellawaai in Beneden-Leeuwen en bij Stichting Kindervakantiewerk Wellerlooi.


Carla kreeg een lintje én is gisteren voor het eerst oma geworden

Mevrouw Carla Wijnhoven-Kepser uit Aijen ontving een Koninklijke Onderscheiding voor verdiensten op het terrein van onder andere muziek, religieus leven en carnaval. Zij is al vrijwilliger en bestuurslid sinds 1989 bij Carnavalsvereniging De Sukerpinnen in Aijen, Fanfare les Montagnards in Bergen, Sint Petrusparochie Bergen en Stichting Levensboom. Tot 1997 zette zij zich in als bestuurslid van achtereenvolgens de R.K. Onderwijsstichting H. Petrus en de Stichting Katholiek Basisonderwijs Bergen.


Jan van Lin was blij, maar zijn vrouw zo mogelijk nog blijer

De heer Jan van Lin uit Nieuw Bergen ontving een Koninklijke Onderscheiding voor verdiensten op het terrein van onder andere openbaar vervoer, welzijn en dierenwelzijn. Hij is sinds 1972 vrijwilliger en zet zich in bij de zorgorganisatie Dichterbij, de Stichting Welzijnsbevordering Bergen, de Stichting BuurtBus Bergen en de Stichting Jong Nederland (afdeling Bergen). Bij laatst genoemde was hij eerder ook bestuurslid. In het verleden was hij vrijwilliger en bestuurslid van de Stichting Vogelasiel Bergen.


Een meer dan verdiende waardering voor Pierre Rutten

De heer Pierre Rutten uit Nieuw Bergen ontving een Koninklijke Onderscheiding voor verdiensten op het terrein van o.a. welzijn, openbaar vervoer en armoedebestrijding. Hij is al vrijwilliger sinds 1984 en zet zich in als bestuurslid en vrijwilliger bij Stichting Welzijnsbevordering Bergen, Ontmoetingscentrum Bergen, Stichting Buurtbus Bergen, Stichting Vincentius Bergen en Stichting Naoberschap Bergen. Daarnaast is hij mantelzorger voor zijn zoon. In het verleden was hij vrijwilliger bij RKVV Montagnards en bestuurslid bij de Stichting Bewindvoering Augustinus Maria Roepaan, In 2023 was hij vrijwilliger bij de crisisnoodopvang voor asielzoekers Bergen.


Jan was blij met zijn lintje en een mooie bos bloemen voor  mevrouw Rutten

De heer Jan Rutten uit Nieuw Bergen ontving een Koninklijke Onderscheiding voor verdiensten op het terrein van onder andere religieus leven, carnaval en openbaar vervoer. Hij is sinds 1982 actief als vrijwilliger en bestuurslid en zet zich in bij de Sint Petrusparochie, De Garde van Ald Prinse, en als vrijwilliger bij PUUR bloemen en planten en Stichting Buurtbus Bergen. In het verleden was hij vrijwilliger en bestuurslid bij Carnavalsvereniging De Erdemennekes en buurtvereniging De Zandberg.


Lia nam alle felicitaties emotioneel in ontvangst

Mevrouw Lia Bouten-Vervoort uit Nieuw Bergen ontving een Koninklijke Onderscheiding voor verdiensten op het terrein van o.a. carnaval, goede doelen en religieus leven. Zij is al vrijwilliger sinds 1978 en zet zich in als vrijwilliger voor de Nationale Vereniging De Zonnebloem (afdeling Bergen), het Ontmoetingscentrum Bergen, personeelsvereniging De Vriendenkring en Epilepsie Nederland. Ze is als bestuurslid actief bij de Garde van Ald Prinse Bergen en de Stichting Goede Doelen Week Bergen. In het verleden was zij vrijwilliger bij Dansgarde De Dennekes en de Sint Petrusparochie. Daarnaast was zij bestuurslid van de carnavalsvereniging De Erdmennekes.


Hennie van Hoof breed lachend op de foto

Mevrouw Hennie van Hoof-Stoffelen uit Afferden ontving een Koninklijke Onderscheiding voor verdiensten op het terrein van o.a. cultuur, ouderenzorg en bibliotheekwezen. Zij is al vrijwilliger sinds 1991 en ze zet zich in voor onder meer de Gemengde Zangvereniging Laetitia Afferden, Biblioplus, de Stichting Goede Doelen Week Afferden, de Stichting Bevordering Leefbaarheid Ouderen Afferden en Afferden Samen Beter. Tot 2007 was ze daarnaast nog vrijwilliger bij Bibliotheek Afferden. En tot 2023 was ze vrijwilliger bij het dorpsblad De Knikkerkoerier in Afferden.


Annemie Vullings was zichtbaar verheugd met haar onderscheiding

Mevrouw Annemie Vullings uit Afferden ontving een Koninklijke Onderscheiding voor verdiensten op het terrein van religieus leven, ouderenwelzijn en agrarische belangenbehartiging. Zij is al sinds 2003 bestuurslid en vrijwilliger bij Sint Petrusparochie Bergen. Daarnaast is zij vrijwilliger voor onder meer Stichting Bevordering Leefbaarheid Ouderen Afferden en Ontmoetingscentrum Bergen en bestuurslid bij Stichting Agrifestijn. Tot 2022 was zij vrijwilliger bij kaasboerderij Geitengeluk Siebengewald.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT