MSH Maasduinen sterker dan de gasten uit Beugen Foto: Chris Smits

MSH pakt knappe zege, verrassende nederlaag Achates

Sport Sport

Nieuw Bergen | MSH Maasduinen wist afgelopen zondag op eigen veld te winnen van VIOS ‘38 uit Beugen, en dat was hoognodig ook om zich uit de kelder van de vierde klasse te knokken.

De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong door MSH-spits Bram van Roosmalen, maar moest toekijken toen Sjors Janssen via een discutabele penalty de gelijkmaker scoorde. Op basis van vechtlust en wilskracht pakte MSH Maasduinen toch nog de volle winst door een doelpunt uit een magistrale vrije trap van Bart Seegers en de 2-1 zege was dik verdiend.

Achates blameert zich tegen hekkensluiter Sambeek

Ottersum | Met een op het oog makkelijke tegenstander, kon Achates goede zaken doen in de onderste regionen. De tegenstander heeft tot nu toe een overwinning geboekt en dat is thuis in Sambeek gelukt tegen VV Achates. Of het onderschatting was of niet, het belang om te overleven in de vierde klasse moet voor de roodwitten toch voldoende motivatie zijn. (Door Jan Broekman)

Ondanks een behoorlijke ziekenboeg met de vaste waarden Damien Matulessy, Bob Bindels en Joep Stamer en keeper Rens van den Bogaart, moet het toch mogelijk zijn om tegen de rode lantaarndrager de drie punten thuis te houden.

De scheidsrechter was Piotr Ptak uit Helmond, een uitstekende referee, die geen enkele moeite heeft met de wedstrijd en in zijn thuisland Polen op een hoger niveau heeft gefloten. De wind was vandaag een handicap voor beide teams en Achates speelde constant de lange bal, die onvoorspelbaar was en de kopduels waren vaak voor de tegenstander. Een pass in voeten aanspelen lukte vaak niet door te gehaast inspelen. Was Sambeek beter, nou nee, dat was ook slecht. In de 26e minuut wordt verdedigend door Achates onder een diepe bal doorgelopen en meteen tikje breed van een mede aanvaller op Mark Smits is het voor hem simpel om de 0-1 binnen te schieten. Daniel de Oude wordt na een half uur met een blessure vervangen door Jos Hendrix. In de 42e minuut schiet Bas Thijssen een vrije trap mooi in de bovenhoek, maar de lange keeper Flynn Hendriks tikt hem knap uit de kruising. Feitelijk is Hendriks de vaste Sambeekse spits, maar gaat ook zo nodig onder de lat staan. Hij laat de meeste ballen los, maar toch komt hij er steeds mee weg, omdat de thuisploeg hier niet alert op is.

De tweede helft levert hetzelfde beeld op met bedroevend slecht spel en nauwelijks een kans. Rond de 75e minuut moet Ties Vervoort met een behoorlijke blessure naar de kant en Binc van Goethem komt binnen de lijnen. Sambeek heeft geen moeite om het onsamenhangend spel van Achates te neutraliseren. Een kwartier voor tijd kopt Kai Bicentini net naast en redt keeper Hendriks in de korte hoek goed op de harde inzet van Bas Thijssen. Guus Vervoort is zijn frustraties niet de baas en mag met de terechte tweede gele kaart in de 79e minuut gaan douchen.

Vitesse ‘08 - Constantia   2-1
Het duel in de middenmoot werd door de Gennepenaren nipt maar verdiend gewonnen. Talib Sarkouk opende de score maar de bezoekers uit Wanroij wisten er nog wel een gelijkmaker uit te slepen. Vervolgens was het Jelle Rutten die de zege voor Vitesse veilig stelde.

HBV - SV Milsbeek  3-1
De topper in de vierde klasse werd een overwinning voor de ploeg uit Beers, die toch enigszins verrassend de koploper wist te verslaan. Mattie Scholten mocht nog wel de gelijkmaker voor Milsbeek binnen schieten maar uiteindelijk won HBV verdiend met 3-1.